РЕКЛАМА

Камелия Тодорова с "Красив спомен" в Радио Пловдив

| обновено на 21.03.18 в 16:46

Първо студио на Радио Пловдив ще посрещне Камелия Тодорова на 21.03.2018г. от 19.00 часа с проекта й, наречен "Красив спомен". Музикалното събитие е част от пролетния сезон на "Камерна сцена Пловдив". 

СнимкаДжаз примата на българската музикална сцена ще представи новия си проект ”Красив спомен” съвместно с музиканта Станислав Арабаджиев.  

На сцената ще звучат подбрани джаз стандарти и евъргрийни от репертоара на Billie Holiday, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Nina Simone, John Lennon, интерпретирани от изпълнителката. 

На концерта ще бъдат изпълнени и емблематичните и български песни като „Прошепнати мечти”, „Да е влюбен този свят”, „Не ме гледай, така момче”, аранжирани различно и нетипично, както и новата и песен ”Красив спомен”, композирана от дъщерята на Камелия Тодорова Рейчил Роу. 

Съчетанието на елегантната интимност на гласа на Камелия Тодорова и деликатното присъствие на пианото на Станислав Арабаджиев обещават едно незабравимо изживяване.

За съжаление, всички сценични пространства в България са в окаяно състояние. Някои вече са ремонтирани, но за съжаление, вашето – не е! Това е малко срамно, защото все пак догодина сте столица на културата. Това заяви Камелия Тодорова, след като стана ясно, че през 2019 г., когато Пловдив е европейска столица на културата, няма да има  ремонтирана концертна зала, нито – новопостроена.

Това много ме учудва, защото   обикновено националните обекти се ремонтират от държавата. И  почти изцяло се поемат от държавата.  Като че ли нашата държава обаче вечно чака някой друг да се намеси, за да се направи ремонт на зали или да се построят нови зали.

 Лошото е, че като че ли хората, отговарящи за тази работа в Правителството, смятат, че единственото място, където трябва да се строят или да се поддържат зали, е София. Това обаче не означава, че в София има много зали, но все пак има 2-3.  Докато за Пловдив това е срамота, защото все пак  това е най-големият град след София и би трябвало той да има не една, а две или три. Например една камерна, може да има и друга по-малка, но поне да има една голяма сцена. Аз съм била в Операта и съм пяла там и то през 90-те години, но и тогава залата си беше окаяна. Представям си какво е състоянието й сега....

Новопостроената зала в града е мултифункционална – спортна, но тя не е концертна зала, подчерта Тодорова.  

Възпитанието в музикална култура трябва да се осъществява още от детската люлка. За съжаление, в училищата вече няма хорове, няма училищни оркестри. Това запада, запада, запада и културата.

Съвсем скоро бях в Германия. Посетих една нова зала, в която се изявявт само ученици от различни музикални училища заедно с филхармонията на града. Видях е една чудесна зала, каквато ние нямаме за съжаление. И това е провинция в Германия.  Залата беше препълнена и с деца, и с възрастни, имаше и матине, и вечерен концерт – препълнена. Не мога да ви опиша на какво нива са музикантите там.

Учудвам се как у нас никой не иска да направи нещо за тази култура!

Цялото интервю – в звуковия файл: 


Още от категорията

Слушай „Вход свободен“ и спечели книга за Коледа от Радио Пловдив

" Четяща Коледа"  е празничният ни подарък за всички слушателите на Радио Пловдив. Всеки един от вас може да спечели книга за празниците , като слуша новото предаване „Вход свободен“, което се излъчва всеки делничен ден след новините в 12.00 до 14 часа. Водещите на „Вход сбододен“ Дора Башакова и Дарина Иванова ще раздават много..

обновено на 11.12.18 в 14:14

Бъдете с новите предавания на Радио Пловдив "Вход свободен" и линия „Носталгия"

Нова програмна линия  стартира Радио Пловдив  в обедния  пояс  от началото на декември. От понеделник, 3-ти декември , в ефир ще е новото лайфстайл  предаване  „Вход свободен“ .  То ще се излъчва всеки делничен ден от 12.00 и до 14.00 часа. От 14 до 15 часа продължаваме с музикалните предавания  „МP3 формат“ ,  „Hot On The Top“  и..

обновено на 07.12.18 в 12:08

Александър Шурбанов представя избрани стихове на Дилън Томас в Радио Пловдив

"Дордето слънцето се пръсне"  - така се нарича поетичната книга с избрани стихове на Дилън Томас, която ще бъде представена на 10 декември от 18.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.  Изданието е на  "Жанет 45", а гост на срещата ще е преводачът на Дилън Томас  Александър Шурбанов  Из предговора на "Дордето слънцето се..

обновено на 06.12.18 в 16:39
Журналистът от БНР - Радио Пловдив Галя Митева

Награда за Галя Митева от Комплекса за социални услуги за деца и семейства

Комплексът за социални услуги за деца и семейства – община Пловдив, награди с плакет журналисти от пловдивски медии, „за доброто партньорство и принос в популяризирането на детските права“.  На плакета е изобразена рисунка от детската изложба на Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“ , която е подарена на Отделението по  пластична и..

обновено на 06.12.18 в 16:38

Радио Пловдив с награда от журналистическия конкурс #бъдещетоЕднес

Репортажът на Елена Крушкова "Животът с онкохематологични заболявания е възможен" е сред трите най-добри журналистически материала, отразяващи онкохематологичните заболявания и  иновациите в лечението им . Елена Крушкова разказва личните истории на пациенти, преборили тежкото заболяване и добавя мнения на лекари-онколози за съвремените..

обновено на 06.12.18 в 16:38

Валентин Ганев чете "Камбаната" на Недялко Славов по Радио Пловдив

От 07 октомври по Радио Пловдив тръгва излъчването на романа на Недялко Славов "Камбаната", прочетен от актьора Валентин Ганев. Това е една продукция Радиотеатъра на програма „Христо Ботев“ на БНР.   По Радио Пловдив романът..

обновено на 03.12.18 в 09:17

"Тримонтиада 2018" събира пак меломани в Първо студио на Радио Пловдив

Радио Пловдив отново ще бъде домакин на Международния музикален фестивал “ Тримонтиада".Тазгодишното издание стартира на 23- и ноември и ще продължи три дни, а негов организатгор отново е световноизвестната българска пианистка маестра проф. Галина Врачева..  Музикалната проява ще протече под мотото “Закъснял романтизъм, поетичен импресионизъм и..

обновено на 30.11.18 в 10:29