РЕКЛАМА

Вече ще приемат първолаците по нови правила

| обновено на 13.03.18 в 11:22

Електронният прием на първокласниците в Пловдив вече ще бъде по нови правила. Промените за новата учебна година са приети с решение на Общинския съвет и публикувани в интернет на адрес priem.plovdiv.bg

Най-голямо предимство получават децата с адресна регистрация в района на училището, за което кандидатстват.  Добавени са и допълнителни критерии за съседните райони и децата с починал родител.

Системата позволява за всяко дете родителят да може да избере до  пет желани училища, независимо от адресната  регистрация. Предстои да приключат и промените в софтуера на системата.

До края на март училищата ще утвърдят план-приема за новата учебна година. Предвижда се подаването на заявления за участие в първо класиране да е през месец май, а първото класиране да е в началото на месец юни. 


Още от категорията

Близо 360 милиона лева ще е бюджетът на Пловдив през 2019 година

Бюджетът на Пловдив за 2019 г. ще бъде съизмерим с миналогодишния. Очаква се да бъде над 360 млн. лева. Това съобщи кметът Иван Тотев.  По думите му, точната сумата на парите в хазната ще бъде ясна след предложенията на групите в местния парламент. Тотев обаче ги  призова да направят по-рано своите предложения. Според него, през последните години..

публикувано на 10.12.18 в 13:01

Ощастливиха "Щастие" и хората от още три улици в квартал "Захарна фабрика"

Кметът на Пловдив Иван Тотев и  Ральо Ралев  на район „Северен“ откриха ч етири ремонтирани малки улици в квартал„Захарна фабрика“.  Инвестицията за ремонтите на вътрешнокварталните улици „Тинтява“, „Щастие“ „Ястреб“  и „Синчец“  е за  40 000 лв. и обхваща площ от  1000 кв. м. Средствата за подмяната на канализацията и  преасфалтиране са..

обновено на 10.12.18 в 12:26

Арестуваха двама ало измамници

Двама телефонни измамници са задържани в Пазарджик при опит да вземат спестяванията на възрастна жена.  Това са  29-годишен мъж от Банкя и 29-годишна жена от София.  Те подлъгали 89-годишна пенсионерка, че дъщеря ѝ е в задържана в полицията и трябват доста пари, за да бъде освободена. Жената събрала 2 600 лева и отишли да вземат парите пред дома..

публикувано на 10.12.18 в 12:26

Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за убиеца на рейнджърката

Очаква се Окръжна прокуратура да поиска постоянна мярка "задържане под стража" за Светослав Каменов, задържан за убийството на рейнджърката от карловската бригада Десислава Стоянова.  Извършителят бе заловен на 7 декември в района на родното му село Зверино в Северна България. На този етап той е направил само частични самопризнания.  Тялото на..

обновено на 10.12.18 в 11:10

Ограничиха временно част от онлайн услугите на "Пътна полиция"

Временно е ограничен достъпът до част от онлайн услугите, предлагани от "Пътна полиция", съобщават от МВР.  Възникнал е технически проблем при инсталиране на нова версия на автоматизираната информационна система.   Това е причината през днешния ден да бъде спрян достъпът  до Автоматизираната информационна система „Управление на наложени глоби по..

публикувано на 10.12.18 в 11:08

Пловдивчани са на 6 място в страната по достъп до интернет в домовете си

74.4% от домакинствата в област Пловдив имат достъп до интернет в домовете си при средна стойност за страната по този показател е 72.1%. По дял на домакинствата с достъп до интернет областта е на 6-то място в страната.  Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Пловдив, след анкетиране на 4 223 домакинства, избрани на случаен..

публикувано на 10.12.18 в 10:40

Стотици на сухо заради водопроводни аварии

Стотици жители на Пловдив и областта без вода тази сутрин заради няколко водопроводни аварии.  На сухо са част от ул. „Арда“ и бул. „Дунав“, както и района на блок 265 на ЖР „Тракия“.  Частично без вода са и селата Розино и Болярино, както и град Брезово.  Причините са аварирали водопроводи, както и профилактика на ЕВН.  Служители на ВиК -..

публикувано на 10.12.18 в 10:10