РЕКЛАМА

Асеновград ще развива приключенски и пешеходен туризъм

Пет нови туристически маршрута ще развива туризма в Асеновград през тади година. Дестинациите са свързани с атрактивни, но малко познати места и включват скални светилища, пещери и водопади, каза директорът на общинското предприятие "Туризъм" Димитър Кирков. 

Маршрутите са разположени основно в източната част на общината и обхващат селата Три могили, Бор, Врата, автентични малки махали в околностите, както и връх "Чилякая" и скалния феномен "Саръ кая". 

Една от новите дестинации е пещерата "Добростански бисер", която ще отвори врати за туристи от 1 май до 1 октомври. Тя ще бъде достъпна за посещения всеки уикенд и по заявка в делничните дни.

Предвижда се през тази година да бъде обновена маркировката и по още 19 туристически маршрута. В годишната програма за развитие на туризма в община Асеновград е заложено и обезопасяване на терена около надписа "Цар Иван Асен II " на националния паметник на културата "Асенова крепост". 

Още от категорията

Потушен е пожарът край жп-линията Карлово - Пловдив

Напълно овладян е пожарът в района на жп-линията между Карлово и Баня, близо до село Дъбене, който се разгоря около 20.00 ч. снощи.  Пламнали са сухи треви и храсти от двете страни на линията, а силният вятър е разгорял огъня.  Това наложи движението на влаковете да бъде спряно за кратко. Забавяне е имало само за един влак по направлението..

публикувано на 25.09.18 в 07:47

Община Пловдив се представя на най-голямото туристическо изложение в Париж

От днес до 28 септември Община Пловдив се представя на IFTM Top Resa в Париж - най-голямото туристическо изложение във Франция за професионалисти, което тази година отбелязва своята 40-годишна история.  На информационния деск на Пловдив, който е част от информационния щанд на Министерството на туризма, ще присъстват най-новите рекламни материали и..

публикувано на 25.09.18 в 06:52

Есенни температури в Пловдив, вятърът постепенно стихва

Добре изразен студен фронт понижи рязко температурите в България. Тази сутрин те бяха типично есенни, като най-топло в цялата страна бе в Пловдив - 13 градуса. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив дежурният синоптик Красимир Стоев. Пулсациите на вятъра в Пловдив към 6 часа бяха 18 метра в секунда, което е 65 км/ч. В Пазарджик вятърът бе 22 м/с или..

публикувано на 25.09.18 в 06:46

Министър Маринов открива обновената сграда на полицията в Пазарджик

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновената сграда на областната дирекция в Пазарджик.  Дейностите се извършени по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на МВР“ и са осъществени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж”. Началото на церемонията в Пазарджик е в..

публикувано на 25.09.18 в 06:21

Силен вятър събори дървета и пътни знаци в Пловдивско

Силният вятър в Пловдив събори дървета тази нощ. Осем сигнала за паднали клони и дървета са получени на дежурния телефон на общината, съобщиха от там.  Едно от тях е паднало на оградата на стадион "Ботев". Паднали клони има и по бул. "Найчо Цанов" и ул. "Богомил". Екипи на ОП "Градини и паркове" вече работят по отстраняването им.  Всички пътища от..

публикувано на 25.09.18 в 05:56

Два пловдивски ВУЗ-а откриват академичната си година

Две висши учебни заведения - Университетът по хранителни технологии и пловдивският филиал на Техническия университет в София, тържествено откриват академичната си година. Общо 816 студенти, приети за образователно-квалификационните степени «бакалавър» и «магистър», ще се обучават в УХТ.  На откриването са поканени зам.-министърът на образованието..

публикувано на 25.09.18 в 05:38

Открива се Есенният технически панаир

В Пловдив се откри 74-то издание на Есенния технически панаир. С експозиции се представят фирми от близо 40 държави. Те показват технологии, продукти и услуги от областта на електрониката, енергетиката и екологията, водния сектор, както и транспорта и машиностроенето, химическата и минната промишленост и автомобилната индустрия. Техническият..

публикувано на 24.09.18 в 14:12