РЕКЛАМА

Асеновград ще развива приключенски и пешеходен туризъм

Пет нови туристически маршрута ще развива туризма в Асеновград през тади година. Дестинациите са свързани с атрактивни, но малко познати места и включват скални светилища, пещери и водопади, каза директорът на общинското предприятие "Туризъм" Димитър Кирков. 

Маршрутите са разположени основно в източната част на общината и обхващат селата Три могили, Бор, Врата, автентични малки махали в околностите, както и връх "Чилякая" и скалния феномен "Саръ кая". 

Една от новите дестинации е пещерата "Добростански бисер", която ще отвори врати за туристи от 1 май до 1 октомври. Тя ще бъде достъпна за посещения всеки уикенд и по заявка в делничните дни.

Предвижда се през тази година да бъде обновена маркировката и по още 19 туристически маршрута. В годишната програма за развитие на туризма в община Асеновград е заложено и обезопасяване на терена около надписа "Цар Иван Асен II " на националния паметник на културата "Асенова крепост". 

Още от категорията

Конкуренти в транспортния бранш се замерят с нарушения

Бизнес - война между конкурентите в транспортния сектор се разгаря дни преди протестите срещу проектозакона за Българската автомобилна камара. В анонимен имейл до медиите се съобщава, че е дин от големите пловдивски превозвачи Петко Ангелов може да получи забрана да изпълнява курсове във Франция за една година .  В съобщението се твърди, че в..

обновено на 20.06.18 в 14:49

Експерти доказаха лечебни свойства на водата от Асеновградски извор

 Минералната вода от сондаж №1 в Асеновград има лечебни качества. Това сочи изготвената балнеоложка оценка от експерти на Министерството на здравеопазването, съобщи кметът Емил Караиванов.  Той посочи, че анализът на минерлния състав на водата е поискан от община Асеновград, тъй като такъв досега не е правен.  Сондажът захранва градския..

публикувано на 20.06.18 в 14:48

Блъснат от пътник кондуктор изхвърча през вратата на градски автобус

Конфликт между пътник и кондуктор в автобус от градския транспорт в Пловдив завърши с арест за единия и спешна медицинска помощ за другия. От полицията съобщават, че инцидентът е станал на бул. „Никола Вапцаров“.  След скарване по време на движение 50-годишният пътник   блъснал в гърдите 77-годишния кондуктор. В този момент автобусът бил спрял..

публикувано на 20.06.18 в 13:04

Готов е проектът за локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Проектантите от  „Пътпроект“ предоставиха на трите общини Куклен, Родопи и Асеновград готовия проект за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград.  Това стана ясно на поредната оперативка, проведена в Областна администрация – Пловдив.   Проектът трябва да бъде разгледан, гласуван и приет на извънредни сесии на общинските съвети на трите..

обновено на 20.06.18 в 11:33

Протестна подписка настоява за възстановяване на "зебра" в Асеновград

  Жители на Асеновград настояват да бъде възстановена пешеходната пътека на централната улица "Цар Иван Асен II". Зебрата, която служеше за безопасно пресичане повече от 40 години бе премахната по време на ремонтните дейности по проекта за Водния цикъл на града. Движението тук е натоварено, автомобилите се движат с висока скорост, а пешеходците се..

публикувано на 20.06.18 в 11:33

Подписват допълнителното споразумение за концесията на стадион "Ботев"

Днес ще бъде подписано допълнителното споразумение между община Пловдив и ФК „Ботев“ за удължаване на срока на концесията на стадион " Христо Ботев".  Това става възможно след взетото през май решение от Общинския съвет за продължаването на договора с още 18 месеца.  В него бе записано, че инвестицията в спортното съоръжение не трябва да е..

публикувано на 20.06.18 в 05:40

Пуснаха от ареста кмета на Войнягово

Районната прокуратура в Карлово привлече като обвинеям 25-годишният кмет на Войнягово Тодор Танковски, който в понеделник бе задържан за подкуп от 150 лева.   След като вчера младия кмет бе задържан за денонощие в ареста, сега е привлечен като обвиняем за лично укривателство с цел имотна облага. Спрямо него е взета мярка за неотклонение..

обновено на 19.06.18 в 17:40