РЕКЛАМА

С цветовете на утрото „Точно днес“

По скалата на скандалите у нас – на политическата сцена, в културата и науката. Утрото на 14 март посрещаме с отзвук от тях и изводи, които чертаят граници и бъдеще.

Българо-руските отношения, ролята на един патриарх и на един президент в тях. Има ли криза и кой се опитва да я експлоатира? По темата говорим с Калоян Методиев, политически анализатор.

Една НОЩ, много неизвестни и пореден скандал в пловдивската култура. Кой има интерес? Този въпрос ще отправим към Антон Баев, член на УС на Фондация „Пловдив 2019“.

Поглед и към науката – с възможностите, които дава Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Имат ли шанс пловдивскитe вузове да изградят регионални научни центрове с европейско финансиране – по темата говорим с професор Кольо Динков, ректор на Университета по хранителни технологии.

В помощ на пациентите – стартира първата по рода си интернет платформа за хора с онкологични заболявания. Очаквайте интервю на Елена Крушкова с доктор Полина Лъжанска, председател на фондация „Победи рака“.

След девет – рубриката „ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ“ на Пламен Асенов.


Още от категорията

Септември и шест села са без ток незнайно докога

Авария остави без ток град Септември и още шест села в района. Това блокира работата в целия град. В момента аварийни екипи работят по отстраняването на повредата.  На този етап не може да се прогнозира кога електрозахранването ще бъде възстановено, затова от енергодружеството се извиняват на потребителите за неудобството.

публикувано на 14.12.18 в 16:59

Готов е проектът за обновяване на Дондуковата градина и близкия площад

Проект за ремонт на пространството между ул. „Христо Г. Данов“, „Бетовен“,  Дондуковата градина и бул. „Шести септември“, в което влиза и площадното пространство пред Дома на младоженците, е подготвила администрацията на район „Централен“.  Целият проект за ремонт на градината и възстановяване на настилките е на стойност 4 млн. лв. , съобщи кметът..

обновено на 14.12.18 в 16:27

Въпреки студа на Бунарджика се работи усилено

Вече е изградена предвидената по проекта подпорна стена, строи се помпено съоръжение за работата на акведуктите, тъй като преди водата на самотек е стигала до водните огледала и после се е оттичала в градската канализация, съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.  По съвременните изисквания водата трябва да е циркулационна, като за целта..

обновено на 14.12.18 в 16:26

Възстановяват поста на КАТ на изхода на Пловдив за Карлово

53 660 лева ще дари община Пловдив на МВР – Пловдив за възстановяването на КПП-то на ул. Васил Левски на пътя за Карлово.  Очакването за ръст на туристите през 2019-та година, когато градът ни ще бъде ЕСК, както и гарантирането на сигурността на гражданите са сред посочените причини от кмета Иван Тотев да поиска от Общинския съвет отпускането..

публикувано на 14.12.18 в 16:22

4 звездните хотели в Пловдив са предпочитан избор за българи и чужденци

С 8 на сто са се увеличили местата за настаняване в Пловдивска област за 1 година, отчитат от Териториалното статистическо бюро Юг.  С най-висока заетост през октомври тази година са били хотелите с категория 4 и 5 звезди-42,7%. Като цяло заетостта на леглата намалява спрямо октомври 2017 г. с 1.6 процентни пункта. Пренощувалите туристи обаче през..

публикувано на 14.12.18 в 16:16

Преобразяването на Детмаг в галерия ще е през втората половина на 2019-а

Комисията за защита на конкуренцията е потвърдила решението на общинската комисия за избор на фирма, която да ремонтира бившия детмаг „Снежанка“ и да го превърне в художествена галерия. Това съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Общинската комисия посочи като победител фирма „Ай Ди Ел“, а останалите 3-ма участници бяха..

публикувано на 14.12.18 в 12:15

Пазарджик с рекорден бюджет догодина

Следващата финансова година ще е по-добра за общините , прогнозира кметът на Пазарджик Тодор Попов.  Конкретно Община Пазарджик ще разполага с по-висок бюджет, като само за местни дейности, сумата надхвърля рекордните 80 млн.лева. Според кмета Тодор Попов Пазарджик никога не е разполагал с такъв бюджет. Само за местни дейности парите са със 7 милиона..

публикувано на 14.12.18 в 11:59