РЕКЛАМА

Сариева ще прави "Нощ Пловдив", но трябва да забърка кекс за кафето с кмета

| обновено на 14.03.18 в 16:35

Фондацията "Отворени изкуства" на Веселина Сариева не се отказва от провеждането на фестивала "Нощ - Пловдив" през септември, а от общинското финансиране от 40 хиляди лева. До объркването се стигна, след като кметът Иван Тотев съобщи в понеделник, че Сариева се отказва и от средствата, и от Нощта. Случилото се той определи днес като недоразумение. 

Тотев подчерта, че напрежението  между двете страни съществува от години, но за Общината това е важно събитие, в което по принцип има много дебат.

Знаете, че музеите не искаха да работят  през последните три години ги натискахме да отворят, така че  в това събитие сме партньори по принуда. И ако то е важно за Пловдив, ние трябва да сме партньори, защото сама Сариева не може да направи нищо, не може да си извади разрешителни за публични пространства, нито един стол да постави, без Общината да й разреши. Това означава, че ще си преглътна егото, ще я поканя на кафе, а тя иска, може  един кекс да забърка. Ако искаме това събитие да го има, трябва да го направим двамата. Няма спор в тая работа,  коментира Тотев.

Той  обаче уточни, че след отказа на Сариева от общинско финансиране, Фондация „Пловдив 2019“ е взела решение за разширяване обхвата на празниците на Стария град на 21 и 22 септември. 

С „освободените“  средства ще бъде отворена специална покана за набиране на проекти за удължаване на времетраенето на празниците в Стария град. Колкото повече събития за града, толкова по-добре, подчерта още кметът Иван Тотев. 


Още от категорията

Валежи и гръмотевични бури в понеделник следобед

Жълт код за валежи и гръмотевични бури обявиха метеоролозите за по-голямата част на страната.  Предупреждението е в сила за 21 области, сред които са  Пловдив, Пазарджик и Смолян.  Сутринта ще се предимно слънчево и топло, но следобед ще започнат валежи  с гръмотевици и локални градушки.  Количествата на валежите ще надхвърлят 25-30 м/кв.м., в..

обновено на 23.07.18 в 12:48

В Смолян изследват безплатно за хепатит

Безплатни скринигови изследвания за хепатит В и С се провеждат в Смолян. Изследванията ще продължат в още пет града на страната.  Акцията е част от кампанията „Скъсай с хепатита!“ и се организира от Националното сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ и сдружение „ХепАктив“, под патронажа на Комисията по здравеопазването към Народното събрание...

публикувано на 23.07.18 в 12:48

Заловиха дрогиран шофьор на такси в Пловдив

Дрогиран таксиметров шофьор заловиха снощи полицаите от Четвърто районно управление в Пловдив.  Около 2 часа след полунощ те  спрели за проверка такси на кръстовището между ул. „Гладстон“ и ул. „Преслав“.  Пробата за употреба на наркотични вешества на 29-годишния водач е с положителен резултат.   Пловдивчанинът е с 24-часова мярка за..

публикувано на 23.07.18 в 11:42

Работник загина при демонтажа на Мебелната къща в ж.р "Тракия"

Мъж загина при трудова злополука в Пловдив днес предиобед. Инцидентът е станал при  демонтирането на металната конструкция на бившата Мебелна къща в ж.р Тракия.  Директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев обясни, че е рухнала плочата, която е държала пода на втория етаж на бившия магазин.  60- годишният работник, върху който..

публикувано на 21.07.18 в 15:26

Птицевъди от Раковски заплашват с протест и искат оставката на шефа на БАБХ

В пика на кризата с чума по дребния добитък  собственици на ферми за патици обявиха, че готвят протести срещу мерките за профилактика, ограничаване и ликвидиране на болестта птичи грип.  На общо събрание в Раковски, където са по- голяма част от фермите в страната, стопаните поискаха оставката на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев,..

обновено на 21.07.18 в 14:16

Монтирането на кран блокира движението около църквата "Св. Петка"

От 8 до 18 ч. днес ще бъде затруднено движението около църквата „Св. Петка“ в Пловдив. Причината е планиран монтаж на кулокран в района на храма.  По бул. „Княгиня Мария Луиза“ по посока ул. „Гладстон“ автомобилите ще се пропускат само в лявата лента. Очаква се поетапно и закратко движението да бъде спирано изцяло. Полицейски служители ще регулират..

обновено на 21.07.18 в 09:57

Затварят улици в Кършияка за нови топлопроводи

От днес  EVN Топлофикация стартира изграждането на нови топлопроводи в район „Северен“ за присъединяване на жилищни сгради към централно отопление. Планира се да бъде изградена повече от 200 метра нова мрежа, която ще захранва с топлинна енергия сгради по улици „Полк. Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и „Порто Лагос“.  Строително-ремонтните дейности..

публикувано на 21.07.18 в 07:54