РЕКЛАМА

Сариева ще прави "Нощ Пловдив", но трябва да забърка кекс за кафето с кмета

| обновено на 14.03.18 в 16:35

Фондацията "Отворени изкуства" на Веселина Сариева не се отказва от провеждането на фестивала "Нощ - Пловдив" през септември, а от общинското финансиране от 40 хиляди лева. До объркването се стигна, след като кметът Иван Тотев съобщи в понеделник, че Сариева се отказва и от средствата, и от Нощта. Случилото се той определи днес като недоразумение. 

Тотев подчерта, че напрежението  между двете страни съществува от години, но за Общината това е важно събитие, в което по принцип има много дебат.

Знаете, че музеите не искаха да работят  през последните три години ги натискахме да отворят, така че  в това събитие сме партньори по принуда. И ако то е важно за Пловдив, ние трябва да сме партньори, защото сама Сариева не може да направи нищо, не може да си извади разрешителни за публични пространства, нито един стол да постави, без Общината да й разреши. Това означава, че ще си преглътна егото, ще я поканя на кафе, а тя иска, може  един кекс да забърка. Ако искаме това събитие да го има, трябва да го направим двамата. Няма спор в тая работа,  коментира Тотев.

Той  обаче уточни, че след отказа на Сариева от общинско финансиране, Фондация „Пловдив 2019“ е взела решение за разширяване обхвата на празниците на Стария град на 21 и 22 септември. 

С „освободените“  средства ще бъде отворена специална покана за набиране на проекти за удължаване на времетраенето на празниците в Стария град. Колкото повече събития за града, толкова по-добре, подчерта още кметът Иван Тотев. 


Още от категорията

Панорама на професиите събира над 350 гимназисти

Панорамата на професионалното образование ще се състои  днес и утре в Международен панаир Пловдив.  В  десетото издание ще се представят над 350 ученици от цялата страна.    Програмата включва състезания по професии - озеленяване и цветарство, фризьорство и гримьорство, моден дизайн, производство на мебели и керамика, строителство, приложна..

обновено на 20.04.18 в 07:32

По туристическата пътека към хижа "Марциганица"

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив  чистят днес част от туристическата пътека Бачковски манастир – хижа „Марциганица“ в резерват „Червената стена“.   Инициативата е по повод Световния ден на Земята – 22 април.  Резерватът е един от четирите български биосферни паркове, одобрен от ЮНЕСКО. Той е разположен е..

публикувано на 20.04.18 в 07:31
Сградата на районното управление в Раковски

Прокурори казват защо е задържан шефът на полицията в Раковски

Окръжната прокуратура в Пловдив ще даде информация за задържаните трима  служители на реда  за корупция  в Раковски.  По неофициална информация, сред тях е и началникът на Районното управление на МВР в града Георги Илиев Георги Илиев пое поста началник на Районното управление в Раковски през 2016-та година.  Той започва работа в системата на..

публикувано на 20.04.18 в 07:15

Арестуваха шефа на полицията в Раковски

Трима души в Раковски бяха арестувани за корурпция, съобщиха от Окръжна прокуратура в Пловдив. Според неофициална информация, сред тях е и началникът на Районното управление на МВР в града Георги Илиев.  От прокуратурата уточниха, че задържането им е за 24 часа, а повече информация за случая ще бъде дадена утре на специална пресконференция...

обновено на 19.04.18 в 16:48

Габриела Медарова излиза от ареста срещу 20 хил. лв.

20-годишната Габриела Медарова, която блъсна 10 паркирани коли в Пловдив излиза от ареста срещу парична гаранция от 20 хиляди лева. Опредлението на районния съд подлежи на обжалване.  М ладата жена, която предизвика инцидента в неделя сутринта каза, че изключително много съжалява и повече никога няма да се качи на кола. На връщане от нощния..

обновено на 19.04.18 в 16:48

Асфалтират отсечката на Асеновградско шосе пред КЦМ

Областният управител Здравко Димитров направи инспекция на дейностите по рехабилитация на старото трасе на пътя Пловдив-Асеновград, заедно със зам,-областния управител Петър Петров, шефа на Областно пътно управление Петър Попов и представителя на фирма изпълнител ИСА-2000 – Паун Иванов.  В момента в отсечката до КЦМ се полага първия слой асфалтова..

публикувано на 19.04.18 в 16:48

Една мечта на еврейския народ се изпълни преди 70 години

70 години от създаването на държавата Израел ще бъдат чествани тържествено тази вечер в пловдивското еврейско дружество „Шалом“.  Ще бъде представена и книгата „Незабравимите лица на спасението“, посветена на 75-та годишнина от спасяването на българските евреи, разказа за Радио Пловдив  председателя на пловдивското дружество „Шалом“  Светлозар Калев ...

публикувано на 19.04.18 в 16:03