РЕКЛАМА

Сариева ще прави "Нощ Пловдив", но трябва да забърка кекс за кафето с кмета

| обновено на 14.03.18 в 16:35

Фондацията "Отворени изкуства" на Веселина Сариева не се отказва от провеждането на фестивала "Нощ - Пловдив" през септември, а от общинското финансиране от 40 хиляди лева. До объркването се стигна, след като кметът Иван Тотев съобщи в понеделник, че Сариева се отказва и от средствата, и от Нощта. Случилото се той определи днес като недоразумение. 

Тотев подчерта, че напрежението  между двете страни съществува от години, но за Общината това е важно събитие, в което по принцип има много дебат.

Знаете, че музеите не искаха да работят  през последните три години ги натискахме да отворят, така че  в това събитие сме партньори по принуда. И ако то е важно за Пловдив, ние трябва да сме партньори, защото сама Сариева не може да направи нищо, не може да си извади разрешителни за публични пространства, нито един стол да постави, без Общината да й разреши. Това означава, че ще си преглътна егото, ще я поканя на кафе, а тя иска, може  един кекс да забърка. Ако искаме това събитие да го има, трябва да го направим двамата. Няма спор в тая работа,  коментира Тотев.

Той  обаче уточни, че след отказа на Сариева от общинско финансиране, Фондация „Пловдив 2019“ е взела решение за разширяване обхвата на празниците на Стария град на 21 и 22 септември. 

С „освободените“  средства ще бъде отворена специална покана за набиране на проекти за удължаване на времетраенето на празниците в Стария град. Колкото повече събития за града, толкова по-добре, подчерта още кметът Иван Тотев. 


Още от категорията

Митинг-протест пред общината иска оставката на Валери Симеонов

Пловдивската организация на партия „Възраждане“ призовава гражданите на митинг-протест пред сградата на община Пловдив довечера.  Основното искане е за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради обидното му изказване  спрямо  майките на деца с увреждания. В него той ги нарече "кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха..

обновено на 22.10.18 в 09:31

Затварят западното платно на "Асеновградско шосе"

От днес до четвъртък за преасфалтиране се затваря западната половина на кръстовището на бул. „Асеновградско шосе“ с бул. „Освобождение“.  Движението ще се извършва по бул. „Освобождение“ и  ул. „Менделеев“.

обновено на 22.10.18 в 09:29

Пак гледат делото срещу обвинения в корупция главен архитект на Асеновград

Пловдивският Окръжен съд ще гледа делото срещу главния архитект на Асеновград Константин Атанасов .  През месец май съдът върна делото на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. Константин Атанасов е  обвинен, че през ноември 2016 година поискал от управител на местен банков клон 10 хиляди лева за съгласуване на проект..

публикувано на 22.10.18 в 07:26

Хюи Фюри идва в Пловдив, прави открита тренировка преди мача с Кубрат Пулев

Очаква се днес следобед  шампионът на Великобритания Хюи Фюри, съперник на Кубрат Пулев, да пристигне в Пловдив за открита тренировка в залата на боксов клуб „Юнайтед Спортс“ към спортното училище „Васил Левски“.  Освен това, се предвижда боксьорът  да направи и туристическа обиколка на Пловдив. Има и идея следващата седмица Кобрата и Фюри да..

обновено на 21.10.18 в 12:43

Смолян чества 106 години от Освобождението на Родопите

Днес е кулминацията на тържествата в Смолян, посветени на 106-ата годишнина от освобождението на Родопите. Сред официалните гости на честването е председателят на парламента Цвета Караянчева. На връх Средногорец, известен като "Родопската Шипка", ще бъде отслужена панахида за загиналите в боевете на върха и ще бъдат поднесени венци и цветя пред..

публикувано на 21.10.18 в 08:29

Протестиращи в Труд блокираха за половин час пътя за Карлово

На пореден протест и шествие срещу Централата за биогаз излязоха жителите на пловдивското село Труд.  Те настояха за чист въздух и за оставките на министрите на екологията и земеделието Нено Димов и Румен Поражанов, както на директора на РИОСВ в Пловдив доц. Стефан Шилев. Според сдружението „Бъдеще за село Труд“ тримата вече три години не са..

публикувано на 20.10.18 в 15:13

Смолян отбелязва своя празник

Продължават официалните чествания за празника на Смолян. Днес ще се проведе голям автопоход по случай 106 годишнината от освобождението на Смолян. Днес ще бъде честван празникът на 101 Алпийски полк, като в програмата са включени благодарствен молебен, тържествено събрание и награждаване на военнослужещи от 101 Алпийски полк, концерт на..

публикувано на 20.10.18 в 10:09