Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родопското село Проглед въстана заради отнети пари за ремонти

Жителите на родопското село Проглед ще протестират пред общината в Чепеларе по време на заседанието на местния парламент. 

Очаква се съветниците да пренасочат пари, предназначени за ремонт на улица в Проглед към други две села в общината. 

С решение на финансовия министър са отпуснати близо 950 хиляди лева, с които да бъдат асфалтирани десет улици в община Чепеларе, включително и една улица в село Проглед. 

Комисиите в общинския съвет обаче са решили да преразределят парите за Проглед – общо 218 000 лева. За селото остават 18 000 лв. за чакълиране на улицата, вместо асфалтиране. 

Други 50 000 лв. отиват за центъра на Павелско, а 150 000 лв. се отклоняват към Забърдо за пътя към гробищата, за централната улица и тротоари. 

Кметът на Проглед Марио Куцинов е изпратил отворено писмо до финансовия министър, областния управител на Смолян, общинския съвет и кмета на Чепеларе, придружено с подписка на жители на Проглед. 

Писмото подробно разказва за конфликта, продължаващ от години и създаващ напрежение в родопското село. Жителите на Проглед искат да получат конкретен отговор дали отпуснати целево пари могат да се пренасочват и да се използват за друго.

Протестиращите смятат да блокират за кратко пътя през Чепеларе. Недоволните се събират пред общината точно по обед. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново пак радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

Петима кандидат-студенти ще се борят за място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и Южна..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви..

публикувано на 24.04.24 в 13:06

Брестовица отново на протест заради замърсената с манган вода

Жители на Брестовица организират пореден протест, като в края на работния ден (17 ч.) ще блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив. Недоволството им е породено от качеството на питейната вода в селото, която е с наличие на манган, мътна и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната..

обновено на 24.04.24 в 11:23