5 общини от областта са длъжници на Пловдив за сметището в Цалапица

Питане до кмета на Пловдив за финансовите задължения на 5 общини, които ползват сметището край Цалапица, внася общинският съветник от ВМРО Камен Шишманов. Той визира общините Родопи, Стамболийски, Кричим, Перущица и Марица, които по негова информация имат задължения към община Пловдив за ползването на сметището.

„Някои от тези общини не плащат своята такса и така ощетяват община Пловдив за милиони левове“ – заяви Шишманов. Той заяви, че има информация за това от общинските съветници на ВМРО, които са 11 в пловдивска област.

В своето питане той задава и въпросите ще бъде ли закрито скоро сметището край Цалапица поради изчерпване на неговия капацитет и дали това ще доведе до повишаване драстично на таксата за смет на пловдивчани, ако отпадъците се превозват до Шишманци.

„Сега Цалапица приема твърди битови отпадъци за 8 лева на тон, а таксата в Шишманци е 32 лева за тон. Това неминуемо ще доведе до увеличаване на таксата за смет на пловдивчани“ – изтъкна Шишманов.

В своето питане той засяга и въпроса за състоянието на Завода за преработка на твърди битови отпадъци в Шишманци и какъв е неговият капацитет за приемане на смет.


Още от категорията

Гласуваме в 459 СИК в Пловдив на изборите за ЕП на 26 май

Финална подготовката за евроизборите кипи в цялата страна. Бюлетините ще бъдат доставени до 21 май. Пожарна, полиция и общини ще трябва да проверят всички помещения, в които ще се гласува тази неделя. На преброителите за евровота и на нас като избиратели ще разчитаме за успеха на партиите и кандидатите с достойни програми - каква е организацията..

обновено на 20.05.19 в 10:12

Премиерът Борисов - на инспекция на Асеновградско шосе

Премиерът Бойко Борисов ще инспектира завършването на етап от ремонта на Асеновградско шосе. 10 километровото трасе е покрито с последен пласт асфалт. Довършена е и хоризонталната маркировка.  Предстои изграждане на локалните платна от двете страни на пътя и на кръгово кръстовище до караулката, съобщи за Радио Пловдив  областният управител..

обновено на 20.05.19 в 09:53

Съветници искат премахване на бариерата към Гребния канал

Бариерата към Гребния канал в Пловдив е незаконна и трябва да бъде премахната. Това е категоричната позиция на Дани Каназирева и  „Съюз за Пловдив“, които настояват Община Пловдив незабавно да демонтира съоръжението.   В приемната си общинските съветници получилии множество сигнали от възмутени родители, които са принудени да плащат по 2..

публикувано на 20.05.19 в 09:53

Розопроизводители обмислят как да защитят интересите си

Розопрозиводители от подбалканския край се събират днес в Карлово , за да уточнят как ще действат, за да защитят интересите си пред държавата. Първата им среща беше непосредствено преди старта на розобера.  Той започна с изкупна цена между 1,50 и 1,80 лв на кг, което, по думите на стопаните, е много ниско. Очакването им е и за сравнително..

публикувано на 20.05.19 в 09:11

Обсъждат агро-сектора в Черноморския регион

Агрофорум на темата „Интеграция на страните от Черноморския регион като фактор за развитие на селскостопанския пазар“ ще се проведе днес в Пловдив.  Организатори на събитието са Асамблея на народите на Евразия и Аграрният университет в Пловдив.  Участници ще са представители на български асоциации от аграрния сектор, техни колеги от международни..

публикувано на 20.05.19 в 07:12