5 общини от областта са длъжници на Пловдив за сметището в Цалапица

Питане до кмета на Пловдив за финансовите задължения на 5 общини, които ползват сметището край Цалапица, внася общинският съветник от ВМРО Камен Шишманов. Той визира общините Родопи, Стамболийски, Кричим, Перущица и Марица, които по негова информация имат задължения към община Пловдив за ползването на сметището.

„Някои от тези общини не плащат своята такса и така ощетяват община Пловдив за милиони левове“ – заяви Шишманов. Той заяви, че има информация за това от общинските съветници на ВМРО, които са 11 в пловдивска област.

В своето питане той задава и въпросите ще бъде ли закрито скоро сметището край Цалапица поради изчерпване на неговия капацитет и дали това ще доведе до повишаване драстично на таксата за смет на пловдивчани, ако отпадъците се превозват до Шишманци.

„Сега Цалапица приема твърди битови отпадъци за 8 лева на тон, а таксата в Шишманци е 32 лева за тон. Това неминуемо ще доведе до увеличаване на таксата за смет на пловдивчани“ – изтъкна Шишманов.

В своето питане той засяга и въпроса за състоянието на Завода за преработка на твърди битови отпадъци в Шишманци и какъв е неговият капацитет за приемане на смет.


Още от категорията

ДПХ ще съди Община Пловдив за галерията на "Гладстон"

В отворено писмо Дружеството на пловдивските художници алармира, че к метът Иван Тотев отнема изложбената зала на "Гладстон" от тях като демонстрация на надмощие и политическа власт. Така Дружеството, което е със 107 годишна история, е обречено да загине, твърдят подписалите документа. За създалата се ситуация те обвиняват кмета Тотев,..

обновено на 23.07.19 в 15:01

В Асеновград погват некоректни търговци

Засилва се контролът за нерегламентирано ползване на търговски площи на кооперативния пазар в Асеновград.  35 предупредителни писма вече са връчени на наематели на сергии, които системно нарушават реда и разполагат селскостопанската продукция направо върху пътеките за преминаване на граждани, каза управителят на дейност "Пазари и тържища"..

публикувано на 23.07.19 в 14:56

ПУ „Паисий Хилендарски“ обявява трето класиране

Срокът за записване на приетите по трето класиране ще е от 24 до 26 юли включително, съобщи зам.-ректорът проф. д-р Антон Илиев. Паралелно с трето класиране ПУ „Паисий Хилендарски“ обявява и допълнителен прием за определени специалности, провокиран и от големия интерес към някои по-атрактивни за кандидат-студентите бакалавърски..

публикувано на 23.07.19 в 13:50

Доброволци на БЧК ще помагат на пациенти в МБАЛ "Св. Пантелеймон"

Споразумение за двустранно сътрудничество подписаха  МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и БЧК в присъствието на кмета на Пловдив Иван Тотев. Така официално бившата втора градска болница се присъедини към проекта  „Мобилни социални екипи в община Пловдив“.  От август към спешното отделение на болничното заведение ще бъде разкрита а приемна на БЧК и в нея..

публикувано на 23.07.19 в 13:40

Предизборната битка в Пловдив ще е динамична и интересна

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че очаква между 8 и 10  номинации за кмет на общината, сред които Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще определи кой ще е кандидатът за поста.  Според него това ще стане ясно след  като приключат всичките номинационни събрания и не по-рано от средата на август. Кметът припомни, че вече си е направил самоотвод и..

публикувано на 23.07.19 в 13:31