РЕКЛАМА

Обитателите на съборени къщи в Арман махала искат социални жилища

Снимка: Иванка Петкова

Община Пловдив да осигури социални жилища поне за 2 години на семействата, чиито незаконни домове ще бъдат съборени. За това настояват от Инициативния комитет „Право на жилище – Арман махала“, съобщи Васил Къдринов от комитета.

Конкретният повод е предстоящото бутане на 3-етажна незаконна къща на ул. „Павел Бобеков“ № 4 в сряда, където живее 5-членното семейство на онкоболната Затие Юсеинова. Нейният син Юсеин Юсеинов обясни, че настояват кметът на район „Северен“ Ральо Ралев да не им събаря къщата, защото няма къде другаде да живеят. „Нямаме против да си платим глобата, за да я узаконим, както се предлага в проектозакона, който ще внесат депутати от ГЕРБ“, заяви Юсеинов.

Васил Къдринов обясни, че семейство Юсеинови води дело в съда в Страсбург, като съдът е постановил до края на април т.г. правосъдният министър да обясни какви мерки да взети да се спази хартата за правата на човека и на хората с незаконни сгради, които подлежат на бутане, им се осигурят алтернативни общински жилища.

„Семейство Юсеинови не е подало никакви документи за общинско жилище. Нещо повече, преди години то е било обезвъзмездено с такова, когато им е била бутната предишната незаконна къща. Въпреки това те се отказват от общинския апартамент и сега строят нова, отново незаконна къща в Арман махала“, обясни районният кмет Ральо Ралев. Той е категоричен, че незаконната сграда на Юсеинови ще бъде съборена в сряда, както и незаконни постройки на българин и на италианец. 


Още от категорията

Екосдружение препъна най- крупното озеленяване на Пловдив

Залесяването на 650 дка до Гребната база в район „Западен“ е   обжалвано от екосдружение. Автор на жалбата е Васил Къдринов, член на екосдружението ГЕО. Кметът Иван Тотев уточни, че  сдружението е атакувало оценката на РИОСВ за реализацията на най-големия проект за озеленяване в Общината. Той подчерта, че  не е запознат с мотивите  на атаката, но..

обновено на 16.07.18 в 16:53

В Смолян избират нов председател на Обс, свалиха досегашния

Общинските съветници на Смолян прекратиха предсрочно правомощията на председателя на местния парламент Димитър Кръстанов. От присъстващите на сесията 27 съветници 15 гласуваха „за“ освобождаването му от поста, а 12 бяха „против“. Мотивите ни най-общо са системно несправяне със задълженията му като председател на ОбС, обобщи председателят на..

публикувано на 16.07.18 в 16:53

Разкрасяват най-големия парк в "Изгрев"

Най-големият парк в квартал „Изгрев“ ще бъде облагороден, съобщи кметът на район „Източен“, Община Пловдив Николай Чунчуков. Строителните екипи вече влязоха в зоната на улица „Босилек“, за да извършат нейното обновяване. Предстои подмяна на настилката на детската площадка с противоударна, ще бъдат монтирани нови люлки и съоръжения. В момента..

публикувано на 16.07.18 в 15:23

"Тракия" става с 10 декара по- зелена

Нов парк в жилищен район „Тракия“ между бул. „Освобождение“ и ул.  „Григор Божков“  ще бъде изграден на площ над 10 дка.  За целта са осигурени 360 хиляди лева.   Кметовете на района Костадин Димитров и на Пловдив Иван Тотев направиха първата копка за новото зелено пространство, което трябва да стане факт за 4 месеца. Проектът предвижда..

обновено на 16.07.18 в 13:54

Четирима фалшификатори, действали в пловдивско, отиват на съд

Специализираната прокуратура обвини четирима фалшификатори за изработването  на скимиращи устройства и неистински документи.  Със скимиращата техника  те са събирали данни от кредитни и дебитни карти  за изготвянето на незаконни пластики, с които се източват  банкови сметки.  За целта, в селище край Пловдив, оборудвали таен  „производствен цех“..

публикувано на 16.07.18 в 13:53

Жорж Трак запазва концесията на "Тракарт" до края на 2019-та

Срокът на концесията на подлез „Археологически“, която се стопанисва от Културен център "Тракарт" и  Георги Иванов, ще бъде удължена до края на 2019 г.   Кметът Иван Тотев уточни, че предложението ще бъде внесено за разглеждане от пловдивските общински съветници на  предстоящото им  заседание на 2 август и ще стане факт, след като получи..

обновено на 16.07.18 в 13:18

Откриха пенсионера гъбар, който се изгуби край Перелик

Планинските спасители откриха 78-годишния мъж от Смолян, който изчезна вчера в района на връх Перелик в Родопите. Той е намерен в подножието на върха, където е прекарал нощта.  Състоянието му е сравнително добро, въпреки здравословните проблеми, които е имал. Възрастният мъж е прекарал нощта на студено.  Вчера той тръгнал за гъби с приятели, но..

обновено на 16.07.18 в 13:18