РЕКЛАМА

Обитателите на съборени къщи в Арман махала искат социални жилища

Снимка: Иванка Петкова

Община Пловдив да осигури социални жилища поне за 2 години на семействата, чиито незаконни домове ще бъдат съборени. За това настояват от Инициативния комитет „Право на жилище – Арман махала“, съобщи Васил Къдринов от комитета.

Конкретният повод е предстоящото бутане на 3-етажна незаконна къща на ул. „Павел Бобеков“ № 4 в сряда, където живее 5-членното семейство на онкоболната Затие Юсеинова. Нейният син Юсеин Юсеинов обясни, че настояват кметът на район „Северен“ Ральо Ралев да не им събаря къщата, защото няма къде другаде да живеят. „Нямаме против да си платим глобата, за да я узаконим, както се предлага в проектозакона, който ще внесат депутати от ГЕРБ“, заяви Юсеинов.

Васил Къдринов обясни, че семейство Юсеинови води дело в съда в Страсбург, като съдът е постановил до края на април т.г. правосъдният министър да обясни какви мерки да взети да се спази хартата за правата на човека и на хората с незаконни сгради, които подлежат на бутане, им се осигурят алтернативни общински жилища.

„Семейство Юсеинови не е подало никакви документи за общинско жилище. Нещо повече, преди години то е било обезвъзмездено с такова, когато им е била бутната предишната незаконна къща. Въпреки това те се отказват от общинския апартамент и сега строят нова, отново незаконна къща в Арман махала“, обясни районният кмет Ральо Ралев. Той е категоричен, че незаконната сграда на Юсеинови ще бъде съборена в сряда, както и незаконни постройки на българин и на италианец. 


Още от категорията

Пловдивчани вече се записват доброволци за „Пловдив 2019“

Кметът Иван Тотев се включи в доброволческа информационна кампания, организирана от Фондация „Пловдив 2019“.  В съботния ден той заедно с доброволци, изпълнителния директор на  фондацията Кирил Велчев и част от екипа информираха гражданите за програмата и раздаваха в мол „Пловдив Плаза“ брошури за откриващия уикенд на Пловдив – Европейска..

публикувано на 15.12.18 в 18:02

24 пълни от 149 отличници в Университета по хранителни технологии

Абсолвентите от Университета по хранителни технологии получиха своите дипломи на тържествена церемония днес. Общо 681 са завършващите – 424 бакалаври и 257 магистри. Отличниците са 149, а постигналите пълен „Отличен“ – 24. По думите на ректора  проф. д. т. н. инж. Кольо Динков специалистите, които получават квалификацията си в Университета..

публикувано на 15.12.18 в 13:44

4 звездните хотели в Пловдив са предпочитан избор за българи и чужденци

С 8 на сто са се увеличили местата за настаняване в Пловдивска област за 1 година, отчитат от Териториалното статистическо бюро Юг.  С най-висока заетост през октомври тази година са били хотелите с категория 4 и 5 звезди-42,7%. Като цяло заетостта на леглата намалява спрямо октомври 2017 г. с 1.6 процентни пункта. Пренощувалите туристи обаче през..

обновено на 15.12.18 в 10:10

Септември и шест села са без ток незнайно докога

Авария остави без ток град Септември и още шест села в района. Това блокира работата в целия град. В момента аварийни екипи работят по отстраняването на повредата.  На този етап не може да се прогнозира кога електрозахранването ще бъде възстановено, затова от енергодружеството се извиняват на потребителите за неудобството.

публикувано на 14.12.18 в 16:59

Готов е проектът за обновяване на Дондуковата градина и близкия площад

Проект за ремонт на пространството между ул. „Христо Г. Данов“, „Бетовен“,  Дондуковата градина и бул. „Шести септември“, в което влиза и площадното пространство пред Дома на младоженците, е подготвила администрацията на район „Централен“.  Целият проект за ремонт на градината и възстановяване на настилките е на стойност 4 млн. лв. , съобщи кметът..

обновено на 14.12.18 в 16:27

Въпреки студа на Бунарджика се работи усилено

Вече е изградена предвидената по проекта подпорна стена, строи се помпено съоръжение за работата на акведуктите, тъй като преди водата на самотек е стигала до водните огледала и после се е оттичала в градската канализация, съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.  По съвременните изисквания водата трябва да е циркулационна, като за целта..

обновено на 14.12.18 в 16:26

Възстановяват поста на КАТ на изхода на Пловдив за Карлово

53 660 лева ще дари община Пловдив на МВР – Пловдив за възстановяването на КПП-то на ул. Васил Левски на пътя за Карлово.  Очакването за ръст на туристите през 2019-та година, когато градът ни ще бъде ЕСК, както и гарантирането на сигурността на гражданите са сред посочените причини от кмета Иван Тотев да поиска от Общинския съвет отпускането..

публикувано на 14.12.18 в 16:22