РЕКЛАМА

Обитателите на съборени къщи в Арман махала искат социални жилища

Снимка: Иванка Петкова

Община Пловдив да осигури социални жилища поне за 2 години на семействата, чиито незаконни домове ще бъдат съборени. За това настояват от Инициативния комитет „Право на жилище – Арман махала“, съобщи Васил Къдринов от комитета.

Конкретният повод е предстоящото бутане на 3-етажна незаконна къща на ул. „Павел Бобеков“ № 4 в сряда, където живее 5-членното семейство на онкоболната Затие Юсеинова. Нейният син Юсеин Юсеинов обясни, че настояват кметът на район „Северен“ Ральо Ралев да не им събаря къщата, защото няма къде другаде да живеят. „Нямаме против да си платим глобата, за да я узаконим, както се предлага в проектозакона, който ще внесат депутати от ГЕРБ“, заяви Юсеинов.

Васил Къдринов обясни, че семейство Юсеинови води дело в съда в Страсбург, като съдът е постановил до края на април т.г. правосъдният министър да обясни какви мерки да взети да се спази хартата за правата на човека и на хората с незаконни сгради, които подлежат на бутане, им се осигурят алтернативни общински жилища.

„Семейство Юсеинови не е подало никакви документи за общинско жилище. Нещо повече, преди години то е било обезвъзмездено с такова, когато им е била бутната предишната незаконна къща. Въпреки това те се отказват от общинския апартамент и сега строят нова, отново незаконна къща в Арман махала“, обясни районният кмет Ральо Ралев. Той е категоричен, че незаконната сграда на Юсеинови ще бъде съборена в сряда, както и незаконни постройки на българин и на италианец. 


Още от категорията

Двама ранени и петима арестувани след масов бой между ромски фамилии в Розино

Тежък сблъсък между две ромски фамилии стана снощи в карловското село Розино. Сигналът на телефон 112 е подаден около 18.30 часа .  Петима от участниците са задържани за 24 часа в полицейския  арест на районното управление, а двама от тях са леки телесни повреди.  Масовото сбиване е възникнало между известните със стара вражда родове..

обновено на 25.04.18 в 15:27

Пак отложиха делото за зоопарка, този път заради болен кмет

Специализираният наказателен съд в столицата отложи делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев. Основание за това даде отсъствието на един обвиняемите Димитър Колев поради болест. Според адвоката на Колев адвокат Александър Попчев подзащитният му е настанен в урологията на..

публикувано на 25.04.18 в 15:25

Изправят пред съда измамник, опитал да задигне 180 000 лева от банкова сметка

Повдигнаха обвинение на измамника, опитал да изтегли голяма сума пари от сметка на гръцки гражданин. Димитър В. изготвил фалшиво пълномощно, с което опитал да изтегли сумата от 180 хил. лв. от сметката на гърка в българска банка. При проверка на банката обаче, се оказало, че чужденецът не е издавал такова пълномощно на това лице, нито пък е..

публикувано на 25.04.18 в 14:42

Млади предприемачи от 12 страни си дадоха среща в Пловдив

Учебните фирми са в основата на дуалното образование и ние държим то да се развива в България. Това заявиха организаторите на 21-я международен панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. В Пловдив са представители на 12 държави от света, които развиват учебни фирми в средното и висше образование.  Лорен Комт от Швейцария,  президент на..

публикувано на 25.04.18 в 14:13

Община Асеновград подпомага още седем двойки за "ин витро" процедури

Нови седем двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати от община Асеновград за финансово обезпечаване на процедури и дейности по асистирана репродукция.  Средствата, които всеки от одобрените кандидати ще получи са до 2 хиляди лева и днес бяха гласувани от Общинския съвет.  Заявленията за финансово подпомагане от общинската програма "Ин..

публикувано на 25.04.18 в 14:03

Скочиха студентските такси в ПУ и МУ

В ПУ „Паисий Хилендарски“ се увеличават таксите с по 40 лв. във всички професионални направления, с изключение на тези в „Администрация и управление“, „Туризъм“, „Икономика“ и направленията от природните науки, математика и информатика, както и техническите науки.  Повишение с 250 лева на таксите има за Медицинския университет в Пловдив. То важи..

публикувано на 25.04.18 в 13:42

Според родителите на момче от Пазарджик детето им е жертва на полицейско насилие

Родителите на 17- годишно момче от Пазарджик сигнализираха в програма "Хоризонт"  на БНР, че детето им е жертва на полицейско насилие.  Преди три дни синът им, който учи в езиковата гимназия на града, е бил задържан с още двама съученици, след сигнал за откраднат телефон.  Неприятният инцидент се е разиграл на 20-ти април около 11.30 часа...

публикувано на 25.04.18 в 12:10