РЕКЛАМА

Толерантност и права в „Ден след ден“

В понеделник следобед до 17 часа с анализи и коментари на събитията в Пловдив и региона.

В Деня на конституцията – млади юристи получиха дипломите си, а главният прокурор Сотир Цацаров  заяви, че е за реформа в затворите, повече надзиратели и мерки за сигурност. Репортажът по темата е на Стоян Терзиев

Вицепремиерът Валери Симеонов открива  в Пловдив Национален форум, посветен на съвременните пространствени и културни тенденции в етнически смесените райони.Събитието  се организира по инициатива на инж. Ральо Ралев, кмет на Район "Северен". Антония Попова ще ни информира от мястото на събитието.

От същия район за поредно напрежение и готвен протест алармираха от Инициативния комитет „Право на жилище – Арман махала“. Причината е поредната акция за събаряне на незаконни постройки и искане общината да осигури социални жилища поне за 2 години на семействата, чиито незаконни домове ще бъдат премахнати. Подробностите ще научим от Иванка Петкова.

Тема с продължение. За конфликтът в Сирия, за  интересите  и риска ще е коментарът на  Нидал Алгафари, режисьор и писател.

Живка Танчева ще ни разкаже за спасителните разкопки на две антични  сгради от I – II век на Трихълмието, непосредствено под Античния театър в Пловдив. 


Още от категорията

"Точно днес" - за нотите на седмицата :)

"Точно днес" споделя акцентите в понеделник за нов живот, за нови небесни явления, и за новите избори напролет и есен. Честитим Деня на родилната помощ с проф. Екатерина Учикова, началник на клиниката по АГ в УМБАЛ "Свети Георги". Откриваме новите проекти на Планетариума с НАО в Смолян с директора Мариана Хаджигенчева.  Разказваме за отговорността на..

обновено на 20.01.19 в 17:44

Режисьорът Лео Капон и сомелиерът Йордан Русев гостуват в "Клуб неделя"

В неделя от 16 ч. "Клуб неделя" посреща именития куклен и театрален режисьор Лео Капон, който ще разкаже за своя път в театъра и киното, за куклите и драмата , както и за работата със студентите по актьорско майсторство в ПУ.  Сомелиерът Йордан Русев ще разкрие експертно тънкостите и хилядолетните традиции на местното винопроизводство,  кои са най-..

обновено на 20.01.19 в 10:06

Явлението „съзависимост“ и зимната планина, тази неделя в „Шейкър“

Един от четирите закона на духовността гласи : "Всяко нещо започва тогава, когато трябва да започне”. Е, днес се заемаме със съзависимостите. Социалният психолог Емилия Крушков е нашият човек по темата. Ще си направим ефирна разходка, в зимната планина. Планинският водач Никола Игнатов задава посоката. Какво е важно да знаем и имаме със себе..

обновено на 19.01.19 в 21:15

Пловдив и Матера в "Ден след ден"

Пловдив 2019 – следва Матера 2019!!! Тази събота е откриващото събитие и в италианския ни посестрем град. Минути преди да се качи на самолета в „Ден след ден“ ще чуем космическата Валя Балканска, а за отзвука от откриващото събитие и желанието на прокуратурата за проверка на казуса ще е интервюто с Емил Кошлуков. Неправителствени..

обновено на 18.01.19 в 14:30

"Вход Свободен" – щастлив завършек на седмицата!

На Атанасовден като на Атанасовден! Ще празнуваме заедно в ефира и за нищо на света няма да пропуснем да почерпим с песен всички именници.  Ще бъдем в крак с темата и за да разберем, името - дар или бреме е за един човек. Отговорите на този и други въпроси ще разнищи пловдивският ономаст доц.д-р Борян Янев.  В традиционната ни рубрика „На кино” ще..

обновено на 18.01.19 в 11:10

Петъчната сутрин с Радио Пловдив

Лицето на деня от 6.00 до 9.30 часа. Търсим го с политолога Първан Симеонов, финансовият анализатор Светлозар Гледачев, директорът на регионалната дирекция на Българска агенция за безопасност на храните д-р Камен Янков и именника Атанас Хранов. Очаквайте коментар по скандала, разгорял се след бомбата, хвърлена от Веселин Марешки, който обяви, че..

обновено на 18.01.19 в 06:48

"Ден след ден" на Антоновден

На Антоновден говорим за: Регионалната колегия на Камарата на архитектите и пловдивската структура на Съюза на архитектите излязоха с обща декларация срещу превръщането на зала „Лотос” в Младоженския дом в експозиция на динозаврите към Природонаучния музей. Защо атакуват идеята, която е почти реализирана – коментираме с архитект Петко Костадинов..

публикувано на 17.01.19 в 14:33