РЕКЛАМА

Толерантност и права в „Ден след ден“

В понеделник следобед до 17 часа с анализи и коментари на събитията в Пловдив и региона.

В Деня на конституцията – млади юристи получиха дипломите си, а главният прокурор Сотир Цацаров  заяви, че е за реформа в затворите, повече надзиратели и мерки за сигурност. Репортажът по темата е на Стоян Терзиев

Вицепремиерът Валери Симеонов открива  в Пловдив Национален форум, посветен на съвременните пространствени и културни тенденции в етнически смесените райони.Събитието  се организира по инициатива на инж. Ральо Ралев, кмет на Район "Северен". Антония Попова ще ни информира от мястото на събитието.

От същия район за поредно напрежение и готвен протест алармираха от Инициативния комитет „Право на жилище – Арман махала“. Причината е поредната акция за събаряне на незаконни постройки и искане общината да осигури социални жилища поне за 2 години на семействата, чиито незаконни домове ще бъдат премахнати. Подробностите ще научим от Иванка Петкова.

Тема с продължение. За конфликтът в Сирия, за  интересите  и риска ще е коментарът на  Нидал Алгафари, режисьор и писател.

Живка Танчева ще ни разкаже за спасителните разкопки на две антични  сгради от I – II век на Трихълмието, непосредствено под Античния театър в Пловдив. 


Още от категорията

На Илинден "Точно днес"

В утрото на 20 юли по горещи градски теми и покана за опера и изобразително изкуство. До 9 часа по актуалната тема за превантивните мреки срещу  чумата по жвотните в региона и срещата днес с участието на регионалният министър Николай Нанков и представители на Пътната агенция, за да обсъдят епизоотичната обстановка- говорим с д.р Камен Янков,..

публикувано на 19.07.18 в 16:12

"Точно днес" - да сверим темите и до утре сутрин!

Обръщаме внимание "Точно днес" на темата с даренията за благотворителни каузи. Особено след новината за френския национал дарил сума за благотворителност, и по-невярната, че хърватите подарят милиони за децата там. У нас сме обичайно недоверчиви, когато иде реч за кампании и реда за набиране на сумите.  За да не бъдем докрай песимисти разказваме за..

публикувано на 18.07.18 в 16:12

"Точно днес" - от духовните колоси ...до лидерите днес

Каква смелост ще ни бъде необходима днес, за да погледнем Апостола право в очите?  Тежък или направо горчив ще бъде безмълвният ни разговор с него и с времето, което само бележи с клишета епохите като „героични“, „модерни“, „технологични“ и т.н. или времето на безвремието все още продължава  с натрапчивия си дефицит на достойнство? В деня,..

публикувано на 17.07.18 в 16:47

Към празника и делничните акценти "Точно днес"

На 17 юли - Денят на Света Марина стъпваме в пловдивския храм с името на покровителката на водите и Южното Черноморие, за да разкаваме за празника, за Пловдив и това как посрещнахме  част от мощите на свети апостол Андрей Първозвани от Румъния. Репортажът ще бъде на Антоанета Петричанска. В Карлово продължават проявите, посветени на 181-та годишнина..

обновено на 17.07.18 в 08:32

По следите на победителите „Точно днес“

Политика и футбол – сфери, които будят горещи летни страсти. С тях даваме старт и на новата седмица - ето темите от 7 до 9.30 часа на 16 юли: Победители и победени – обобщение на Световното първенство по футбол ще направим с легендарния футболен съдия №1 на България Атанас Узунов . Световна политика – денят Х на срещата между..

обновено на 15.07.18 в 17:48

"Ден след ден" за актуални проблеми и футбол

България няма аграрна политика и всеки прави каквото си иска. Тази реплика пред БНР на Иван Станков, изпълнителен директор на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и бивш служебен земеделски министър, е по повод недоволството в бранша заради недостатъчната държавна подкрепа по принцип и особено в момента, когато заради огнище на заразно..

публикувано на 13.07.18 в 14:53

"Точно днес" през дъждовния мюзикъл и до петък 13-ти :)

Времево, към средата на летния месец темите в развитие стават все по-малко, но затова пък в обществения дебат отново са парите, идеите и новите проекти.  Ето накратко кои ще са събеседниците ни на 13 юли 2018 г.: Корупцията в полезрението на българина - или как у нас сме готови да противодействаме на корупционните практики ще каже Ваня Нушева . Тя..

обновено на 13.07.18 в 09:08