РЕКЛАМА

Толерантност и права в „Ден след ден“

В понеделник следобед до 17 часа с анализи и коментари на събитията в Пловдив и региона.

В Деня на конституцията – млади юристи получиха дипломите си, а главният прокурор Сотир Цацаров  заяви, че е за реформа в затворите, повече надзиратели и мерки за сигурност. Репортажът по темата е на Стоян Терзиев

Вицепремиерът Валери Симеонов открива  в Пловдив Национален форум, посветен на съвременните пространствени и културни тенденции в етнически смесените райони.Събитието  се организира по инициатива на инж. Ральо Ралев, кмет на Район "Северен". Антония Попова ще ни информира от мястото на събитието.

От същия район за поредно напрежение и готвен протест алармираха от Инициативния комитет „Право на жилище – Арман махала“. Причината е поредната акция за събаряне на незаконни постройки и искане общината да осигури социални жилища поне за 2 години на семействата, чиито незаконни домове ще бъдат премахнати. Подробностите ще научим от Иванка Петкова.

Тема с продължение. За конфликтът в Сирия, за  интересите  и риска ще е коментарът на  Нидал Алгафари, режисьор и писател.

Живка Танчева ще ни разкаже за спасителните разкопки на две антични  сгради от I – II век на Трихълмието, непосредствено под Античния театър в Пловдив. 


Още от категорията

Заедно “Точно днес“ с фестивала на здравето

Деветото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ стартира с мотото „Даровете на ума и сърцето“. На 21 и 22 април в Дом на техниката и Градската градина, посетителите могат да се включат в богатата програма посветена на здравословния начин на живот. Подробностите за участниците и отделните модули ще чуете от Аида Марковска, организатор на фестивала...

публикувано на 20.04.18 в 16:58

Тъмно и светло "Ден след ден"

Шефът на полицейското управление в Раковски и двама негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари, съобщиха прокурори, които ръководят разследването. Първата част от случая нашумя преди година.Тогава примамени от лесните пари полицаи открадват задържани контрабандни цигари. За желаещите да печелят по почтен начин перспективите са все..

публикувано на 20.04.18 в 14:52

В петък сутринта говорим за...

... Нагорещените политически страсти, за очакването на лятото и с коментар за изменения Закон за туризма, за спасението и спасяването на българските евреи,  за историческите върхове  в България, за резервата "Червената стена" и еко акцията там. Бъдете с нас от 6.00 до 9.30  в предаването "Точно днес" часа и чуйте директора на РИОСВ - Пловдив - Стефан..

публикувано на 19.04.18 в 18:23

Сигурност, скандали и мозайки - теми в "Ден след ден"

Президентът свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки". Заседанието започна преди час в присъствие на представители на правителството и на всички политически сили. Изводите от КСНС и доколко..

публикувано на 19.04.18 в 14:11

Надеждите изгряват „Точно днес“

Надежди за по-конструктивен диалог между управляващи и президент, за качествено здравеопазване без злоупотреби, за наука, която дава път на младите. Следим всичко това в утрото на 19 април, ето какво ще чуете: Прогнози за взаимоотношенията между премиер и президент, между леви и десни, между свои и свои. Политическите катаклизми, които..

обновено на 18.04.18 в 17:33

„Ден след ден“ до след 2040-та

„Пловдив 2019“ е под лупата на Брюксел днес. Фондацията, която подготвя представянето ни като Европейска столица на културата, отчита пред ЕК свършеното до момента. След мониторинга очаквайте разговора ни със заместник - кмета Стефан Стоянов. Преди ден БАН представи първите два хуманоидни роботи в България. Роби и Роберта пишат, пеят и..

обновено на 18.04.18 в 14:39

Пролетно-делничните сюжети "Точно днес" на 18 април

Темите ни: от протестиращите в данъчното служители до партийните страсти - докато едни десни се обединяват, други десни се сбиха. "Синьото" и ръкопашните хватки с искана оставката на СДС лидера коментираме със социолога Първан Симеонов . Той ще анализира и новото дясно - "Демократична България", както и заявките на президента за по-отчетлива борба..

обновено на 17.04.18 в 16:56