РЕКЛАМА

РИОСВ написа 6 акта на фирма за перилни и почистващи препарати в Пловдив

Шест акта състави РИОСВ – Пловдив на цех за производство на перилни и почистващи препарати заради нарушения на екологичното законодателство. Експертите са констатирили неправилно съхранение на химичните вещества и смеси и липса на  документи за състава. Установено  е и нерегламентирано третиране и управление на отпадъците.

Предвидените санкции са в размер от 2000 до 40 000 лв. За дейността на обекта са сезирани регионалните структури на Инспекцията по труда, на Здравната инспекция и други компетентни органи.

По информация от район „Северен“ в Пловдив обектът няма издадено разрешение от техническата служба на общината за ползване и следва процедура по спиране на експлоатацията му.


Още от категорията

Днес ни напусна Лука Станчев

Председателят на Гражданския клуб - Пловдив Лука Станчев почина тази сутрин. Това съобщиха за Радио Пловдив близките на семейството на известния пловдивчанин. Погребението ще бъде в понеделник на 21 януари на Централните гробища в Пловдив от 14 часа.  Поклонението е организарано от 13 часа в църквата "Света Петка Нова" на булевард „Княгиня Мария-Лиза“...

публикувано на 19.01.19 в 18:05

Пловдив бе домакин на първата у нас Градска молитвена закуска

Пловдив стана домакин на първата в страната градска молитвена закуска, която събра днес представители на много етноси и религии, общественици, политици от различни партии.  „Днес имаме шанса да поставим начало, което да се превърне в традиция“, заяви кметът Иван Тотев, който бе символичен домакин на срещата.  „Понякога забравяме, че нещата,..

публикувано на 19.01.19 в 14:44

Мъж от Звъничево е заловен при получаване на пачки от телефонна измама

Посредник в извършването на телефонни измами арестуваха полицаи в Пазарджик след получен сигнал от възрастна жена в града. Измамникът се  представил за лекар, информирал я, че дъщеря й е претърпяла инцидент и се нуждае от 17 хиляди лева за операция.  Притеснената жената отговорила, че може да събере 3000 лева. Измамниците веднага се съгласили, че и..

публикувано на 19.01.19 в 14:27

Матера открива годината си като Европейска столица на културата

Южният италиански град Матера днес става официално европейска столица на културата за 2019 г. заедно с Пловдив, където церемонията по откриването се състоя 12 януари.  Почетни гости на тържественото откриване на европейската столица на културата в Матера ще бъдат президентът на Италия Серджо Матарела и премиерът Джузепе Конте. Откриването ще..

обновено на 19.01.19 в 10:46

Общинският съвет решава за сделката от 1 милион лева за частния имот на площада

Общинският съвет на Пловдив ще реши в четвъртък за каква сума да закупи частния имот на площад „Централен“. Според внесеното от кмета Иван Тотев предложение, собствениците на реституирания имот настояват за сделка от 1 милион лева. Исканата сума се базира на направената през 2013- та година пазарна оценка на имота от 600 хиляди лева.  Възложената..

публикувано на 19.01.19 в 10:42

Грипът стигна до Смолян, учениците във ваканция до 23 януари

Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания обяви г рипна епидемия в област Смолян.  Според експертите от Здравната инспекция, заболеваемостта в региона е достигнала 253 на 10 000 души , при гранични стойности от 220 на 10 000.  Всички ученици излизат в грипна ваканция от 21 до 23 януари , реши още щабът. Причината е..

обновено на 18.01.19 в 16:18

Съдът не пусна под домашен арест бабата - убийца от Труд

Съдът остави в ареста 67- годишната Веска Хаджиева, която преди дни уби 74- годишния си съпруг в семейното им жилище в Труд.  По време на съдебното заседание стана ясно, че двамата съпрузи не били в добри отношения, а повод за скандала им станала връзка ключове. По време на спора мъжът ударил жена си с налъм, след което влязъл в банята. Там жената..

публикувано на 18.01.19 в 16:17