РЕКЛАМА

РИОСВ написа 6 акта на фирма за перилни и почистващи препарати в Пловдив

Шест акта състави РИОСВ – Пловдив на цех за производство на перилни и почистващи препарати заради нарушения на екологичното законодателство. Експертите са констатирили неправилно съхранение на химичните вещества и смеси и липса на  документи за състава. Установено  е и нерегламентирано третиране и управление на отпадъците.

Предвидените санкции са в размер от 2000 до 40 000 лв. За дейността на обекта са сезирани регионалните структури на Инспекцията по труда, на Здравната инспекция и други компетентни органи.

По информация от район „Северен“ в Пловдив обектът няма издадено разрешение от техническата служба на общината за ползване и следва процедура по спиране на експлоатацията му.


Още от категорията

ЦСКА срещу Локомотив (Пд) на живо по Радио Пловдив днес

Радио Пловдив ще предава на живо днес мача между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) от първия кръг на Първа професионална лига. Срещата е от 20:45 часа на ст. "Българска армия" и ще бъде ръководена от Стефан Апостолов. Основният проблем пред Локомотив е ситуацията с жълтите карти на четирима от новите – в клуба още не са получили международните сертификати на..

обновено на 22.07.18 в 13:21

Работник загина при демонтажа на Мебелната къща в ж.р "Тракия"

Мъж загина при трудова злополука в Пловдив днес предиобед. Инцидентът е станал при  демонтирането на металната конструкция на бившата Мебелна къща в ж.р Тракия.  Директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев обясни, че е рухнала плочата, която е държала пода на втория етаж на бившия магазин.  60- годишният работник, върху който..

публикувано на 21.07.18 в 15:26

Птицевъди от Раковски заплашват с протест и искат оставката на шефа на БАБХ

В пика на кризата с чума по дребния добитък  собственици на ферми за патици обявиха, че готвят протести срещу мерките за профилактика, ограничаване и ликвидиране на болестта птичи грип.  На общо събрание в Раковски, където са по- голяма част от фермите в страната, стопаните поискаха оставката на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев,..

обновено на 21.07.18 в 14:16

Монтирането на кран блокира движението около църквата "Св. Петка"

От 8 до 18 ч. днес ще бъде затруднено движението около църквата „Св. Петка“ в Пловдив. Причината е планиран монтаж на кулокран в района на храма.  По бул. „Княгиня Мария Луиза“ по посока ул. „Гладстон“ автомобилите ще се пропускат само в лявата лента. Очаква се поетапно и закратко движението да бъде спирано изцяло. Полицейски служители ще регулират..

обновено на 21.07.18 в 09:57

Затварят улици в Кършияка за нови топлопроводи

От днес  EVN Топлофикация стартира изграждането на нови топлопроводи в район „Северен“ за присъединяване на жилищни сгради към централно отопление. Планира се да бъде изградена повече от 200 метра нова мрежа, която ще захранва с топлинна енергия сгради по улици „Полк. Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и „Порто Лагос“.  Строително-ремонтните дейности..

публикувано на 21.07.18 в 07:54

Габриела остава в ареста, скандал в съдебната зала

Танцьорката Габриела Медарова остава в ареста, но без изрично съдебно решение за това. Ситуацията предизвика скандал в съдебната зала, след като стана ясно, че прокуратурата е  внесла в съда обвинителен акт без знанието на защитата.   При това положение районният съдия заяви, че днешното разглеждане на мярката за неотклонение на Габриела Медарова..

обновено на 20.07.18 в 20:20

Обвиниха в опит за убийство ревнивия Тунджай Филипов

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния Тунджай Филипов, който, воден от ревност, опита да убие свой съперник. На Нова година той отишъл в дома на майка си, за да й поиска пари. Тя обаче отсъствала и Тунджай останал да я изчака, като с него в къщата били сестра му и жената, с която живеел.  Малко след това..

публикувано на 20.07.18 в 15:46