РЕКЛАМА

РИОСВ написа 6 акта на фирма за перилни и почистващи препарати в Пловдив

Шест акта състави РИОСВ – Пловдив на цех за производство на перилни и почистващи препарати заради нарушения на екологичното законодателство. Експертите са констатирили неправилно съхранение на химичните вещества и смеси и липса на  документи за състава. Установено  е и нерегламентирано третиране и управление на отпадъците.

Предвидените санкции са в размер от 2000 до 40 000 лв. За дейността на обекта са сезирани регионалните структури на Инспекцията по труда, на Здравната инспекция и други компетентни органи.

По информация от район „Северен“ в Пловдив обектът няма издадено разрешение от техническата служба на общината за ползване и следва процедура по спиране на експлоатацията му.


Още от категорията

И през 2019-та пътуваме с 1 лев в градския транспорт на Пловдив

Цената на билетите  за градския транспорт ще остане  без промяна и през следващата година.  Няма да бъде вдигана и цената на картите, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.  Като аргумент той подчерта, че  Общината  е предоставила за нуждите на превозвачите за 2018 г.  1 милион лева  повече  в сравнение с предходната година. С  500 000 лева повече..

обновено на 15.10.18 в 22:21

Вотът на недоверие няма никакъв шанс да мине

Страната ни днес се нуждае не от предсрочни избори, а от опозиция, която действително да сложи проблемите на масата и да даде алтернатива, а БСП нямат алтернатива.  Няма никакъв шанс да мине вотът на недоверие, заяви председателят на ГЕРБ  Цветан Цветанов  пред общинските структури на ГЕРБ в Смолян. "Хубавото е, че има парламентаризъм и практики,..

публикувано на 15.10.18 в 22:20

Стартира процедурата за реконструкция на стадион "Пловдив"

Старт на реконструкцията на стадион Пловдив дава Общината с процедура по възлагане на обществена поръчка. Първият етап от работата – предпроектна готовност, е възложена на арх. Валентин Маринов и включва работа по всички параметри на кота нула. Стойността му е 15 млн лв. Кметът Иван Тотев обаче подчерта, че юристите на Общината не са открили..

обновено на 15.10.18 в 15:25

Все повече туристи избират Пловдив

Увеличават се нощувките като цяло в местата за настаняване в Пловдив и областта през изминалата  в сравнение с предходната година.  Цифрите сочат, че те са над 112 000, като от тях 71 000  нощувки са на българи, а останалите 40 хиляди са на чуждени.Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро - Юг в Пловдив. Те изследват 201 обекта с..

публикувано на 15.10.18 в 15:24

До месец съдът решава да намали ли присъдата на Лазар Влайков

В едномесечен срок окръжният съд в Пазарджик ще обяви решението си по жалбата на Лазар Влайков срещу наложената му присъда на първа инстанция за трагичния случай от миналата година, когато след игра с неговия пистолет по време на празненство, от ръката на малко дете  загина собственика на заведението.  Бившият председател на общинския съвет в...

публикувано на 15.10.18 в 15:17

Шофьори пробваха да подкупят полицаи с 20 лв.

Двама шофьори предложиха подкуп на пазарджишки полицаи и бяха задържани. От полицията уточняват, че това се е случило по време на полицейска акция, свързана с активния контрол над водачите на МПС в региона. В района на АМ „Тракия“ автопатрул при сектор „Пътна полиция“ извършил проверка на микробус „Форд“ с 60-годишен водач от Перник...

публикувано на 15.10.18 в 11:29

EVN изгражда нов топлопровод, променят частично движението

EVN Топлофикация стартира финалния етап от изграждането нов главен топлопровод.  Проектът ще завърши мрежата по целия бул. „Васил Априлов“ и присъединяването на нови клиенти. Ще бъдат изградени последните 30 метра от топлопровода през част от кръстовището на бул. „България“ и бул. „Васил Априлов“.  Изкопните и монтажни работи по финалното трасе ще..

обновено на 15.10.18 в 10:30