РЕКЛАМА

С договорени атаки Западът чисти съвести и предупреждава Русия

Атаката в Сирия имаше за цел да измие лицето на Запада. Много по- рано трябваше да се вземат срещу сатрапа Асад, защото поне половин милион са избитите, над 7 милиона са напуснали домовете си, мнозина са в затвори - изтезавани и измъчвани. Това измива срама пред обществата, които питат защо това се допусна. Тезата е на Нидал Алгафари.

Това бяха договорени атаки, защото по време на ударите Асад беше изведен от двореца и скрит в руските бази, да не би случайно да пострада, смята той.

Според него остава въпросът какво точно обстрелваха ракетите. Кадрите показват Дамаск, припомни Нидал Алгафари, който е  е живял 6 години в града и посочва, че има там има само две места , където могат да се произвеждат химически оръжия. За другите ракети - целите са най- вероятно на съвсем други обекти. Евентуална друга цел се намира на 12 километра от Алепо. За тези атаки явно също има договорка, защото там пък има много противовъздушни комплекси и това не може да стане случайно и да се допусне без проблем.

Според Нидал Алгафари истинската цел е да се елимнира Иран, да се спре ислямизирането на Сирия чрез аятоласите, които действат в  региона. Те са по- голямата заплаха.

Има и тежък въпрос за позицията на Русия, която работи с военните формирования като Хизбула, а твърди, че се бори с тероризма.

Що се отнася до химическата атака, която стана повод за атаката - Алгафари смята, че авторите й са хора, които са близки до Асад, влезли в договорки с незнайно кого,  за да се предизвика ответна реакция и те да заемат неговата позиция. Другото е, че зад Асад стои силна военизирана машина – Русия и това го прави много смел.

Възможно е трите държави, които извършиха военните удари да решават свои вътрешно – политически проблеми. Президентътъ Тръмп има проблеми, за британците проблемът с доказването на отравянето на Скрипал е сериозен, Франция пък е бивш колонизатор на Сирия и има свои интереси там - така, че нищо чудно акцията да е част от разрешаването на вътрешните им проблеми.

Но все пак основното според Низал Алгафари е легитимация на Запада и знак към Русия да не прекалява.

Той прогнозира, че едва ще има голяма бежанска вълна, рано е да се говори и за глобален конфликт.


Още от категорията

АГ- отделението в Карлово не приема родилки и болни

Заявявам, че действията на  директорката на РЗОК – Пловдив д-р Магдалена Петрова са неправомерни, а нейният отказ да подпише договора за 12-те клинични пътеки на АГ отделението в Карлово е незаконен,   категоричен е кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.  В интервю за Радио Пловдив той подчерта, че категорично не приема позицията на директора и..

обновено на 20.07.18 в 15:47

Мерките срещу чумата по животните са единствени

В страната за първи път се регистрира заболяване африканска чума по дребните преживни животни и свинете. Досега не е имало такива случаи. Мерките, които са взети са единствените. Не говорим дали са правилни или не. Няма друга мярка за  спиране разпространението на  заболяването, освен хуманното умъртвяване на болните животни . Не ми се мисли какво ще..

публикувано на 20.07.18 в 10:08

Животновъдите ще помогнем на колегите ни от Странджа

В програма "Точно днес" разговор с животновъда  Бойко Синапов , който заедно с трима негови колеги от екипа на земеделския министър Румен Порожанов бяха уволнени от министър-председателя заради скандала с чумата по животните.  Бойко Синапов смята, че сега е особено важна солидарността на всички от сектора към колегите им от пострадалите региони...

обновено на 19.07.18 в 09:55

Правителството има достатъчна подкрепа въпреки протестите

И още от темите в развитие - говорим със: социолога  Юлий Павлов  за актулните политически теми  посред лятото, нови обвинения, стабилност на правителство и потушаване на напрежение след протести в столицата. Председателството на Съвета на ЕС е по-скоро успешно според 46,2 процента от гражданите. Като напълно успешно го определят 24,3 на сто. Това..

публикувано на 19.07.18 в 09:37

"Всички заедно за една кауза" с голям благотворителен концерт

С внимание в програма "Точно днес" към темата свързана с даренията за благотворителни каузи в България. Особено след новината за френския футболен национал дарил сума за благотворителност, и по-невярната, че хърватите подарят милиони за децата там.  У нас сме обичайно недоверчиви, когато иде реч за кампании и реда за набиране на сумите.  За да..

публикувано на 19.07.18 в 09:36

Честваме 181 години от рождението на Васил Левски

В родния град на Левски – Карлово , продължават проявите за рождения ден на Апостола на свободата 18 юли.  В църквата „Св. Николай“ беше отслужена света литургия, а след това карловци и гости на града поднесоха цветя на гроба на майката на Левски Гина Кунчева, който се намира край храма. След това с литийно шествие участниците в..

обновено на 18.07.18 в 13:16

Европа трябва да преосмисли системите си за сигурност

Политическа прегръдка е доста позитивен прочит за това, което се случи в Хелзинки. Наблюдавам и коментирам срещи на върха между Съветския съюз и САЩ и  Русия от 30 години насам и не съм виждал подобно положение. Американският президент изглеждаше на пресконференцията след срещата с Путин като излязъл от инструктаж, не – от преговори. Това заяви..

публикувано на 18.07.18 в 11:28