РЕКЛАМА

С договорени атаки Западът чисти съвести и предупреждава Русия

Атаката в Сирия имаше за цел да измие лицето на Запада. Много по- рано трябваше да се вземат срещу сатрапа Асад, защото поне половин милион са избитите, над 7 милиона са напуснали домовете си, мнозина са в затвори - изтезавани и измъчвани. Това измива срама пред обществата, които питат защо това се допусна. Тезата е на Нидал Алгафари.

Това бяха договорени атаки, защото по време на ударите Асад беше изведен от двореца и скрит в руските бази, да не би случайно да пострада, смята той.

Според него остава въпросът какво точно обстрелваха ракетите. Кадрите показват Дамаск, припомни Нидал Алгафари, който е  е живял 6 години в града и посочва, че има там има само две места , където могат да се произвеждат химически оръжия. За другите ракети - целите са най- вероятно на съвсем други обекти. Евентуална друга цел се намира на 12 километра от Алепо. За тези атаки явно също има договорка, защото там пък има много противовъздушни комплекси и това не може да стане случайно и да се допусне без проблем.

Според Нидал Алгафари истинската цел е да се елимнира Иран, да се спре ислямизирането на Сирия чрез аятоласите, които действат в  региона. Те са по- голямата заплаха.

Има и тежък въпрос за позицията на Русия, която работи с военните формирования като Хизбула, а твърди, че се бори с тероризма.

Що се отнася до химическата атака, която стана повод за атаката - Алгафари смята, че авторите й са хора, които са близки до Асад, влезли в договорки с незнайно кого,  за да се предизвика ответна реакция и те да заемат неговата позиция. Другото е, че зад Асад стои силна военизирана машина – Русия и това го прави много смел.

Възможно е трите държави, които извършиха военните удари да решават свои вътрешно – политически проблеми. Президентътъ Тръмп има проблеми, за британците проблемът с доказването на отравянето на Скрипал е сериозен, Франция пък е бивш колонизатор на Сирия и има свои интереси там - така, че нищо чудно акцията да е част от разрешаването на вътрешните им проблеми.

Но все пак основното според Низал Алгафари е легитимация на Запада и знак към Русия да не прекалява.

Той прогнозира, че едва ще има голяма бежанска вълна, рано е да се говори и за глобален конфликт.


Още от категорията

Бизнесът отхвърли промените в Закона за хората с увреждания

Представителните работодателски организации отхвърлиха проекта на Закона за хората с увреждания, който днес беше обсъждан на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.  Резерви към промените изказаха също вицепремиерът Валери Симеонов и представителите на КТ "Подкрепа".  Единствено от КНСБ подкрепят предложените текстове, които..

публикувано на 16.10.18 в 15:29

Няма да обжалваме спирането на концесията на летище Пловдив

Консорциум Летище Пловдив няма да обжалва решението на правителството да спре процедурата за концесия на пловдивския аеропорт.  Аргументът за решението е, че така би се блокирала за около 2 години процедурата за новия конкурс, който се очаква да бъде обявен. Това обясни пред Радио Пловдив  експертът от "Консорциум Летище Пловдив"  Васил Лясков ...

публикувано на 16.10.18 в 15:00

Решения и проблеми "Ден след ден"

Консорциум Летище Пловдив няма да обжалва решението на правителството да спре процедурата за концесия на пловдивския аеропорт. Аргументът за решението е, че така би се блокирала за около 2 години процедурата за новия конкурс, който се очаква да бъде обявен. Ще разговаряме по темата с Васил Лясков, експерт от консорциума. Държавата ще натовари..

публикувано на 16.10.18 в 14:55

Пловдив привлича туристи, но не успява да балансира пазара

Не споделям ентусиазма, че туризмът в Пловдив се развива много добре, каза хотелиерът  и член на УС на Съвета по туризъм Радослав Бозуков.  По думите му от 7 - 8 години липсва официална статистика от общината, а от отблелязания от НСИ 1% ръст на областно ниво е твърде близо до нулата. При толкова бързо развиващи се дестинации като Хисар например, това..

публикувано на 16.10.18 в 11:44

Стадион "Пловдив" може да бъде и национален...след време

С правото си на участник в последната реконструкция на стадион "Пловдив" арх. Валентин Маринов получи задача и за изготвяне на предпроектното проучване на обекта, който от години чака ремонт. Съоръжението ще се ремонтира на 11 етапа. Като начало ще се ремонтира първата зрителска трибуна, изградена върху насип. Той ще се премахне, защото се е слегнал,..

публикувано на 16.10.18 в 10:54
Даниела Дариткова

Здравеопазването е лесна за политизиране тема

Изненадана съм от обема на мотивите за вота-30 и повече страници . Това каза по Радио Пловдив Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване за внесения днес от БСП вот на недоверие на правителството за провал в здравната политика. За мен от самото начало този вот бе подготвен относително импровизирано , коментира..

публикувано на 15.10.18 в 17:02

Не искаме на пациента да се гледа като на портфейл с пари

БСП внесе официално третия вот на недоверие към правителството в Народното събрание. С него левицата атакува кабинета за политиката му здравеопазването. В интервю за Радио Пловдив доцент Георги Йорданов, депутат от БСП мотивира вота „с плачевно състояние на българското здравеопазване, което не отговаря на нуждите на българските граждани“...

обновено на 15.10.18 в 16:53