РЕКЛАМА

По пътя - " Точно днес"

Докъде и накъде с преговорите и атаките  за Балканите и Близкия Изток. Участници, потърпевши, наблюдаващи и програмиращи ? Коментар на  експерта по сигурността проф. Димитър Йончев.  

Граждански протест  за проблемен участък на Рогошко шосе в Пловдив, който оставя без обществен транспорт работещите в няколко фирми в района.  За казуса – от Галина Георгиева  представител на една от протестиращите фирми.

Осиновяването  -  не  срамна тайна, а радост и празник.  За иницативата “ Щъркелов ден“  разказва Недка Петрова директор на Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

Преди срещата в клуб „Петното“ в Пловдив  писателят и психиатър Любомир Канов.  Отвъд океана и тук.  Преди и сега. При поредно  идване в България.  

Изолация от суета и нахалство,  сфуматна тишина  и ...провокативност  до уродливото.  Художникът  Стефан Балтов с „Изоставените гари“в галерия „Възраждане“. 

Що е то Айляк, какви са характеристиките му, с какво очарова тази жизнена философия не само българите, но и европейците. Дискусия точно днес дава старт на проекта АЙЛЯК ПАРАД, който е част от официалната програма на „Пловдив-Европейска столица на културата 2019“. Представя  Пламен Георгиев от фондация „ЖАР театър-изкуство-култура“.

Слушайте ни. „Точно днес“. Вторник 17 април. От 6 до 9.30 ч. 


Още от категорията

На Илинден "Точно днес"

В утрото на 20 юли по горещи градски теми и покана за опера и изобразително изкуство. До 9 часа по актуалната тема за превантивните мреки срещу  чумата по жвотните в региона и срещата днес с участието на регионалният министър Николай Нанков и представители на Пътната агенция, за да обсъдят епизоотичната обстановка- говорим с д.р Камен Янков,..

публикувано на 19.07.18 в 16:12

"Точно днес" - да сверим темите и до утре сутрин!

Обръщаме внимание "Точно днес" на темата с даренията за благотворителни каузи. Особено след новината за френския национал дарил сума за благотворителност, и по-невярната, че хърватите подарят милиони за децата там. У нас сме обичайно недоверчиви, когато иде реч за кампании и реда за набиране на сумите.  За да не бъдем докрай песимисти разказваме за..

публикувано на 18.07.18 в 16:12

"Точно днес" - от духовните колоси ...до лидерите днес

Каква смелост ще ни бъде необходима днес, за да погледнем Апостола право в очите?  Тежък или направо горчив ще бъде безмълвният ни разговор с него и с времето, което само бележи с клишета епохите като „героични“, „модерни“, „технологични“ и т.н. или времето на безвремието все още продължава  с натрапчивия си дефицит на достойнство? В деня,..

публикувано на 17.07.18 в 16:47

Към празника и делничните акценти "Точно днес"

На 17 юли - Денят на Света Марина стъпваме в пловдивския храм с името на покровителката на водите и Южното Черноморие, за да разкаваме за празника, за Пловдив и това как посрещнахме  част от мощите на свети апостол Андрей Първозвани от Румъния. Репортажът ще бъде на Антоанета Петричанска. В Карлово продължават проявите, посветени на 181-та годишнина..

обновено на 17.07.18 в 08:32

По следите на победителите „Точно днес“

Политика и футбол – сфери, които будят горещи летни страсти. С тях даваме старт и на новата седмица - ето темите от 7 до 9.30 часа на 16 юли: Победители и победени – обобщение на Световното първенство по футбол ще направим с легендарния футболен съдия №1 на България Атанас Узунов . Световна политика – денят Х на срещата между..

обновено на 15.07.18 в 17:48

"Ден след ден" за актуални проблеми и футбол

България няма аграрна политика и всеки прави каквото си иска. Тази реплика пред БНР на Иван Станков, изпълнителен директор на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и бивш служебен земеделски министър, е по повод недоволството в бранша заради недостатъчната държавна подкрепа по принцип и особено в момента, когато заради огнище на заразно..

публикувано на 13.07.18 в 14:53

"Точно днес" през дъждовния мюзикъл и до петък 13-ти :)

Времево, към средата на летния месец темите в развитие стават все по-малко, но затова пък в обществения дебат отново са парите, идеите и новите проекти.  Ето накратко кои ще са събеседниците ни на 13 юли 2018 г.: Корупцията в полезрението на българина - или как у нас сме готови да противодействаме на корупционните практики ще каже Ваня Нушева . Тя..

обновено на 13.07.18 в 09:08