РЕКЛАМА

По пътя - " Точно днес"

Докъде и накъде с преговорите и атаките  за Балканите и Близкия Изток. Участници, потърпевши, наблюдаващи и програмиращи ? Коментар на  експерта по сигурността проф. Димитър Йончев.  

Граждански протест  за проблемен участък на Рогошко шосе в Пловдив, който оставя без обществен транспорт работещите в няколко фирми в района.  За казуса – от Галина Георгиева  представител на една от протестиращите фирми.

Осиновяването  -  не  срамна тайна, а радост и празник.  За иницативата “ Щъркелов ден“  разказва Недка Петрова директор на Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

Преди срещата в клуб „Петното“ в Пловдив  писателят и психиатър Любомир Канов.  Отвъд океана и тук.  Преди и сега. При поредно  идване в България.  

Изолация от суета и нахалство,  сфуматна тишина  и ...провокативност  до уродливото.  Художникът  Стефан Балтов с „Изоставените гари“в галерия „Възраждане“. 

Що е то Айляк, какви са характеристиките му, с какво очарова тази жизнена философия не само българите, но и европейците. Дискусия точно днес дава старт на проекта АЙЛЯК ПАРАД, който е част от официалната програма на „Пловдив-Европейска столица на културата 2019“. Представя  Пламен Георгиев от фондация „ЖАР театър-изкуство-култура“.

Слушайте ни. „Точно днес“. Вторник 17 април. От 6 до 9.30 ч. 


Още от категорията

На 19 октомври „Ден след ден“

В петък следобед  говорим  за здраве, за политика и дебати, за протести и екология и  за кулинарна култура. В деня на Свети Иван Рилски Чудотворец  и празника на българските лекари репортаж на Антония Попова от едноименния храм в Пловдив. Проф. Борис Сакакушев за приза „Лекар на годината“ и идеята му да основе Асоциация по спешна хирургия...

публикувано на 19.10.18 в 14:39

За смисъла - „Точно днес“

Търсим смисленото в деня – денят на Св. Иван Рилски Чудотворец . За величието на отшелника – покровител на българския народ и за суетата ни днес. Интервю с Пламен Сивов от Православие БГ и гласове  на  пловдивчани. В деня на българския лекар  среща с двама пловдивски медици, които  са отличени с призове на  Българския лекарски съюз:..

публикувано на 18.10.18 в 17:00

"Точно днес" от Централния площад - до българите и талантите им

Централният площад на Пловдив като витрина на времето и хората, които оставят  ежедневните си следи в града. Около темата витае болезнена чувствителност, заради отдавна ферментиралите обществени надежди за промяната му в съответствие както с модерността на мига, така и с  отпечатъците на древни култури. С  изумителна повтаряемост грандиозните..

публикувано на 17.10.18 в 17:49

"Ден след ден" за актуалното от деня

Темите в днешното издание на „Ден след ден“ по Радио Пловдив: Вицепремиерът Валери Симеонов ще коментира последните скандали в коалицията „Обединени патриоти“, малко преди да участва в тържествата по повод Деня на парашутиста в 68-ма бригада „Специални сили“ в Пловдив. Градът е домакин на форума „Индустрия 4.0“. За фактите и тенденциите..

публикувано на 17.10.18 в 13:56

"Точно днес" по стъпките на есента

Поставяме въпросителните за:  о сигурителен стаж, формули, изчисления и нови пенсии за всички, на чиято врата е дошла  заслужената  почивка.  Мненията на пловдивчани събра в анкета Антоанета Петричанска.  "Точно днес" говорим с Ася Гонева от КНСБ за бюджета на ДОО, за стопирането на нарастването на тежестта на годините осигурителен стаж, за старите..

публикувано на 16.10.18 в 16:31

Решения и проблеми "Ден след ден"

Консорциум Летище Пловдив няма да обжалва решението на правителството да спре процедурата за концесия на пловдивския аеропорт. Аргументът за решението е, че така би се блокирала за около 2 години процедурата за новия конкурс, който се очаква да бъде обявен. Ще разговаряме по темата с Васил Лясков, експерт от консорциума. Държавата ще натовари..

публикувано на 16.10.18 в 14:55

Теми за разговор "Точно днес"

За  пенсиите и това накъде ще вървят според Закона за бюджет на Държавното обществено осигуряване, за реконструкцията на стадион Пловдив - пак, за празника на ВВС , за книгите "Зелените очи на вятъра" и "Пътят на художниците - 2", туризма в Пловдив Със синдикалиста Ася Гонева, арх. Валентин Маринов, Рада Банялиева - директор на авиомузея в Крумово,..

обновено на 16.10.18 в 07:04