Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят книгата "Милост" на Светозар Казанджиев

Книгата на Светозар Казанджиев "Милост" и среща с него ще се състои в читалище „Алеко Константинов“. Тя съдържа 43 разказа с подзаглавие „Истории за разказване”, издание на „Български писател”. 

И тази книга на писателя е свързана с Родопите. Писана с пълна отдаденост, искреност и любов – от личния спомен, през фантазиите на живота до погледа му в света на Италия, Англия, Америка. 

Четейки някои разкази, имам чувството, че Светозар Казанджиев пише със собствената си кръв. Това не са измислици, които ще прехвърлиш, ще си вземеш още салата и ще забиеш поглед в поредното реалити шоу по телевизията. Това е светът на България – на онзи прекрасен клоун в цирка, който е способен да накара цял един град да се почувства голям, красив и уникален (Белият лебед), това са истории, в които малките, стъпканите несретници носят светлина и красота… ” 

Здравка Евтимова, редактор на книгата. 

Литературният критик Иван Д. Христов ще представи творчеството на Светозар Казанджиев и книгата "Милост".

Талантливият родопски писател Светозар Казанджиев е роден на 19 октомври 1952 г. в село Гълъбово, Смолянско. Повече от 25 години работи в областта на културата. Дългогодишен председател на Дружеството на СБП в Смолян. Член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. Кореспондент на вестниците „Земя”, „Дума”, „Отечествен глас”, „Сега”, „Български писател”, „Словото днес”. Автор е на книги, сред които: „Сълза от Сухото дере” (1991), „Да убиеш динозавър” (1993), „Десет разказа за любовта и един против нея” (1994), „Стъпки върху жарава” (1997), „Валя Балканска. Глас от вечността” (1999, 2004, 2008)

Снимка


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стартира фестът "Пловдив вайбс"

Тазгодишното издание на фестивала Plovdiv Vibes, което ще се проведе от 19-ти до 28 април, е посветено на темата „Трансформации“ и представя многообразие от културни, развлекателни прояви и събития в седем различни градски зони. Акценти във форума са фотографските изложби „Трансформации“ на Ивайло Станджиков  и изложбата Градът – преди и..

публикувано на 19.04.24 в 06:29

Юлияна Фархи представя книгата "Сефарадските ни корени"

Книгата „Сефарадските ни корени“ от изследователката на сефарадските бит и култура Юлияна Фархи ще бъде представена в сградата на Организация на евреите „Шалом“-Пловдив. Евреи населяват българските земи от древността. В съвременността евреите в България принадлежат към двете основни групи: сефаради и ешкенази. Сефарадите са потомци на еврите,..

публикувано на 19.04.24 в 06:24

Представят фотоизложбата "Непознатият Казахстан"

Посолството на Казахстан съвместно с почетното консулство на Казахстан в Пловдив тържествено ще открият фотоизложбата "Непознатият Казахстан".   Паната със снимките, показващи чудни природни гледки, са разположени в началото на Цар-Симеоновата градина, до площад “Централен” и до Военния клуб. Убеден съм, че провеждането на подобни..

публикувано на 18.04.24 в 07:15

Изложба показва историята на пловдивския храм "Св. Димитър"

С изложба в Народна библиотека  „Иван Вазов“ Пловдив, посветена на пловдивския храм „Свети Димитър“, който бе възстановен и продължава да се поддържа със средства на Спомоществователно сдружение  „Свети Димитър“, ще бъде отбелязана 20-годишнината от неговото създаване.   Експозицията се състои от десет пана, проследяващи  историята на..

публикувано на 18.04.24 в 06:35

Конференция представя изследване на българското село

Научна конференция „ Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване” ще събере учени в областта на културната и социалната антропология, етнологията и социологията от цялата страна. Конференцията ще се проведе в периода 18-20 април 2024 г. в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски”, зала "Компас"...

обновено на 17.04.24 в 14:19