Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на полицията в Раковски остава в ареста за постоянно

| обновено на 23.04.18 в 21:12
Снимка: Стоян Терзиев

Началникът на РПУ-Раковски Георги Илиев остава с най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража – реши пловдивският Окръжен съд. Мотивите на магистратите са, че ако е с по-лека мярка, обвиняемият може да повлияе на свидетели по делото.

Защитникът на Илиев адвокат Стоян Донков заяви, че подзащитният му няма общо с подкупа, уговорен и взет от двамата му подчинени – полицаите Валентин Гоцев и Желязко Колев, които са с по-леки мерки  - парични гаранции.
 

„За да съхранят себе си, те се наговарят да натопят шефа си и така са си издействали по-леките мерки за неотклонение“ – заяви Донков.

„Няма никакви доказателства за участието на Илиев в схемата за подкуп, освен свидетелските показания на Гоцев и Колев. Налице са само косвени доказателства, а не преки“ – подчерта адвокатът.

Георги Илиев бе арестуван миналата седмица и заедно с двама негови подчинени бе обвинен за подкуп, взет чрез изнудване на контрабандист на цигари. Той бил принуден да им предаде 20 хил. лева. Потърпевшият Метин Мустафа предал парите на друг замесен в схемата полицай Стефан Модев.

Полицаите Модев и Петър Атанасов са в ареста с обвинения за грабеж на бусове, пълни с контрабандни цигари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община Пловдив е вместо ограда да се постави видео наблюдение. От..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39