Глобиха мъж от село Труд за обида на лекар

59-годишен мъж от село Труд бе глобен заради обида на лекар. 

Около 8.30 часа във вторник в здравната служба на селото мъжът нарушил обществения ред, като отправил обидни думи към общопрактикуващ лекар. 

С решение на Пловдивския районен съд на извършителя е наложено административно наказание „глоба“ в размер на 100 лева.

Още от категорията

От 19 до 21 юли България ще е Рожен и Рожен ще е България

Три дни от 19 до 21 юли, България ще е Рожен и Рожен ще е България, каза на заключителна пресконференция за предстоящия Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“, кметът на Смолян Николай Мелемов.  На откриването на събора в петък ще присъства президентът Румен Радев, а в събота на Роженските поляни ще бъде и председателят на Народното..

публикувано на 16.07.19 в 17:34

Кметът на Сопот ще се кандидатира за втори мандат

Кметът на Сопот Деян Дойнов ще продължи да работи за стабилен и безопасен град, с възможности за образование и реализация, да пази традициите, да развива културата, спорта, туризма и бизнеса. Това обяви той на пресконференция под надписа "Аз съм българче" в подбалканския град.  Дойнов обяви, че ще участва в местните избори през есента, за да спечели..

публикувано на 16.07.19 в 16:32

Пловдивските превозвачите спечелиха, ще получат още пари

Превозвачите от масовия градски транспорт в Пловдив ще получат още пари. Тази договореност беше постигната след разговори на кмета Иван Тотев с тях на среща, инициирана от областния управител Здравко Димитров. Общинските средствата се дават докато стартира електронната система. Решението ще бъде взето на сесия на Общинския съвет на 01 август...

публикувано на 16.07.19 в 16:27

70% от местата в ПУ са заети на първо класиране

Първото класиране в ПУ“ Паисий Хилендарски“ завърши със заети 70 % от местата по държавна поръчка. Те са заети от  2244 студенти, още 320 ще се обучават платено.  Най-голям брой заети места има във филологическите и педагогически специалности, „Информатика и компютърни науки“, „Биологически науки“, „Право“, „Химически науки“ и „Икономика“...

публикувано на 16.07.19 в 15:13
Храм

Поставят иконостаса на най-новата църква в Асеновград

Започна монтажът на иконостаса на най-новата църква в Асеновград "Света Марина". Той е с внушителните размери 12 на 4 метра, а резбованите орнаменти са изработени от екип майстори дърворезбари от Велико Търново. Композицията е изцяло по църковния канон, от късно византийски стил, обясни Златина Николова, ръководител на екипа. За храмовия празник..

публикувано на 16.07.19 в 14:11