Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гришо е на четвъртфинал в Барселона

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 2,51 милиона евро. Поставеният под номер 2 Димитров се наложи трудно след близо тричасова битка над тунизиеца Малек Джазири в три сета – 7:5, 3:6, 7:6 (8).

26-годишният хасковлия, който по-рано този сезон загуби от Джазири в Дубай, отново срещна сериозна съпротива, но успя да вземе реванш. Григор отрази два мачбола в третия сет и в крайна сметка успя да спечели след точно 2:52 минути игра.

Двамата си размениха по един пробив в първия сет, а Григор имаше сетбол при 5:4, който пропиля. Българинът отново проби подаването на съперника и затвори първата част със 7:5.

Вторият сет започна с пробив за тунизиеца и до края той не изпусна инициативата, като спечели с 6:3.

В решителната трета част Джазири дръпна с 3:1 след пробив, но Димитров запази самообладание и на свой ред проби в седмия гейм за 3:4. Тунизиецът имаше мачбол при 6:5, но хасковлията запази самообладание и измъкна гейма, пращайки мача в тайбрек. Григор направи минипробив за 5:4, след което при 6:4 пропиля два мачбола. Джазири също имаше своята точка за спечелване на мача, но не успя при 8:7, след което последваха три поредни точки за Гришо, с което спечели мача срещу 88-ия в света Джазири.

По време на мача Гришо влезе в жесток спор със съдията на стола заради едно отсъждане в полза на Джазири, когато топката според българина е била в аут. Той бе толкова разпален, че дори повика лайнсмена да погледне отпечатъка.

На четвъртфинала Димитров ще играе срещу победителя от мача между Пабло Кареньо-Буста (Испания) и Адриан Манарино (Франция).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Ангел Лясков

Ангел Лясков изигра мач номер 100 в елита

Защитникът на Локомотив (Пловдив) Ангел Лясков записа своя мач № 100 в Първа лига, съобщиха от клуба. Той ознаменува своето представяне и с попадение, за да изравни резултата за 2:2 при гостуването на Берое в 29-ия кръг на Първа лига. “Щастлив съм от това постижение, още по-щастлив съм, че го правя именно с екипа на Локомотив. Не постигнахме този..

публикувано на 16.04.24 в 11:58
Крачанов, Христоскова и Кривошийска призоваха феновете за подкрепа

Шампионките призоваха за подкрепа срещу ЦСКА

Женският волейболен шампион Марица (Пловдив) преследва своята 10-а поредна титла в първенството. Маричанки ще са домакини на ЦСКА на 17 и 18 април в първите две срещи от плейофите. Мачовете ще се играят в зала „Сила“ от 18:30 часа. На брифинга в зала „Лаута“ преди двубоя присъстваха старши-треньорът Борислав Крачанов и волейболистките Добрина..

публикувано на 15.04.24 в 15:10
Стамен Белчев

Стамен Белчев замени Нестор ел Маестро начело на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро бе уволнен от своя пост, а начело на "червените" застава Стамен Белчев, съобщиха от клуба. Раздялата с Нестор ел Маестро идва след незадоволителните резултати през пролетта. В последните си три мача ЦСКА записа домакински загуби от Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград), макар че записа победа в дербито с Левски..

публикувано на 15.04.24 в 13:08

Кристина Дончева за семейството като вдъхновение

 На 14.04.2024г.  в предаването „Споделено” гостува певицата Кристина Дончева. Гласът й се отличи още преди 10 години, когато участва в популярен телевизионен формат. След това създава много музика, която не успява да стигне до широка публика. Но тя не спира да се труди и усъвършенства. Криси сподели за трудностите и как всяка капка..

публикувано на 15.04.24 в 10:59

Локомотив взе само точка под Аязмото

Берое и Локомотив(Пловдив) завършиха 2:2 в един интригуващ двубой. Двата тима предложиха добро качество в приятната априлска вечер под Аязмото в Стара Загора. Първото положение в срещата бе изградено от  „смърфовете“. Димитър Илиев пусна извеждащ пас към Бабакар Дион, който от аутлинията подаде за Мичи Нтело,  но той бе затворен и нанесе много неточен..

обновено на 15.04.24 в 10:13