Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов паркинг от днес в "Източен", до края на годината в "Централен" - парк за 200 000 лева

| обновено на 27.04.18 в 14:28
7
Снимка: Живка Танчева

Готов е първият паркинг в район "Източен", изграден на мястото на стари гаражи. Той се намира в южната част на парк „Каменица“. 

Тук могат да паркират близо 150 автомобила, като кметството предвижда 46 паркоместа да станат платени по новата наредба. Има подадени само 20 молби, но след като се разчертани местата всички ще бъдат отдадени. Хората могат да подадат документи в районното кметство. 

Кметът на Пловдив Иван Тотев и районния кмет Николай Чунчуков посетиха новата зона за паркиране на  автомобили. Тук са инвестирани над 200 000 лева в три междублокови пространства.

На мястото на паркинга имаше 70 грозни метални гаража, които премахнахме. Преди една година регистрирахме негативна реакция на собствениците, но сега всички се убедиха, че пространството има модерен вид и може да се ползва от повече граждани. Това каза Николай Чунчуков. Той поясни, че в целия район са премахнати общо 1 100 метални гаража, като остават още 1 200 в кварталите "Изгрев" и "Столипиново", които да края на тази година ще бъдат ремонтирани.

Кметът на Пловдив Иван Тотев поясни, че общината усилено работи по идеята за многоетажни паркинги, защото това е бъдещето.

Кметът посочи, че общината активно проектира паркинга на ТЕЛК, който първи ще стартира до края на тази година, ще има готов проект с идейна разработка и за  нов паркинг до „Короната“ на Пещерско шосе.

Кметът на район Централен Георги Стаменов обяви, че ще изградят до края на 2018 г нов парк в зоната на ъгъла на булевардите „Източен“ и „Княгиня Мария Луиза“. Той е на стойност 200 000 лева от бюджета на районната администрация. 

Премахнати са магазини, като предстои скоро да бъде разрушена и изключително опасна къща в съседство, която е общинска. 

Ще има и нов паркинг в съседство, както и фитнес площадка, финансирана по ПУДОС. В новия проект за парка има лабиринт и много зеленина, има и детска площадка, която е вече изградена, каза Стаменов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Земетресение стресна Девин и околността

Силно земетресение малко след 8.30 ч тази сутрин разлюля Девин. Трусът разтърсил земята хоризонтално с бучене. Според данните на НИГГГ-БАН - Секция Сеизмология, епицентъра му е бил между Девин и Пазарджик и е било с магнитуд 3.2 по скалата на Рихтер, на дълбочина 5 км.  Преди това в самият Девин е имало трус с магнитуд 3.8 по скалата на Рихтер, на..

публикувано на 29.03.24 в 09:58

Искат свалянето на председателя на ОбС в Пазарджик

В пазарджишкият общински съвет е внесено искане за отстраняване на председателя на местния парламент Найден Шопов от ГЕРБ. Предложението е на общинския съветник от коалиция „Заедно за силна община“ с мотив, че Найден Шопов , въпреки, че е бил кандидат за поста, е участвал в гласуването за председател на общинския съвет, което е конфликт на интереси...

публикувано на 29.03.24 в 09:55

В Пловдив отбелязват 20 г. членство на България в НАТО

Кръгла маса, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО ще се проведе във Военния клуб в Пловдив.  Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“.  Освен дискусия за основните приоритети на външната ни политика в края на ХХ век , довела до членството ни в НАТО, ще бъдат представени документални..

обновено на 29.03.24 в 09:03

Бившият районен кмет Ральо Ралев отново на съд

С разпити на свидетели и вещи лица в Окръжния съд продължава делото срещу бившия кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и двамата негови помагачи.  С тогавашната служителка на кметството Даниела Вълова и бизнесмена Иван Делевски поискали 60 хиляди лв от строителен предприемач за издаване на разрешително за строеж.  Обвинението сочи Ралев..

обновено на 29.03.24 в 09:03

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 29.03.24 в 09:01