Ново общинско социално предприятие ще заработи в Асеновград

| обновено на 15.05.18 в 18:24

Финансирането е по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и е на стойност 174 хиляди лева, съобщи кметът на общината Емил Караиванов. 


В социалното предприятие ще бъдат създадени нови 13 работни места, като 11 от тях са за безработни хора, регистрирани в Бюрото по труда. Новото звено е с предмет на дейност поддръжка на общински сгради и малки текущи ремонти на инфраструктурата, както и поддържане на зелените площи. 

Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца. След изтичането му градската управа ще продължи да поддържа дейностите и ще поеме финансирането, за да ползваме услугите, коментира Караиванов. 

Още от категорията

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат

Кметът на Пловдив Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат. Това обяви самият той пред журналисти, часове преди да започнат събранията за номинации на ГЕРБ за местните избори. „Ще си направя самоотвод на днешните събрания, категорично съм решил. След 12 години в управлението чувствам умора и нещо като „бърнаут“. Искам да си почина,..

публикувано на 22.07.19 в 12:02

Летен университет на ЮНЕСКО събира еколози в Карлово

Днес в Карлово беше даден старт на Летния университет на ЮНЕСКО, на чиято сесия  ще бъдат представени  целите на програмата „Човекът и биосферата“, размерът и структурата на световната мрежа на биосферните паркове, както и основни проекти на програмата на ЮНЕСКО. Форумът е организиран от фондация "Биоразнообразие".  Летният университет на ЮНЕСКО е..

публикувано на 22.07.19 в 11:58

Верижна катастрофа задръсти автомагистрала Тракия, пострада дете

Дете пострада при верижна катастрофа на АМ "Тракия" при Стара Загора. Тежко пострадали няма, съобщиха от МВР.  Сигнал за пътния инцидент е получен около 9 часа. По първоначални данни шест леки автомобила са се ударили при 159-ти км на магистралата в посока Бургас.   В района се извършва ремонт и при рязко спиране от първата кола в нея се..

обновено на 22.07.19 в 10:53

Рожен събра близо 300 хиляди българи

В продължение на три дни съборът на Роженските поляни събра над 280 хиляди посетители и 3500 певци, танцьори и инструменталисти от всички краища на страната.  Съборът бе закрит в неделя с церемония по награждаването на лауреатите на Националния фолклорен конкурс. Поредното издание на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен 2019"..

публикувано на 22.07.19 в 10:28

Райфъла отново обжалва присъда

Пловдивският апелативен съд ще заседава за пореден път по делото срещу бизнесмена Атанас Червенков – Райфъла и неговите съучастници му.   Окръжните магистрати вече ги признаха за виновни за опит за убийство с користна цел, както и за извършване на поредица от палежи и унищожаване на вещи. Осъдените на първа инстанция обжалват наказанията...

публикувано на 22.07.19 в 08:32