РЕКЛАМА

Жена от Смолян "дари" на измамници 15 000 лв., 4 000 евро и злато

| обновено на 16.05.18 в 12:51

Възрастна жена е предала над 20 000 лв. и злато на телефонни измамници, информират от ОД на МВР- Смолян. 

Измамниците използвали актуалната през последните месеци версия, че трябва да се съдейства на полицейско разследване.
На 81-годишната пенсионерка се обадил мним полицай, който и обяснил, че след малко ще й позвънят и измамници. 

Жената повярвала, че участва в полицейска операция и оставила в плик пред входа три златни пръстена, 15 000 лева и 4 000 евро. Часове по-късно подала жалба в полицията, разбирайки за измамата.

Това е втори случай на телефонна измама в Смолян за една седмица. Преди дни 85-годишна жена била заблудена по същия начин, че помага на полицията и оставила до контейнер за смет 1800 лв. и златни накити.

Още от категорията

Откриват кампанията "Мисията е възможна"

В пловдивското училище „Димитър Матевски“ заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие националната кампания „Мисията е възможна“. Тя е посветена на  последния етап на процеса на деинституционализация на децата в България.  Кампанията ще обхване общини в цялата страна, в които се създават нови социални услуги за..

обновено на 18.10.18 в 07:59
Теменужка Петкова

Теменужка Петкова дава старт на енергиен обект

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще е гост на първата копка  на строителството на подстанция „Евмолпия“  на ул. „Богомил“ в Пловдив.  От „Електроразпределение Юг“  уточняват, че предстои изграждането на първата от 20 години градска стационарна електрическа подстанция. Управлението и ще се осъществява дистанционно чрез телемеханика.  ...

публикувано на 18.10.18 в 07:58

Съдът гледа делото среду д-р Красимир Вальов

Пловдивският Окръжен съд ще гледа делото срещу бившия управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“  д-р Красимир Вальов. Той е обвинен  за безстопанственост в особено големи размери при закупуването на компютърен томограф за центъра, с което е причинил щети за над 405 хил.лв.   Според прокуратурата, без пазарни проучвания и експертни..

публикувано на 18.10.18 в 07:45

Бизнесмените, разрушили тютюневия склад на "Одрин" 8, са невинни

Пловдивският Окръжен съд оправда Георги Бранеков и Александър Николич, като ги обяви за напълно невинни по повдигнатите обвинения за събарянето на тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8.  Съдия Розалия Шейтанова не прие твърдението на прокуратурата, че сградата е паметник на културата и сне обвиненията срещу собствениците на фирма „Одрин 8“...

обновено на 17.10.18 в 18:26

Йорданка Караиванова е новият директор на РЗОК в Пловдив

Новият директор  Йорданка Караиванова  е икономист и до момента бе начело  на Районната здравноосигурителна каса в Пазарджик.  В интервю за Радио Пловдив тя обясни, че към момента е командирована в пловдивската здравна институция, но е на постоянно място.  Касата в Пазарджик се поема от нейната заместничка.  Караиванова допълни, че в..

публикувано на 17.10.18 в 18:25

Спецпрокуратура изправя пред съда банда, занимавала се с данъчни престъпления

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас. Участниците в групата са задържани на 16 октомври при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура като за разкриването им съдействие оказва и екип от..

публикувано на 17.10.18 в 15:44

Представиха проекта за обновяването на площад "Централен"

Проектът за реконструкцията на площад Централен в Пловдив предизвика близо тричасов дебат, в който се включиха архитекти, инженери, хора на изкуството и граждани.  Срещата се състоя в Голяма конферентна зала на Дома в присъствието на кмета Иван Тотев, Цанко Драгиев, управител на фирмата – изпълнител „Драгиев и Ко“ и, разбира се - арх. Румяна..

обновено на 17.10.18 в 15:02