РЕКЛАМА

Пловдивски митничари и полицаи арестуваха 340 литра нелегален алкохол

340 литра етилов алкохол без документи за платен акциз задържаха при съвместна операция служители на Митница Пловдив и Областната дирекция на МВР в града.  

Проверката е извършена на 137-я километър на автомагистрала Тракия на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от български гражданин, при която в багажника на колата са открити 34 туби по 10 литра, пълни с безцветна течност с мирис на алкохол. 

При извършения полеви тест се установява, че алкохолния градус на течността е 82%. Шофьорът на автомобила представил копия на акцизни декларации, които в хода на разследването се разбира, че са фалшиви. 

Алкохолът и колата са задържани в склад на Митница Пловдив. 

По първоначални изчисления  предотвратена щета за бюджета е близо 3100 лева, представляващи дължимия за стоката акциз. В тези случаи законът предвижда глоба от двойния размер на акциза или близо 6200 лева.


Още от категорията

Откриват кампанията "Мисията е възможна"

В пловдивското училище „Димитър Матевски“ заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие националната кампания „Мисията е възможна“. Тя е посветена на  последния етап на процеса на деинституционализация на децата в България.  Кампанията ще обхване общини в цялата страна, в които се създават нови социални услуги за..

обновено на 18.10.18 в 07:59
Теменужка Петкова

Теменужка Петкова дава старт на енергиен обект

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще е гост на първата копка  на строителството на подстанция „Евмолпия“  на ул. „Богомил“ в Пловдив.  От „Електроразпределение Юг“  уточняват, че предстои изграждането на първата от 20 години градска стационарна електрическа подстанция. Управлението и ще се осъществява дистанционно чрез телемеханика.  ...

публикувано на 18.10.18 в 07:58

Съдът гледа делото среду д-р Красимир Вальов

Пловдивският Окръжен съд ще гледа делото срещу бившия управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“  д-р Красимир Вальов. Той е обвинен  за безстопанственост в особено големи размери при закупуването на компютърен томограф за центъра, с което е причинил щети за над 405 хил.лв.   Според прокуратурата, без пазарни проучвания и експертни..

публикувано на 18.10.18 в 07:45

Бизнесмените, разрушили тютюневия склад на "Одрин" 8, са невинни

Пловдивският Окръжен съд оправда Георги Бранеков и Александър Николич, като ги обяви за напълно невинни по повдигнатите обвинения за събарянето на тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8.  Съдия Розалия Шейтанова не прие твърдението на прокуратурата, че сградата е паметник на културата и сне обвиненията срещу собствениците на фирма „Одрин 8“...

обновено на 17.10.18 в 18:26

Йорданка Караиванова е новият директор на РЗОК в Пловдив

Новият директор  Йорданка Караиванова  е икономист и до момента бе начело  на Районната здравноосигурителна каса в Пазарджик.  В интервю за Радио Пловдив тя обясни, че към момента е командирована в пловдивската здравна институция, но е на постоянно място.  Касата в Пазарджик се поема от нейната заместничка.  Караиванова допълни, че в..

публикувано на 17.10.18 в 18:25

Спецпрокуратура изправя пред съда банда, занимавала се с данъчни престъпления

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас. Участниците в групата са задържани на 16 октомври при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура като за разкриването им съдействие оказва и екип от..

публикувано на 17.10.18 в 15:44

Представиха проекта за обновяването на площад "Централен"

Проектът за реконструкцията на площад Централен в Пловдив предизвика близо тричасов дебат, в който се включиха архитекти, инженери, хора на изкуството и граждани.  Срещата се състоя в Голяма конферентна зала на Дома в присъствието на кмета Иван Тотев, Цанко Драгиев, управител на фирмата – изпълнител „Драгиев и Ко“ и, разбира се - арх. Румяна..

обновено на 17.10.18 в 15:02