РЕКЛАМА

Пловдивска област на пето място по заплати след София, Стара Загора, Варна и Враца

Средната  брутна  месечна работна заплата  в област Пловдив за  месец  март  е  978  лева, показват дантите на статистиката. 

През  първото  тримесечие  на  2018  г.  средната  месечна  работна  заплата  нараства  със  7.3%  спрямо същия период на миналата година, като най-голямо е увеличението в секторите „Операции  с  недвижими имоти“  -  с  19.9%, „Култура,  спорт  и  развлечения“  -  с  16.0% и „Административни  дейности“ - с 15.6%.

Средната брутна работна работна заплата е най- висока в София – 1 456 лева. Пловдивска област е на пето място по доходи, изправарена още от Стара Загора, Варна и Враца. В дъното на таблицата е Хасково със 761 лева среден доход.

Малко над 223 хиляди са наетите на трудов договор.  Заетостта бележи ръст спрямо същия период на миналата година, който се формира от увеличението на работниците на комуникациите, културата и в селското стопанство.


Още от категорията

Откриват кампанията "Мисията е възможна"

В пловдивското училище „Димитър Матевски“ заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие националната кампания „Мисията е възможна“. Тя е посветена на  последния етап на процеса на деинституционализация на децата в България.  Кампанията ще обхване общини в цялата страна, в които се създават нови социални услуги за..

обновено на 18.10.18 в 07:59
Теменужка Петкова

Теменужка Петкова дава старт на енергиен обект

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще е гост на първата копка  на строителството на подстанция „Евмолпия“  на ул. „Богомил“ в Пловдив.  От „Електроразпределение Юг“  уточняват, че предстои изграждането на първата от 20 години градска стационарна електрическа подстанция. Управлението и ще се осъществява дистанционно чрез телемеханика.  ...

публикувано на 18.10.18 в 07:58

Съдът гледа делото среду д-р Красимир Вальов

Пловдивският Окръжен съд ще гледа делото срещу бившия управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“  д-р Красимир Вальов. Той е обвинен  за безстопанственост в особено големи размери при закупуването на компютърен томограф за центъра, с което е причинил щети за над 405 хил.лв.   Според прокуратурата, без пазарни проучвания и експертни..

публикувано на 18.10.18 в 07:45

Бизнесмените, разрушили тютюневия склад на "Одрин" 8, са невинни

Пловдивският Окръжен съд оправда Георги Бранеков и Александър Николич, като ги обяви за напълно невинни по повдигнатите обвинения за събарянето на тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8.  Съдия Розалия Шейтанова не прие твърдението на прокуратурата, че сградата е паметник на културата и сне обвиненията срещу собствениците на фирма „Одрин 8“...

обновено на 17.10.18 в 18:26

Йорданка Караиванова е новият директор на РЗОК в Пловдив

Новият директор  Йорданка Караиванова  е икономист и до момента бе начело  на Районната здравноосигурителна каса в Пазарджик.  В интервю за Радио Пловдив тя обясни, че към момента е командирована в пловдивската здравна институция, но е на постоянно място.  Касата в Пазарджик се поема от нейната заместничка.  Караиванова допълни, че в..

публикувано на 17.10.18 в 18:25

Спецпрокуратура изправя пред съда банда, занимавала се с данъчни престъпления

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас. Участниците в групата са задържани на 16 октомври при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура като за разкриването им съдействие оказва и екип от..

публикувано на 17.10.18 в 15:44

Представиха проекта за обновяването на площад "Централен"

Проектът за реконструкцията на площад Централен в Пловдив предизвика близо тричасов дебат, в който се включиха архитекти, инженери, хора на изкуството и граждани.  Срещата се състоя в Голяма конферентна зала на Дома в присъствието на кмета Иван Тотев, Цанко Драгиев, управител на фирмата – изпълнител „Драгиев и Ко“ и, разбира се - арх. Румяна..

обновено на 17.10.18 в 15:02