РЕКЛАМА

Превозвачите в Пловдив протестират на Асеновградско шосе

| обновено на 17.05.18 в 09:50

С над 200 ТИР-а всички транспортни компании от област Пловдив ще се включат в Националното шествие на българските превозвачи. Протестът ще се проведе от 10.00 до 14.00 часа на пътя Пловдив – Асеновград, в отсечката от село Крумово към Пловдив. По време на шествието движението няма да бъде спирано.Други около 100 камиона на пловдивски превозвач са в столицата за участие в националния протест.

Превозвачите са недоволни от пакета за мобилност, предложен от Европейската комисия. 

Мерките за сигурност бяха обсъдени на вчерашната среща между организаторите на протеста, областния управител Здравко Димитров и директорът на ОДП Анатас Илков.

Областният управител декларира подкрепа за исканията на превозвачите, които са недоволни от пакета за мобилност, предложен от  които Европейската комисия. Организаторите от своя страна апелираха към съпричастност към шествието, което защитава националните интереси.


Още от категорията

Хиляди богомолци се събраха в Бачковския манастир за Голяма Богородица

Хиляди богомолци се очаква да посетят Бачковския манастир „Успение Богородично“ за храмовия му празник. Хората идват да запалят свещ и да се помолят пред чудотворната икона на Божията майка, която е на над 1300 години. По традиция, стотици поклонници прекараха нощта преди Успение Богородично в двора на светата обител или на близките поляни...

обновено на 15.08.18 в 11:34

Откриха четирите момчета, изгубени в гората край село Петково

Четирима младежи прекараха цяла нощ в гората в Смолянско, след като се изгубили. Нямало обхват и на телефоните им. Издирването продължи през цялата нощ. Тази сутрин са открити невредими край овчарник.  Снощи около 22:30 часа е получен сигнал, че в горски масив в землището на смолянското село Петково са се изгубили четирима младежи – 15-годишно момче от..

обновено на 15.08.18 в 11:34

Болница "Св. Мина" и пловдивските ДКЦ-та изгоряха в "Олимпик"

Седемте общински ДКЦ-та и болница „Св. Мина“ са застраховани във фалиралата компания „Олимпик“. Това съобщи зам.-кметът по здравеопазване Розалин Петков.  Сумите са от 1000 до 2000 лева.  След консултация с юристите си, лечебните заведения трябва да поискат да им бъдат върнати парите, които остават до края на застрахователния период. По думите..

публикувано на 15.08.18 в 11:24

990 лева средна заплата в пловдивска област

Средната брутна месечна работна заплата в област Пловдив за месец юни е -  990  лева, съобщава нациооналната стотистика.   Второто тримесечие на годината бележи ръст спрямо първото с близо 4%. Най-голямо  увеличение  има в секторите „Финансови  и  застрахователни  дейности“  -  с  12.9%,  „Строителство“  -  с  10.4%  и  „Образование“ - с близо 9..

обновено на 15.08.18 в 11:22

Авария прекрати обслужването на граждани в Пътна полиция

Към 10.50 ч. в сградата на Пътна полиция е прекъснато електричеството, поради  възникнала авария.  По тази причина е спряно  обслужването на граждани. От EVN работят по отстраняване на проблема – съобщават от пресцентъра на полицията в града.

публикувано на 15.08.18 в 11:22

АГ отделението в карловската болница продължава да работи

Управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев и председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров подписаха указание, което позволява АГ отделението в Карлово да продължи да работи.  Изключението, е за няколко клинични пътеки - “Стационарни грижи при бременност с повишен риск“, Оперативни процедури за задържане на бременност“, Преждевременно..

обновено на 14.08.18 в 18:05

Д-р Аргир Аргиров е новият/стар директор на УМБАЛ "Пловдив"

Общото събрание на акционерите в УМБАЛ "Пловдив" освободи  досегашния изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Иво Мильотев от поста. То гласува и новия състав на Съвета на директорите, в който бяха избрани предприемачът Анести Тимчев, бившата народна представителка д-р Катя Попова и д-р Аргир Аргиров, прокурист на болницата. След..

обновено на 14.08.18 в 17:25