РЕКЛАМА

Превозвачите в Пловдив протестират на Асеновградско шосе

| обновено на 17.05.18 в 09:50

С над 200 ТИР-а всички транспортни компании от област Пловдив ще се включат в Националното шествие на българските превозвачи. Протестът ще се проведе от 10.00 до 14.00 часа на пътя Пловдив – Асеновград, в отсечката от село Крумово към Пловдив. По време на шествието движението няма да бъде спирано.Други около 100 камиона на пловдивски превозвач са в столицата за участие в националния протест.

Превозвачите са недоволни от пакета за мобилност, предложен от Европейската комисия. 

Мерките за сигурност бяха обсъдени на вчерашната среща между организаторите на протеста, областния управител Здравко Димитров и директорът на ОДП Анатас Илков.

Областният управител декларира подкрепа за исканията на превозвачите, които са недоволни от пакета за мобилност, предложен от  които Европейската комисия. Организаторите от своя страна апелираха към съпричастност към шествието, което защитава националните интереси.


Още от категорията

Резултатът от прокурорската проверка ще спре спекулациите за "Пловдив 2019"

Пловдивският кмет Иван Тотев приветства проверката на прокуратурата във Фондация „Пловдив 2019“. Той изрази надежда, че тя ще приключи в рамките на 30 дни и по този начин с нея ще се спрат спекулациите, които циркулират в публичното пространство. Категорично смятам, че тази проверка работи за изчистване на името на Фондация „Пловдив 2019“ и..

публикувано на 21.01.19 в 12:08

Грипна ваканция и в Пловдив от утре!

Грипна ваканция за всички ученици от 1 до 12 клас ще бъде обявена от утре, 22 януари, до петък, 25 януари. Това съобщи Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив с ресор "Образование". Паралелно днес от 13 часа заседава Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания към РЗИ-Пловдив.  От там ще оповестят данни за общата заболеваемост..

обновено на 21.01.19 в 12:00

Касиерката, откраднала от ВиК 140 000 лева, отива в затвора

Две години и четири месеца затвор получи касиерката, присвоила 140 хил. лева от касата на ВиК в Пловдив. По делото е установено, че 57-годишната жена имала достъп до паричните суми на ВиК дружество, които й били поверени като касиер.  За период от 3 години – от 2013 до 2016 година тя е присвоила различни суми в общ размер на 140 672 лева,..

публикувано на 21.01.19 в 12:00

Пуснаха движението по целия бул. "Цар Борис Трети Обединител" в Пловдив

Движението по бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела, бе пуснато от днес. От ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточниха, че след демонтажа на голямата сцена по булеварда вече са възстановени светофарите, уличните стълбове за осветление и други елементи от..

обновено на 21.01.19 в 11:55

Учениците от Пазарджик и Смолян са в грипна ваканция

В грипна ваканция излизат от днес учениците в Пазарджишка и Смолянска области.  Тя ще продължи до сряда, но по решение на здравните власти може да бъде удължена, ако не се овладее разпространението на епидемията.   В Пазарджишка област грипната епидемия беше обявена на 17 януари, ден след това - на 18 януари, епидемия бе обявена и в Смолянска..

обновено на 21.01.19 в 11:55

Още един почивен ден за пловдивските ученици между двата срока

Четвърти февруари ще бъде неучебен ден за учениците от Пловдив. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев, който дава един ден допълнително към междусрочната ваканция, определена за 5 февурари.  По този начин учениците ще бъдат във ваканция четири дни, тъй като събота и неделя са неучебни.

публикувано на 21.01.19 в 11:51

Дани Каназирева пита кмета за състоянието на МБАЛ "Св. Мина"

Председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева внася питане до кмета Иван Тотев на утрешната сесия на ОбС за финансовото състояние на МБАЛ „Св. Мина“.  Повод за питането станаха оставките на близо 30 медицински сестри заради ниското заплащане на техния труд.  „ Не трябва да се допуска МБАЛ „Св. Мина“ да стане следващото..

публикувано на 21.01.19 в 10:12