РЕКЛАМА

"Точно днес - пътищата, териториите, полетите

| обновено на 16.05.18 в 19:41

Ще се окажат ли на един бряг  страните от  Стария континент и от западната му балканска периферия?  Споделената европейска перспектива  ще бъде фокус на срещата на върха в София? Готови ли са Западните Балкани за европейска интеграция, какъв процес на работа предстои и какви ще бъдат ползите от акта? По темата чуйте геополитическия анализатор проф. Марин Русев – преподавател в СУ „Климент Охридски“.

Ще успее ли България, като страна, председателстваща Европейския съвет,  да убеди останалите страни – членки, че в обсъжданите мерки по пакета „Мобилност“, който трябва да бъде гласуван в Европарламента, прозира двоен стандарт, от който ще пострадат и българските товарни превозвачи?

 Аргументи за твърдението ще даде мащабната им протестна акция не само в столицата, но и в Пловдив. Те ще  бъдат заявени многогласно и с категоричността, че ако пакетът „Макрон“ бъде приет в предложения вид, хиляди семейства ще се изправят пред обречен избор – глад или имиграция. За абсурдните идеи в текстовете и необходимостта от професионално лобиране и експертна реакция – Илиян Филипов – собственик на най-голямата транспортна фирма в Източна Европа и от мястото на събитието – Антоанета Петричанска.

Защо не трябва да пренебрегваме сигналите, които ни дава собственото тяло и какви рискове за здравето и живота ни създава  повишеното кръвно налягане? В Световния ден на хипертонията  и националната здравна кампания, която се провежда в 11 града в страната  по инициатива на Българската лига по хипертония, Българския червен кръст, фондация „Национална мрежа Сърце за сърце“ – Елица Петрова – национален координатор на събитието.

Артистично и ароматно с вкус на жито и хляб ще ни срещне Спасовден – Фестивал на хляба и сладкишите ще превземе Пловдив за четири дни. За програмата и устниците в него чуйте Димитър Йолтов  - интервю на Нели Бистрашка.

За старта на IХ Международен фестивал Дни на музиката в Балабановата къща, удостоен със сертификат за качество  „Европейски фестивал 2017-2018“ на Европейската фестивална асоциация преди откриването му тази вечер в Градския дом на културата ще разговаряме с Мила Павлова – артистичен директор на феста.

А за  десетата изложба „Видения отвъд воала“ на известния цигулар и концертмайстор на Пловдивската опера Мичо Димитров  в галерия „Arsenal of art“ – интервю на Галя Митева.


Още от категорията

"Точно днес" в огледалото на #Заедно

Кой, как продължава да се оглежда в Пловдив 2019 ? Ние питаме за активностите тази година, които поделят творци и общинска фондация - разговорът с продължение е с Емил Миразчиев и Иво Дернев от сайта "Под тепето".  Диана Андреева , директор на Обсерваторията по икономика на културата пресмята средствата за откриващото събитие на Европейска столица на..

публикувано на 16.01.19 в 17:10

Теми в "Ден след ден"

Средата на януари е време, в което болните от грип се увеличават. В 4 области на страната вече е обявена грипна епидемия, а в Пазарджик днес следобед се реши, че това ще е петата област с мерки за ограничаване на заболяването. Заради многото заболели бе обявена тридневна грипна ваканция в училището в пловдивското село Поповица. Отхвърлянето в..

публикувано на 16.01.19 в 14:40

За добрия пример и добрите практики във „Вход свободен“

Днес гостуваме на книжарница с мисия „Надежда“, в Пловдив. Ще ви разкажем, как се чувстват два месеца и половина след стартирането на социалния проект, младежите със специални потребности, които работят в книжарницата и работилницата към нея. Ще ви поканим и на две интересни събития в книжарницата. Ще правим йога за мозъка, защото винаги има..

обновено на 16.01.19 в 10:04

„Точно днес“ – с акцентите на пловдивското утро

16 януари – дата, която оставя трайна следа в историята на Пловдив. Утрото й споделяме във времето от 6 до 9.30 часа, ето какво ще чуете: Пловдив отбелязва 141 години от Освобождението си. Преди тържественото честване – разговор с Георги Василевски , учител по история в Търговската гимназия. Карлово отбелязва 141 години от Първия..

обновено на 15.01.19 в 17:01

"Ден след ден" на 15 януари

Зимата е факт със студа,силния вятър и с грипа, който набира скорост. Тема в програма „Ден след ден“ на 15 януари. Четири области в страната са в грипна епидемия. В региона заболеваемоста расте. Картината обобщаваме с  д-р Костадин Сотиров, предсeдател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив В три училища в област Пловдив няма..

публикувано на 15.01.19 в 14:38

"Извън протокола" за атовете и магаретата в енергетиката

„Докарахте ни двама човека с едни гащи да ходим...“ – това написаха на един от транспарантите си протестиращите срещу високите цени на тока на свободния пазар.  Десетки недоволни се събраха в Пловдив, а неформалният им лидер  Антон Кьосев  обясни кои са играчите и как „работи“ енергийната система у нас.  Коментарът на предприемача е „Извън..

публикувано на 15.01.19 в 14:11

"Вход свободен" – любов и омраза!

Между любовта и омразата - толкова често се лутаме в лабиринти, които строим сами! Прецизно и от любов, изгаряме в емоции, които изпепеляват отношенията ни! Защо се караме, какво делим?! Въпроси без отговор! В "Уроци по щастие" ще се учим да обичаме, да се себеуважаваме, а току-виж - се научим да уважаваме и другия. Между любовта и омразата поставяме и..

публикувано на 15.01.19 в 09:36