РЕКЛАМА

"Точно днес - пътищата, териториите, полетите

| обновено на 16.05.18 в 19:41

Ще се окажат ли на един бряг  страните от  Стария континент и от западната му балканска периферия?  Споделената европейска перспектива  ще бъде фокус на срещата на върха в София? Готови ли са Западните Балкани за европейска интеграция, какъв процес на работа предстои и какви ще бъдат ползите от акта? По темата чуйте геополитическия анализатор проф. Марин Русев – преподавател в СУ „Климент Охридски“.

Ще успее ли България, като страна, председателстваща Европейския съвет,  да убеди останалите страни – членки, че в обсъжданите мерки по пакета „Мобилност“, който трябва да бъде гласуван в Европарламента, прозира двоен стандарт, от който ще пострадат и българските товарни превозвачи?

 Аргументи за твърдението ще даде мащабната им протестна акция не само в столицата, но и в Пловдив. Те ще  бъдат заявени многогласно и с категоричността, че ако пакетът „Макрон“ бъде приет в предложения вид, хиляди семейства ще се изправят пред обречен избор – глад или имиграция. За абсурдните идеи в текстовете и необходимостта от професионално лобиране и експертна реакция – Илиян Филипов – собственик на най-голямата транспортна фирма в Източна Европа и от мястото на събитието – Антоанета Петричанска.

Защо не трябва да пренебрегваме сигналите, които ни дава собственото тяло и какви рискове за здравето и живота ни създава  повишеното кръвно налягане? В Световния ден на хипертонията  и националната здравна кампания, която се провежда в 11 града в страната  по инициатива на Българската лига по хипертония, Българския червен кръст, фондация „Национална мрежа Сърце за сърце“ – Елица Петрова – национален координатор на събитието.

Артистично и ароматно с вкус на жито и хляб ще ни срещне Спасовден – Фестивал на хляба и сладкишите ще превземе Пловдив за четири дни. За програмата и устниците в него чуйте Димитър Йолтов  - интервю на Нели Бистрашка.

За старта на IХ Международен фестивал Дни на музиката в Балабановата къща, удостоен със сертификат за качество  „Европейски фестивал 2017-2018“ на Европейската фестивална асоциация преди откриването му тази вечер в Градския дом на културата ще разговаряме с Мила Павлова – артистичен директор на феста.

А за  десетата изложба „Видения отвъд воала“ на известния цигулар и концертмайстор на Пловдивската опера Мичо Димитров  в галерия „Arsenal of art“ – интервю на Галя Митева.


Още от категорията

От Беглика до линейките "Точно днес

... Високи мощни ели, меки поляни за боси крака, хладни бляскави води и бреговете на Големия Беглик. Вечер – огньове и тъпани, голяма луна на черно одеяло, топли сладки приказки между непознати приятели, които се срещат веднъж годишно -  В Беглика фест 2018 , който започва след ден. От Беглика разказва Лада Марина. Ще започне ли..

публикувано на 20.08.18 в 17:16

"Точно днес" - скок в утрото на горещия август

Само месец преди старта на учебната 2018-2019 г. училищата и детските градини в Пловдив инвестират  в по-добрата визия на сградите  и в комфорта на предстоящия учебен процес. Общата сумата на парите по ОП „Региони в растеж“ надхвърля 18 млн.  лв., 16 млн. от които Общината получи безвъзмездно. Каква е готовността  на учебните заведения да..

публикувано на 19.08.18 в 17:37

Вдъхновяващи истории „Точно днес“

„Камък върху камък ще остане“ в Хвойна .  За  благотворителния фестивал, който  започва точно днес за спасяването на старото училище разказва Кристияна Брънзалова. Тя е с корени от родопското село, наследница е на даскал Брънзалов, следва архитектурен дизайн в Милано. Кметът на Куклен Мария Белчева за финала на бедственото положение в..

публикувано на 16.08.18 в 16:58

С Радио Пловдив в четвъртък сутринта

От 7.00 до 9.30 часа в програмата ни ще има от всичко  От истории за доброто, през историите за шока на пазара на застраховките и тревожните данни за търговския регистър, през срива на турската лира и последиците от това, до музиката  и словото на Тодор Колев в очакване на лайф - трибюта му идната седмица в Пловдив. Така, че приемете ни за сутрешна..

публикувано на 15.08.18 в 17:32

"Точно днес" - на 15 август - Празник е!

На 15 август  Православната църква отбелязва Успение на Света Богородица или Голяма Богородица, както народът нарича празника.  Темите в лятното утро ще впишем  лаконично и с надежда денят да бъде приветлив, бодър и в унисон с  празничното настроение  за всеки. От великата вечерня  и молитвата пред чудотворната икона на Божията майка до..

публикувано на 14.08.18 в 18:02

Записки и други сюжети от август „Точно днес“

Защо  продължава протеста в защита на АГ-отделението в болницата в Карлово . Казусът стигна до съдебни решения. Гледни точки на  Даниела Николова от РЗОК – Пловдив  и  д-р Христо Пелев управител на болницата. Изложбената зала на художниците на „Гладстон“ – нови апострофи . Разговор с арх. Петко Костадинов председател на Регионалната камара..

обновено на 14.08.18 в 09:21

Предаването "Точно днес" в понеделник

На 13 август говорим за вярата, следим протести у нас и в съседна Румъния, по следите сме на успеха на българска пиеса, която ще се играе в САЩ и се поздравяваме за началото на седмицата - кой с дясна, кой с лява ръка.... Последното е заради деня, който се оказа специално посветен на левичарите. С намигане към тях ще говорим с психиатъра д- р Веселин..

публикувано на 12.08.18 в 17:25