РЕКЛАМА

"Точно днес - пътищата, териториите, полетите

| обновено на 16.05.18 в 19:41

Ще се окажат ли на един бряг  страните от  Стария континент и от западната му балканска периферия?  Споделената европейска перспектива  ще бъде фокус на срещата на върха в София? Готови ли са Западните Балкани за европейска интеграция, какъв процес на работа предстои и какви ще бъдат ползите от акта? По темата чуйте геополитическия анализатор проф. Марин Русев – преподавател в СУ „Климент Охридски“.

Ще успее ли България, като страна, председателстваща Европейския съвет,  да убеди останалите страни – членки, че в обсъжданите мерки по пакета „Мобилност“, който трябва да бъде гласуван в Европарламента, прозира двоен стандарт, от който ще пострадат и българските товарни превозвачи?

 Аргументи за твърдението ще даде мащабната им протестна акция не само в столицата, но и в Пловдив. Те ще  бъдат заявени многогласно и с категоричността, че ако пакетът „Макрон“ бъде приет в предложения вид, хиляди семейства ще се изправят пред обречен избор – глад или имиграция. За абсурдните идеи в текстовете и необходимостта от професионално лобиране и експертна реакция – Илиян Филипов – собственик на най-голямата транспортна фирма в Източна Европа и от мястото на събитието – Антоанета Петричанска.

Защо не трябва да пренебрегваме сигналите, които ни дава собственото тяло и какви рискове за здравето и живота ни създава  повишеното кръвно налягане? В Световния ден на хипертонията  и националната здравна кампания, която се провежда в 11 града в страната  по инициатива на Българската лига по хипертония, Българския червен кръст, фондация „Национална мрежа Сърце за сърце“ – Елица Петрова – национален координатор на събитието.

Артистично и ароматно с вкус на жито и хляб ще ни срещне Спасовден – Фестивал на хляба и сладкишите ще превземе Пловдив за четири дни. За програмата и устниците в него чуйте Димитър Йолтов  - интервю на Нели Бистрашка.

За старта на IХ Международен фестивал Дни на музиката в Балабановата къща, удостоен със сертификат за качество  „Европейски фестивал 2017-2018“ на Европейската фестивална асоциация преди откриването му тази вечер в Градския дом на културата ще разговаряме с Мила Павлова – артистичен директор на феста.

А за  десетата изложба „Видения отвъд воала“ на известния цигулар и концертмайстор на Пловдивската опера Мичо Димитров  в галерия „Arsenal of art“ – интервю на Галя Митева.


Още от категорията

"Точно днес" от Централния площад - до българите и талантите им

Централният площад на Пловдив като витрина на времето и хората, които оставят  ежедневните си следи в града. Около темата витае болезнена чувствителност, заради отдавна ферментиралите обществени надежди за промяната му в съответствие както с модерността на мига, така и с  отпечатъците на древни култури. С  изумителна повтаряемост грандиозните..

публикувано на 17.10.18 в 17:49

"Ден след ден" за актуалното от деня

Темите в днешното издание на „Ден след ден“ по Радио Пловдив: Вицепремиерът Валери Симеонов ще коментира последните скандали в коалицията „Обединени патриоти“, малко преди да участва в тържествата по повод Деня на парашутиста в 68-ма бригада „Специални сили“ в Пловдив. Градът е домакин на форума „Индустрия 4.0“. За фактите и тенденциите..

публикувано на 17.10.18 в 13:56

"Точно днес" по стъпките на есента

Поставяме въпросителните за:  о сигурителен стаж, формули, изчисления и нови пенсии за всички, на чиято врата е дошла  заслужената  почивка.  Мненията на пловдивчани събра в анкета Антоанета Петричанска.  "Точно днес" говорим с Ася Гонева от КНСБ за бюджета на ДОО, за стопирането на нарастването на тежестта на годините осигурителен стаж, за старите..

публикувано на 16.10.18 в 16:31

Решения и проблеми "Ден след ден"

Консорциум Летище Пловдив няма да обжалва решението на правителството да спре процедурата за концесия на пловдивския аеропорт. Аргументът за решението е, че така би се блокирала за около 2 години процедурата за новия конкурс, който се очаква да бъде обявен. Ще разговаряме по темата с Васил Лясков, експерт от консорциума. Държавата ще натовари..

публикувано на 16.10.18 в 14:55

Теми за разговор "Точно днес"

За  пенсиите и това накъде ще вървят според Закона за бюджет на Държавното обществено осигуряване, за реконструкцията на стадион Пловдив - пак, за празника на ВВС , за книгите "Зелените очи на вятъра" и "Пътят на художниците - 2", туризма в Пловдив Със синдикалиста Ася Гонева, арх. Валентин Маринов, Рада Банялиева - директор на авиомузея в Крумово,..

обновено на 16.10.18 в 07:04

Нещата, които трябва да се случат „Ден след ден“

За последиците от взети решения и (не)предприети действия ще бъдат разговорите от 15 до 17 часа днес. Интересът ни е какво ще стане след референдума в Катуница срещу кариерата, след внесения вот на недоверие към правителството за здравеопазването, след поредната заявка за рестарт на реконструкцията на стадион „Пловдив“, след отказите на европейски..

публикувано на 15.10.18 в 14:29

„Точно днес“ - с ключ към новата седмица

Посрещаме новата седмица с актуалните въпроси и теми. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: ЗдравеопаНЕ – политически или професионален дебат за реформи? По темата ще чуете доктор Иван Маджаров , председател на БЛС. Политически сцени и казуси – интервю с политолога доцент Петър Чолаков . Ще има ли повече пари за регионите..

публикувано на 14.10.18 в 16:29