Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев завърши сезона с 2:2 като гост на Лудогорец

Ботев (Пловдив) завърши сезона с равенство 2:2 като гост на шампиона Лудогорец, като запази и петото си място в крайното класиране.

Наставникът на Ботев Николай Киров направи няколко промени спрямо последния шампионатен мач. Извън групата за мача със „зелените“ останаха Иван Чворович, Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов, а дебют като титуляр направи 17-годишният Кристиан Добрев.

Съставът на домакините бе изграден предимно от юноши на клуба, а в групата на разградчани нямаше нито един чужденец. Наставникът на шампионите Димитър Димитров заложи на голяма част от играчите, които играят във втория отбор на „зелените“ във Втора лига.

В 37-ата минута домакините откриха резултата. „Зелените“ организираха бърза контраатака, при която Денислав Александров и Ивайло Климентов взаимодействаха, Климентов получи пред наказателното поле и с техничен удар прати топката във вратата на Кайзер – 1:0.

В 54-ата минута резултатът бе изравнен. Дуде Ндонгала стреля директно от свободен удар от далечна дистанция, вратарят на домакините Дамян Дамянов не прецени полета на топката и тя влетя във вратата за 1:1.

Само 3 минути по-късно „канарчетата“ стигнаха до пълен обрат. „Жълто-черните“ изпълниха късо корнер и Густаво Афонсо центрира, топката мина през няколко футболисти и се озова в Радослав Терзиев, който с удар от близка дистанция изведе ботевистите напред.

В 75-ата минута домакините стигнаха до равенството след ново красиво попадение. Димитър Илиев получи по левия фланг и центрира към наказателното поле на Ботев, където Ерол Дост изпревари двама защитници на „канарчетата“ и с глава прати неспасяемо топката в далечния ъгъл на вратата на Даниел Кайзер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Крачанов, Христоскова и Кривошийска призоваха феновете за подкрепа

Шампионките призоваха за подкрепа срещу ЦСКА

Женският волейболен шампион Марица (Пловдив) преследва своята 10-а поредна титла в първенството. Маричанки ще са домакини на ЦСКА на 17 и 18 април в първите две срещи от плейофите. Мачовете ще се играят в зала „Сила“ от 18:30 часа. На брифинга в зала „Лаута“ преди двубоя присъстваха старши-треньорът Борислав Крачанов и волейболистките Добрина..

публикувано на 15.04.24 в 15:10
Стамен Белчев

Стамен Белчев замени Нестор ел Маестро начело на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро бе уволнен от своя пост, а начело на "червените" застава Стамен Белчев, съобщиха от клуба. Раздялата с Нестор ел Маестро идва след незадоволителните резултати през пролетта. В последните си три мача ЦСКА записа домакински загуби от Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград), макар че записа победа в дербито с Левски..

публикувано на 15.04.24 в 13:08

Кристина Дончева за семейството като вдъхновение

 На 14.04.2024г.  в предаването „Споделено” гостува певицата Кристина Дончева. Гласът й се отличи още преди 10 години, когато участва в популярен телевизионен формат. След това създава много музика, която не успява да стигне до широка публика. Но тя не спира да се труди и усъвършенства. Криси сподели за трудностите и как всяка капка..

публикувано на 15.04.24 в 10:59

Локомотив взе само точка под Аязмото

Берое и Локомотив(Пловдив) завършиха 2:2 в един интригуващ двубой. Двата тима предложиха добро качество в приятната априлска вечер под Аязмото в Стара Загора. Първото положение в срещата бе изградено от  „смърфовете“. Димитър Илиев пусна извеждащ пас към Бабакар Дион, който от аутлинията подаде за Мичи Нтело,  но той бе затворен и нанесе много неточен..

обновено на 15.04.24 в 10:13

Момчил Цонев за 14-ото издание на 6Fest в Пловдив

Днес в предаването Клуб "Неделя" наш гост бе Момчил Цонев - организатор на Фестивала за улични изкуства 6Fest. Събитието е емблематично за нашия град. Тази година предстои  14-ото му издание, като за първи път има и отделна градска програма от събития, които ще се провеждат в партньорски локации като галерии, читалища и арт центрове. За Радио Пловдив..

публикувано на 14.04.24 в 19:40