Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците гласуваха 180 000 лева заем за болница "Св. Мина"

| обновено на 23.05.18 в 16:01

С мнозинство 35 гласа и 1 против общинските съветници гласуваха предоставяне на временен безлихвен заем от бюджета на Община Пловдив на МБАЛ „Св. Мина“ Пловдив ЕООД. 

Размерът е 180 000 лева. 

Общинският съветник Божидар Здравков припомни историята с болницата, дълговете, протестите, отстраняването на управителя и оздравителния план. 

По думите му с днешна дата проблемите продължават, както и чудовищното източване на Здравната каса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пловдивският митрополит Николай

Митрополит Николай не желае да бъде избран за патриарх

Пловдивският митрополит Николай обяви, че няма да приеме да бъде включен като кандидат за патриаршеския престол. В съобщение на сайта на Пловдивската митрополия Дядо Николай казва: "Обични в Господа братя и сестри,  Само преди няколко дни изпратихме на вечен покой нашия любим Патриарх и Софийски Митрополит Неофит. Всички видяха хилядния народ,..

публикувано на 18.03.24 в 23:28

Проблемите на градския транспорт са заради трафика, а не заради спестени курсове

Фирма „Хеброс бус“ ще прехвърли една от линиите си на друг участник в консорциум „Пловдив-2017“, за да не се стига до неизпълнение на курсове от масовия градски транспорт. Това беше договорено на работна среща с членовете на консорциума и общината.  Тя беше насрочена още миналата седмица, когато се установи, че има неизпълнение на част от..

публикувано на 18.03.24 в 17:01

За 90 дни джунглата в Марица трябва да се почисти

Договорът за почистването на река Марица ще бъде подписан от Община Пловдив до края на седмицата. Документът вече е парафиран от фирмата-изпълнител „БКС Озеленяване“, която бе определена от Комисията за изпълнител след проведена обществена поръчка и съдебни процедури. „Прекрасната река Марица се е превърнала в обрасло и опасно място. Това..

публикувано на 18.03.24 в 14:44

81% от делата в Окръжния съд приключват до 3 месеца

Общият брой на постъпилите дела в Окръжен съд – Пловдив през 2023 г. е 6 931, на разгледаните е 8 388, а на завършените - 6 906 дела, като 81 процента от всички дела са приключили в срок до 3 месеца от образуването им.  Това отчете председателката на Окръжния съд Розалия Шейтанова. Средно съдия на месец е разглеждал по близо 13 дела. Натовареността..

публикувано на 18.03.24 в 14:11

Сглобката ще управлява, за да задоволи апетита си за власт

„Очаквам в в 12 без 5 ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разберат, но не в 12 без 5 минути, а в 12 без 5 секунди. Те ще се разберат в името на кокала и на баницата, която ще си разпределят по един или друг начин, за да могат да задоволят своя корупционен апетит, за да могат да задоволят апетита им за постове, министерски кресла, агенции, дирекции и прочие“,..

публикувано на 18.03.24 в 12:14