Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сблъсък на аргументи "Ден след ден"

Рекламата на хазарт по телевизиите да е по-малко и да се излъчва след 22 часа. Това е мнение на експертите от Съвета за електронни медии по предложените от вицепремиера Валери Симеонов промени в Закона за хазарта. Търкането на талончета, както най-често се обобщават напоследък хазартните игри, трябва да се ограничи, защото взема размерите на епидемия, смятат привържениците на ограниченията. Заинтересованите от липсата на ограничения пък призовават да не се пречи на хората да мечтаят.

Официално „да“ на нова активност по проекта „АЕЦ Белене“ се очаква да даде утре българският парламент. Днес за проекта стана дума на две прояви- на конференция за ядрената енергетика във Варна се готови за необходимостта от централата, за да запази България енергийната си независимост. В същото време в София се състоя протест в София срещу строителството на централата. За силата на аргументите за или против проекта, който скоро навърши 37 години, ще разговаряме с Любомир Аламанов, PR експерт.

За да изложи човек правилно и убедително аргументите си, както и за да си прави добре сметката, трябва да има добри езикови  и математически познания. Дали седмокласниците са ги демонстрирали на външното оценяване, ще разберем от данните и коментарите, които ще направят експертите от Регионалния инспекторат по образование в Пловдив.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правителство ще има, министрите на ГЕРБ са експерти

Правителство ще има, въпросът е в какъв състав ще бъде то. Вижда се, че преговорите в предишните дни не са били достатъчно ефективни. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов след връчването на първия мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ-СДС. Според него имената, които изтекоха за предложени министри от страна на ГЕРБ – Деница..

публикувано на 18.03.24 в 16:13

Битката в сглобката е за реалната власт и ще се води още седмица

Политологът Явор Сидеров коментира пред Радио Пловдив, че липсата на проектоправителство на този етап е резултат на сагата с неподписаното,  неуважено и непопулярно коалиционно споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още преди девет месеца. "Ако ясно бяха разписани правилата за ротация, ако се спазваха и уважаваха, сега нямаше да ги има тези циркове...

публикувано на 18.03.24 в 15:48
Манол Генов, депутат от БСП

Категорично ще сме против кабинет начело с Мария Габриел

Мария Габриел получи папката с първия мандат, но окончателно дали ще имаме правителство ще стане ясно утре по обяд. Междувременно неофициално изтече списъка с министри, като нови са общо 7 имена (6 от ГЕРБ и 1 от ПП-ДБ). За политическите игри търсим коментара на пловдивския депутат от БСП  Манол Генов , малко след като партията даде брифинг. Генов..

публикувано на 18.03.24 в 15:31

След победата на изборите Путин ще "втвърди" политиката си

Никой не се е съмнявал в победата на Владимир Путин. Тя беше заложена предварително, като бяха внимателно отстранени всички по-рискови кандидати. Накрая останаха такива, които са близки до линията на Кремъл и бяха във властта. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив журналистът Валерий Тодоров , който бе и дългогодишен..

публикувано на 18.03.24 в 13:17
Христо Панчугов

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ пренатегнаха и счупиха сглобката

Пореден опит за извиване на ръце и политически шантаж, така политологът Христо Панчугов определи позициите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ часове преди връчването на мандата.  "Това води до усещането, че ситуацията е отвъд постигането на споразумение и въпросът не е в направените, а в ненаправените отстъпки", посочи анализаторът. Липсват достатъчно..

публикувано на 18.03.24 в 10:14