РЕКЛАМА

Пускат пробно основния изпускател на язовир "Батак"

| обновено на 13.06.18 в 11:24

От сутринта до 12 часа се извършва пробно отваряне на основния изпускател на язовир "Батак", предупреждават от  предприятие „Язовири и каскади“ 

Мероприятието е в рамките на профилактичния годишен преглед.

С оглед безопасността и проводимостта на коритото на река Мътница, се забранява движението на хора и  животни в заливаемите зони в района.


Още от категорията

Стартира процедурата за реконструкция на стадион "Пловдив"

Старт на реконструкцията на стадион Пловдив дава Общината с процедура по възлагане на обществена поръчка. Първият етап от работата – предпроектна готовност, е възложена на арх. Валентин Маринов и включва работа по всички параметри на кота нула. Стойността му е 15 млн лв. Кметът Иван Тотев обаче подчерта, че юристите на Общината не са открили..

обновено на 15.10.18 в 15:25

Все повече туристи избират Пловдив

Увеличават се нощувките като цяло в местата за настаняване в Пловдив и областта през изминалата  в сравнение с предходната година.  Цифрите сочат, че те са над 112 000, като от тях 71 000  нощувки са на българи, а останалите 40 хиляди са на чуждени.Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро - Юг в Пловдив. Те изследват 201 обекта с..

публикувано на 15.10.18 в 15:24

И през 2019-та пътуваме с 1 лев в градския транспорт на Пловдив

Цената на билетите  за градския транспорт ще остане  без промяна и през следващата година.  Няма да бъде вдигана и цената на картите, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.  Като аргумент той подчерта, че  Общината  е предоставила за нуждите на превозвачите за 2018 г.  1 милион лева  повече  в сравнение с предходната година. С  500 000 лева повече..

обновено на 15.10.18 в 15:17

До месец съдът решава да намали ли присъдата на Лазар Влайков

В едномесечен срок окръжният съд в Пазарджик ще обяви решението си по жалбата на Лазар Влайков срещу наложената му присъда на първа инстанция за трагичния случай от миналата година, когато след игра с неговия пистолет по време на празненство, от ръката на малко дете  загина собственика на заведението.  Бившият председател на общинския съвет в...

публикувано на 15.10.18 в 15:17

Шофьори пробваха да подкупят полицаи с 20 лв.

Двама шофьори предложиха подкуп на пазарджишки полицаи и бяха задържани. От полицията уточняват, че това се е случило по време на полицейска акция, свързана с активния контрол над водачите на МПС в региона. В района на АМ „Тракия“ автопатрул при сектор „Пътна полиция“ извършил проверка на микробус „Форд“ с 60-годишен водач от Перник...

публикувано на 15.10.18 в 11:29

EVN изгражда нов топлопровод, променят частично движението

EVN Топлофикация стартира финалния етап от изграждането нов главен топлопровод.  Проектът ще завърши мрежата по целия бул. „Васил Априлов“ и присъединяването на нови клиенти. Ще бъдат изградени последните 30 метра от топлопровода през част от кръстовището на бул. „България“ и бул. „Васил Априлов“.  Изкопните и монтажни работи по финалното трасе ще..

обновено на 15.10.18 в 10:30

Лазар Влайков обжалва присъдата си

Пазарджишкият окръжен съд ще заседава по жалбата на бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет миналата година 6-годишно дете простреля смъртоносно собственик на заведение. Преди пет месеца Лазар Влайков беше осъден на първа инстанция на три години и 4 месеца затвор - присъда, която той обжалва. Според защитата..

обновено на 15.10.18 в 10:04