РЕКЛАМА

Пускат пробно основния изпускател на язовир "Батак"

| обновено на 13.06.18 в 11:24

От сутринта до 12 часа се извършва пробно отваряне на основния изпускател на язовир "Батак", предупреждават от  предприятие „Язовири и каскади“ 

Мероприятието е в рамките на профилактичния годишен преглед.

С оглед безопасността и проводимостта на коритото на река Мътница, се забранява движението на хора и  животни в заливаемите зони в района.


Още от категорията

Две катастрофи на магистралата затапиха движението между 112 и 117 км. в посока Бургас

Катастрофи с участието на 2 камиона и 3 леки коли образуваха тапа на между 112 до 117 км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас. От МВР призовават шофьорите да са внимателни при движение по този участък. Сблъсъкът на камионите е станал около 15 часа, а малко по-късно в близост са се ударили  и три леки автомобила. И при двата случая няма..

публикувано на 20.06.18 в 16:46

МО продава имоти на "Гладно поле" в Пловдив и апартаменти на ВМЗ - Сопот

Два имота на военното министерство в Пловдив на ул. "Ген. Радко Димитриев" № 2 с обща площ над 60 декара, като и други два имота в пазарджишкото село Капитан Димитриево с площ 83 декара ще бъдат продадени на търг.  Това става ясно от днешно  решение на правителството, което преобразува собствеността върху тях от публична в частна държавна..

публикувано на 20.06.18 в 16:35

„Хайнан груп“ поиска отсрочка за подписване на договора за летище "Пловдив"

С един месец е удължен срока за подписване на договора за концесията за Летище - Пловдив между Министерството на транспорта и консорциума между „Хайнан груп“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“. Решението е на Министерски съвет и е взето по искане на китайските инвеститори, които имат нужда от още време за да осигурят всички необходими документи, съобщиха..

публикувано на 20.06.18 в 16:07

Конкуренти в транспортния бранш се замерят с нарушения

Бизнес - война между конкурентите в транспортния сектор се разгаря дни преди протестите срещу проектозакона за Българската автомобилна камара. В анонимен имейл до медиите се съобщава, че е дин от големите пловдивски превозвачи Петко Ангелов може да получи забрана да изпълнява курсове във Франция за една година .  В съобщението се твърди, че в..

обновено на 20.06.18 в 14:49

Експерти доказаха лечебни свойства на водата от Асеновградски извор

 Минералната вода от сондаж №1 в Асеновград има лечебни качества. Това сочи изготвената балнеоложка оценка от експерти на Министерството на здравеопазването, съобщи кметът Емил Караиванов.  Той посочи, че анализът на минерлния състав на водата е поискан от община Асеновград, тъй като такъв досега не е правен.  Сондажът захранва градския..

публикувано на 20.06.18 в 14:48

В тежко състояние е кондуктор, изхвърлен от автобуса от агресивен пътник

Конфликт между пътник и кондуктор в автобус от градския транспорт в Пловдив завърши с арест за единия и спешна медицинска помощ за другия. От полицията съобщават, че инцидентът е станал на бул. „Никола Вапцаров“.  След скарване по време на движение 50-годишният пътник   блъснал в гърдите кондуктора. В този момент автобусът бил спрял на спирка,..

публикувано на 20.06.18 в 13:04

Готов е проектът за локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Проектантите от  „Пътпроект“ предоставиха на трите общини Куклен, Родопи и Асеновград готовия проект за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград.  Това стана ясно на поредната оперативка, проведена в Областна администрация – Пловдив.   Проектът трябва да бъде разгледан, гласуван и приет на извънредни сесии на общинските съвети на трите..

обновено на 20.06.18 в 11:33