Пускат пробно основния изпускател на язовир "Батак"

| обновено на 13.06.18 в 11:24

От сутринта до 12 часа се извършва пробно отваряне на основния изпускател на язовир "Батак", предупреждават от  предприятие „Язовири и каскади“ 

Мероприятието е в рамките на профилактичния годишен преглед.

С оглед безопасността и проводимостта на коритото на река Мътница, се забранява движението на хора и  животни в заливаемите зони в района.


Още от категорията

Избраха с голямо мнозинство проф. Румен Младенов за ректор на ПУ

Професор Румен Младенов е новият ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. На днешното общо събрание бе избран и нов Академичен съвет.  По време на Общото събрание на висшето училище, за ректор гласуваха 297 от делегатите. Проф. Младенов получи 84% от техния вот – 250 гласа „За”. „Против“ гласуваха  22, имаше и 25 „бели”..

обновено на 21.05.19 в 18:46

Освободиха младежа, обвинен за марихуана в училище

18-годишният младеж, обвинен  за държане на марихуана в района на училище, излиза от ареста. Това става възможно след като окръжния съд измени мярката на районните магистрати спрямо единйсетокласника Виктор Брунарски.Той вече е с по-лека мярка за неотклонение  – парична гаранция от 500 лв.  Ученикът, бивш въпитаник на училище „Душо Хаджидеков“ бе..

публикувано на 21.05.19 в 18:45

Опозицията иска извънредна сесия за некачествен ремонт

17 общински съветници от НФСБ, "Съюз за Пловдив", Реформаторския блок и ВМРО, настояват за свикване на извънредна сесия на местния парламент за обсъждане на констатираните от тях нарушения при изпълнението на проекта Подобряване на градската среда в община Пловдив.  Ремонтът обхваща карето между булевардите "Източен", "Мария Луиза" и..

обновено на 21.05.19 в 15:10

"Косачи" от Елин Пелин на матурата по български език и литература

Върху " Косачи " на Елин Пелин пишат зрелостниците на днешната матура по български език и литература. Темата на интерактивното съчинение е 41-ви въпрос във фаталния вариант №13, който беше изтеглен в 5.15 часа тази сутрин сутрин в зала 5 на Министерството на образованието и науката.  От доста сложна тема и точно това очаквах бяха..

обновено на 21.05.19 в 15:10

Кметът остана доволен от ремонта, който разгневи опозицията

Кметът на Пловдив Иван Тотев инспектира ремонта на зоната около Малката Базилика и Източната порта, направен по ОП „Региони в растеж“.  „Това е безпрецедентен ремонт на пространството, заключено между булевардите „Марица“ – Юг и „Княгиня Мария Луиза“. Някои вътрешноквартални улици не бяха ремонтирани повече от 30 години. Това е обновяване на..

публикувано на 21.05.19 в 15:09