Фирма за коли блокира поръчката за граничния пункт Рудозем-Ксанти

| обновено на 13.06.18 в 11:41

Фирма, регистрирана за продажба на коли, мотори и мотопеди, спря поръчката за изграждане на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Рудозем – Ксанти.

Прогнозната стойност на обекта е 17,4 млн. лева, но е блокиран от еднолично дружество от Дупница. 

Според справка в Търговския регистър собственикът, блокирал строителството на граничния пункт, се сдобил с фирмата през  март миналата година от мъж от Кюстендил. Тя е със 100 лв. капитал. Дружеството никога не е било вписвано в Камарата на строителите, няма и никаква строителна биография.

Напоследък това е добре известна схема, при която фирми, неспособни да изпълняват строителни поръчки, ги блокират. 

Поръчката за строителството на ГКПП Рудозем - Ксанти и подходен път до него бе обявена от областния управител на Смолян Недялко Славов миналия месец. 

Тя е от особено голям обществен интерес за жителите на областта, защото се очаква да съживи бизнеса в населените места по протежение на второкласния път от Пловдив през Чепеларе, Смолян, Рудозем до гръцкия областен център Ксанти. 

Още от категорията

242 000 лева от ОП "Околна среда" за по - чист въздух в Смолян

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Смолян Николай Мелемов подписаха договор за програма за подобряване качеството на атмосферния въздух.  Инвестицията по договора е 242 020 лева , осигурени от Оперативна програма "Околна среда". Срокът за изпълнение на дейностите е 18 месеца.  Съгласно подписания договор, до три..

публикувано на 19.03.19 в 15:26

Момчиловци ще покаже чара на Родопите в Пекин

Форум "Чарът на Момчиловци и Родопа планина" ще се състои на 26 март в Пекин, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Родопското село, станало известно в азиатската държава като марка на кисело мляко, ще бъде представено пред дипломати, хора от бизнеса и от академичните среди. Участниците във форума ще бъдат запознати с проекта за курортно-туристическо..

публикувано на 19.03.19 в 15:04

Културни и спортни проекти в Асеновград очакват общинско финансиране

    23 културни и спортни проекти в Асеновград очакват финансиране от общинския бюджет през тази година. Предложенията влизат за гласуване от местния парламент на предстоящата сесия на 27 март, а общият размер на средствата е за близо 25 хиляди лева.   Проектът на Клуба по спортни танци "Асеновец" е "Спорт срещу апатията"и е на стойност 2 500..

публикувано на 19.03.19 в 14:37

Ритуал за благополучие остави без пари възрастна жена

Възрастна пловдивчанка „плати“ 4 500 лева за ритуал за благополучие. 85- годишната баба поканила в дома си непозната жена, за да извърши ритуала.  След като гадателката си тръгнала жената констатирала липсата на парите и подала сигнал във Второ РУ. По случая е образувано досъдебно производство.  Авторката на посегателството се издирва.

публикувано на 19.03.19 в 12:25

Фалстарт на делото срещу д-р Иван Димитров, застрелял крадец в дома си

С фалстарт започна в Пловдивския Окръжен съд процесът срещу д-р Иван Димитров, който в нощта на 2 март миналата година застреля влезлия да краде в гаража му Жоро Джевизов, по прякор Плъха.  Процесуална пречка спъна разпоредителното заседание, след като се оказа, че жената, с която убития е живял на семейни начала отсъства от залата. Бърза..

обновено на 19.03.19 в 12:00