РЕКЛАМА

Фирма за коли блокира поръчката за граничния пункт Рудозем-Ксанти

| обновено на 13.06.18 в 11:41

Фирма, регистрирана за продажба на коли, мотори и мотопеди, спря поръчката за изграждане на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Рудозем – Ксанти.

Прогнозната стойност на обекта е 17,4 млн. лева, но е блокиран от еднолично дружество от Дупница. 

Според справка в Търговския регистър собственикът, блокирал строителството на граничния пункт, се сдобил с фирмата през  март миналата година от мъж от Кюстендил. Тя е със 100 лв. капитал. Дружеството никога не е било вписвано в Камарата на строителите, няма и никаква строителна биография.

Напоследък това е добре известна схема, при която фирми, неспособни да изпълняват строителни поръчки, ги блокират. 

Поръчката за строителството на ГКПП Рудозем - Ксанти и подходен път до него бе обявена от областния управител на Смолян Недялко Славов миналия месец. 

Тя е от особено голям обществен интерес за жителите на областта, защото се очаква да съживи бизнеса в населените места по протежение на второкласния път от Пловдив през Чепеларе, Смолян, Рудозем до гръцкия областен център Ксанти. 

Още от категорията

Сменят мизансцена за свинските погребения, ще разфасоват в Старческия дом

Почерпката на пловдивчани с две прасета няма да се състои до елхата пред сградата на Общината. Заместник-кметът по културата Александър Държиков съобщи, че шоуто ще се проведе в Старческия дом „Св. Василий Велики“ на Коматевско шосе на 26-ти декември от 9 часа.  Категорично няма да има мръвки и скара пред Общината, а който иска да яде пържоли,..

публикувано на 19.12.18 в 12:17

Тотев оттегли прасетата от площада, правил социален експеримент

Няма да се разфасоват прасета на площада на 26 декември, направихме си социален експеримент - така кметът Иван Тотев се отрече от предложението, което лично произнесе от трибуната на Общинския съвет. Целта на обнародваната идея била да предизвика дебат за взаимодействието между традиционната и модерна култура. Новината предизвика бум на иронични..

обновено на 19.12.18 в 12:16

Задържаха двама бежанци от Афганистан в Пловдив

Двама бежанци са заловени в Пловдив.   По случая са ангажирани районната прокуратура, Първо районно управление и служба „Миграция“.  Според сигнал, получен на телефон 112 в края на миналата седмица, двама граждани на Афганистан за забелязани да излизат от ремарке на товарен автомобил.  Камионът е бил на паркинг на бул. "Кукленско шосе",..

публикувано на 19.12.18 в 09:47

Над 150 млади лекари полагат Хипократова клетва

Новите лекари, завършили Медицинския университет в Пловдив, получават своите дипломи.  Факултетът по медицина изпраща тази година 152-ма лекари, подготвени за професионална реализация.   44 от дипломираните са чуждестранни граждани и повечето от тях са преминали обучението по специалността изцяло на английски език.  Всички  ще положат..

обновено на 19.12.18 в 08:38

Кулинари от пловдивските села учат шеф- готвачи

Двудневният Коледен фермерски базар се открива днес на ул. „Екзарх Йосиф“ 13, в Тютюневия град.   В шестото му издание, че ще се предлагат традиционни и натурални продукти, ястия по стари рецепти, а кулинарни майстори от пловдивските села ще предадат уменията си на шеф-готвачи от известни ресторанти.  Продажбите на един от щандовете ще..

публикувано на 19.12.18 в 08:18

Повторен старт на делото срещу Перата в Асеновград

В Асеновград тръгва делото срещу Петър Низамов – Перата.  Той е обвинен за обида и агресия на обществено място и нанасяне на лека телесна повреда.  Случаят датира от времето на миналогодишните протести, провокирани от масовия побой между роми и млади спортисти.   Според прокуратурата Перата е извършил непристойни действия като наругал и..

публикувано на 19.12.18 в 08:10

Вижте промените в движението в Пловдив от 27.12.18 до 17.01.2019

От 27-ми декември до 17-ти януари 2019-та година за движение на пътни превозни средства се затварят двете платна на бул. „Цар Борис III Обединител” в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела. Причината е изграждането на сцената за откриващото събитие за Европейска столица на културата на 12-ти януари...

обновено на 18.12.18 в 14:35