Затварят подлеза на "Гладстон" за три месеца

| обновено на 13.06.18 в 13:56

До 15 юли ще приключат изцяло ремонтните дейности по булевард „Руски“. Очаква се за три месеца да бъде затворена и улица „Гладстон“. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев. В средата на следващия месец трябва да буде готов и булевард „Шести септември“. 

През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител на реконструкцията на площад „Централен“. Първият етап включва ремонт на подлеза на улица „Гладстон“, тъй като за него има готов технически проект, обясни Тотев. В момента се обсъжда възможността „Гладстон“ да бъде затворен за три месеца. 

При гаранции от фирмата, че ще изпълнят съоръжението на „Гладстон“ по цялата му дължина до „Цар Борис Трети“ за три месеца, улицата ще бъде затворена за три месеца през лятото. Паралелно с това започва работа по проектирането на площадното пространство.

Очаквам този проект да бъде готов и одобрен до края на годината. Реално реконструкцията на площада може да започне след официалното откриване на Европейска столица на културата на 12 януари, заяви Тотев.

Градоначалникът допълни още, че продължават съдебните дела със собствениците на частния имот на площад „Централен“. 

Ние все още не смятаме, че този имот не е общински. В краен случай, най-лошата хипотеза за Общината би била процес на отчуждаване на този имот. В процеса на проектиране на реконструкцията на площад „Централен“ ще включим и този имот. 

Ние нямаме нищо против хората, но те доскоро нямаха никакви документи. Ще дойде момент, в който Община Пловдив ще придобие този имот. Ако трябва ще купим този имот, ако трябва ще го отчуждим, тъй като той е част от площадното пространство. Ние не бягаме от това, но юристите ни съветват да приключат делата, увери още Тотев. 


Галерия

Още от категорията

Изграждат Компостираща инсталация за био отпадъци

Днес ще бъде даден официален старт на изграждането на Компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими  отпадъци в Северната индустриална зона на Пловдив. Капацитетът на инсталацията ще бъде 15 000 тона, а целта е да се ограничи депонирането им  за сметка на преработка и превръщане в ресурс, който да се влага обратно в..

обновено на 18.06.19 в 06:30

Обновяват детска градина "Снежанка"

Днес ще бъде направена първа копка на реконструкцията на Детска градина „Снежанка“ по проекта „Образователна инфраструктура“ - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“.  Той се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж и общата му стойност е 18 милиона лева, от които безвъзмездната финансова помощ е близо 16..

публикувано на 18.06.19 в 06:26

С още седмица се удължава бедственото положение в Стрелча

Бедственото положение в Стрелча се удължава с още една седмица, съобщи кметът Стойно Чачов.  Градът все още е без питейна вода. Това, което се подава към домакинствата, е с лошо качество и може да се ползва само за санитарни нужди.  Все още съществува риск от спукване на основни водопроводи, тъй като вододайната зона е компрометирана и е с разрушени..

публикувано на 17.06.19 в 17:36

Баща и син, убили Венцислав Младенов отиват на съд

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу баща и син, убили по особено жесток начин бизнесмена от Нареченски бани Венцислав Младенов. Убийството бе извършено на 21-ви март миналата година, но жертвата бе открита почти седмица по-късно.  Извършителите - Севдалин и Марин Боюклиеви стопанисвали заедно с убития общ  магазин и..

публикувано на 17.06.19 в 16:30

Флорентинци ще помагат за озеленяването на Небет тепе

Проектант-озеленители от Флоренция  ще представят до края на седмицата в Пловдив визията си  оцеленяване на Небет тепе със средиземноморска растителност.  Кметът Иван Тотев подчерта, че  ако идеите им бъдат одобрени, те ще бъдат включени към проекта на арх. Румяна Пройкова. След издаване на  новото строителното разрешение, Общината ще кандидатства..

публикувано на 17.06.19 в 16:06