РЕКЛАМА

Затварят подлеза на "Гладстон" за три месеца

| обновено на 13.06.18 в 13:56

До 15 юли ще приключат изцяло ремонтните дейности по булевард „Руски“. Очаква се за три месеца да бъде затворена и улица „Гладстон“. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев. В средата на следващия месец трябва да буде готов и булевард „Шести септември“. 

През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител на реконструкцията на площад „Централен“. Първият етап включва ремонт на подлеза на улица „Гладстон“, тъй като за него има готов технически проект, обясни Тотев. В момента се обсъжда възможността „Гладстон“ да бъде затворен за три месеца. 

При гаранции от фирмата, че ще изпълнят съоръжението на „Гладстон“ по цялата му дължина до „Цар Борис Трети“ за три месеца, улицата ще бъде затворена за три месеца през лятото. Паралелно с това започва работа по проектирането на площадното пространство.

Очаквам този проект да бъде готов и одобрен до края на годината. Реално реконструкцията на площада може да започне след официалното откриване на Европейска столица на културата на 12 януари, заяви Тотев.

Градоначалникът допълни още, че продължават съдебните дела със собствениците на частния имот на площад „Централен“. 

Ние все още не смятаме, че този имот не е общински. В краен случай, най-лошата хипотеза за Общината би била процес на отчуждаване на този имот. В процеса на проектиране на реконструкцията на площад „Централен“ ще включим и този имот. 

Ние нямаме нищо против хората, но те доскоро нямаха никакви документи. Ще дойде момент, в който Община Пловдив ще придобие този имот. Ако трябва ще купим този имот, ако трябва ще го отчуждим, тъй като той е част от площадното пространство. Ние не бягаме от това, но юристите ни съветват да приключат делата, увери още Тотев. 


Още от категорията

Светлина в тунела за родилното отделение на болницата в Карлово?

Проблемът с АГ отделението на болницата в Карлово ще бъде решен , заяви по Радио Пловдив нейният управител д-р Христо Пелев.    По думите му, той е получил уверение за това след телефонен разговор с шефа на НЗОК д-р  Дечо Дечев, но днес предстои лична среща с него за потвърждение на това обещание.  Д-р Пелев зяви, че  с наличните четирима..

обновено на 14.08.18 в 14:00

Тридневни празнества в Широка лъка за Успение Богородично

 Жителите на родопското село Широка лъка почитат Успение на пресвета Богородица с три дни тържества.  Т ази вечер от 21 ч. до 21.30 ч. се ограничава движението по път III-866 Смолян – Стойките – Широка лъка в района на селото за провеждането на тържествена заря в памет на загиналите воини.   Чуйте репортаж на Радостина Чернокова за..

обновено на 14.08.18 в 13:59

7 социални услуги обяви Община Пловдив

7 социални услуги за 2-годишен период предлага община Пловдив по Оперативната програма „Региони в растеж“.  Врати отварят два центъра за деца без увреждания, преходно жилище за деца от 15 до 18 години, наблюдавано жилище за младежи до 21 години, център за обществена подкрепа за деца и семейства, дневен център за подкрепа на деца с увреждания и..

обновено на 14.08.18 в 12:10

Цели улици от кв. "Гагарин" остават без вода днес

Без вода до късно следобед остават големи части от кв. "Гагарин" в Пловдив, предупредиха от ВиК.  Причината е изместване на водопровод в квартала,  до ж.к.“Олимпия Резидънс“.  Поради това, водата ще бъде спряна по бул.“България“, ул.“Барикадите“ и ул.“Гонда вода“.  "Сухият режим"  ще трае от 09.00 до 17.00 ч. 

обновено на 14.08.18 в 11:58

Продължава археологическото проучване на Момчиловата крепост

Aрхеологическите разкопки на Момчиловата крепост край смолянското село Градът ще продължат до 27 август.  Финансирането в размер на 10 000 лева е осигурено от Министерство на културата, целеви средства, които се отпускат всяка година специално за археологически проучвания.  Разкопките ще бъдат проведени от екип на смолянския музей под..

публикувано на 14.08.18 в 11:53

Отново събират "жълтите" чували в Коматево, искат ги изнесени пред къщите

Довечера или не по-късно от 08:00 ч.  в сряда сутринта,  жителите на квартал „Коматево“ трябва да изнесат пред домовете си разделно събраните в жълти чували хартиени, пластмасови и метални опаковки.  Те се обработват  по пилотния проект на Община Пловдив „От врата на врата“.  От общинското предприятие "Чистота"  напомниха, че обслужването се..

публикувано на 14.08.18 в 10:43

Експертният съвет не хареса проекта за фасада на новата галерия на "Гладстон"

Община Пловдив очаква нови предложения за оформяне на галерията на дружеството на художниците на „Гладстон“32.   Кметът Иван Тотев подчерта, че администрацията ще настоява за ново решение за оформяне на контактната зона между площадното пространство и ул. „Гладстон“, както и за фасадите на сградата. По думите му, водещо в изграждането на..

обновено на 13.08.18 в 15:54