РЕКЛАМА

Затварят подлеза на "Гладстон" за три месеца

| обновено на 13.06.18 в 13:56

До 15 юли ще приключат изцяло ремонтните дейности по булевард „Руски“. Очаква се за три месеца да бъде затворена и улица „Гладстон“. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев. В средата на следващия месец трябва да буде готов и булевард „Шести септември“. 

През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител на реконструкцията на площад „Централен“. Първият етап включва ремонт на подлеза на улица „Гладстон“, тъй като за него има готов технически проект, обясни Тотев. В момента се обсъжда възможността „Гладстон“ да бъде затворен за три месеца. 

При гаранции от фирмата, че ще изпълнят съоръжението на „Гладстон“ по цялата му дължина до „Цар Борис Трети“ за три месеца, улицата ще бъде затворена за три месеца през лятото. Паралелно с това започва работа по проектирането на площадното пространство.

Очаквам този проект да бъде готов и одобрен до края на годината. Реално реконструкцията на площада може да започне след официалното откриване на Европейска столица на културата на 12 януари, заяви Тотев.

Градоначалникът допълни още, че продължават съдебните дела със собствениците на частния имот на площад „Централен“. 

Ние все още не смятаме, че този имот не е общински. В краен случай, най-лошата хипотеза за Общината би била процес на отчуждаване на този имот. В процеса на проектиране на реконструкцията на площад „Централен“ ще включим и този имот. 

Ние нямаме нищо против хората, но те доскоро нямаха никакви документи. Ще дойде момент, в който Община Пловдив ще придобие този имот. Ако трябва ще купим този имот, ако трябва ще го отчуждим, тъй като той е част от площадното пространство. Ние не бягаме от това, но юристите ни съветват да приключат делата, увери още Тотев. 


Галерия

Още от категорията

До дни поставят бариера за Стария град откъм Понеделник пазара

Община Пловдив предвижда затваряне с бариери на входовете към Стария град.  Предстои поставянето на преградна бариера на входа към Стария Пловдив и от подстъпите на Понеделник пазара. Подобна ограда има при църквата Св. Богородица. Целта обясни кметът на район Централен Георги Стаменов. Причината е подписка на живеещите на ул. "П.Р...

публикувано на 17.01.19 в 16:31

Бившият шеф на "Басейнова дирекция" подал жалба до МОСВ за рекет на Сиди

"Воля" сезира прокуратурата по сигнал на инж. Георги Семерджиев, който в свое писмо до МОСВ още през юни 2017 г. описва как за да запази поста си на директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, е бил рекетиран от народен представител от ВМРО. Воля настоява прокуратурата да изпълни задълженията си и да направи проверка по..

обновено на 17.01.19 в 14:13

В Пловдив ще работи Дневен център за подкрепа на хора с увреждания

Община Пловдив стартира проект „Създаване на дневен център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания“.  Той ще бъде разположен в сградата на бившия Дом „Рада Киркович“.  Предвижда се 90 болни хора и техните семейства да получават дневни и почасови социални грижи, както в центъра, така и чрез мобилни екипи в..

публикувано на 17.01.19 в 14:10

Разбиват мрамора пред Централна поща

Продължава премахването на старата настилка на площад „Централен“. Машините разбиват  мраморните плочи в пешеходната зона между Пощата и археологическите разкопки от страната на Цар-Симеоновата градина. Теренът е заграден с телени огради, но потокът от хора минава в непосредствена близост до работната площадка.   Още преди месец от това място бяха..

публикувано на 17.01.19 в 12:12

Студеното време и новата цена на парното надуха сметките с над 20 лева

Студеният декември доведе до ръст на потреблението на топлинна енергия в Пловдив с  12,6% спрямо година по-рано. Това показват данните на EVN Топлофикация за потреблението на клиентите на централно парно в Пловдив и стойността на фактурите, които вече са на каса. По- студеното време и повишената цена на парното са увеличили и сметките ни..

публикувано на 17.01.19 в 11:44

3-ма пияни мъже са задържани след дълга полицейска гонка

29-годишният шофьор, когото полицаите от Стара Загора издирваха след среднощна гонка, е заловен . Все още се изяснява причината за бягството. Инцидентът е от тази нощ. Малко след 2:30 часа патрулен екип от Стара Загора решил да извърши проверка на автомобил, тъй като пътниците в него предизвикали съмнения заради поведението си.  Въпреки..

обновено на 17.01.19 в 11:09

Издирват шофьор, блъснал момче в Барутин

15-годишно момче от доспатското село Барутин е било блъснато от лек автомобил, шофьорът е напуснал местопроизшествието.  Катастрофата е станала около 07.00 ч. вчера, съобщиха от полицията в Смолян. Момчето се е движило по уличното платно и при удара е паднало на земята. До момента шофьорът на пътнотранспортното произшествие не е установен. На..

публикувано на 17.01.19 в 11:09