РЕКЛАМА

Затварят подлеза на "Гладстон" за три месеца

| обновено на 13.06.18 в 13:56

До 15 юли ще приключат изцяло ремонтните дейности по булевард „Руски“. Очаква се за три месеца да бъде затворена и улица „Гладстон“. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев. В средата на следващия месец трябва да буде готов и булевард „Шести септември“. 

През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител на реконструкцията на площад „Централен“. Първият етап включва ремонт на подлеза на улица „Гладстон“, тъй като за него има готов технически проект, обясни Тотев. В момента се обсъжда възможността „Гладстон“ да бъде затворен за три месеца. 

При гаранции от фирмата, че ще изпълнят съоръжението на „Гладстон“ по цялата му дължина до „Цар Борис Трети“ за три месеца, улицата ще бъде затворена за три месеца през лятото. Паралелно с това започва работа по проектирането на площадното пространство.

Очаквам този проект да бъде готов и одобрен до края на годината. Реално реконструкцията на площада може да започне след официалното откриване на Европейска столица на културата на 12 януари, заяви Тотев.

Градоначалникът допълни още, че продължават съдебните дела със собствениците на частния имот на площад „Централен“. 

Ние все още не смятаме, че този имот не е общински. В краен случай, най-лошата хипотеза за Общината би била процес на отчуждаване на този имот. В процеса на проектиране на реконструкцията на площад „Централен“ ще включим и този имот. 

Ние нямаме нищо против хората, но те доскоро нямаха никакви документи. Ще дойде момент, в който Община Пловдив ще придобие този имот. Ако трябва ще купим този имот, ако трябва ще го отчуждим, тъй като той е част от площадното пространство. Ние не бягаме от това, но юристите ни съветват да приключат делата, увери още Тотев. 


Още от категорията

Градски автобус блъсна майка с дете на пешеходна пътека в "Тракия"

Инцидентът е станал на пешеходна пътека до Хлебозавода и църквата "Преображение Господне" минути след 12 часа.  Майката е пресичала заедно с бебето си, което е било в детска количка. Пострадалата е на 33 години Тя и детето й са в болница, като бебето не е пострадало и по-късно беше изписано. Жената е приета в Клиниката по анестезиология и..

обновено на 18.10.18 в 15:01

Спешно подменят стари водопроводи по ключови улици в Асеновград

 Спешно подменят остарялата водопроводна мрежа по ключови участъци в Асеновград. Изцяло нов водопровод ще бъде изграден по булевард "България"между двете кръгови кръстовища с улиците "Шести януари" и "Велико Търново". Това съобщи кметът Емил Караиванов след среща с ръководството на ВиК - Пловдив.   Мярката е заради честите аварии през последните..

публикувано на 18.10.18 в 15:00

Експертите препоръчват кариерата край Белащица да не се разширява

РИОСВ – Пловдив установи неорганизирано запрашаване на площадката на кариера „Цех Родопи“ в землището на сeло Белащица. Това стана в съвместна среща с експерти от Министерствата на енергетиката, на земеделието, Инспекцията по труда – Пловдив, концесионерите на кариерата и жители от Белащица, Гълъбово и Куклен. На място бе констатирано..

публикувано на 18.10.18 в 14:22

Теменужка Петкова даде старт на енергиен обект

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова беше гост на първата копка  на строителството на подстанция „Евмолпия“  на ул. „Богомил“ в Пловдив.   Съоръжението ще бъде изцяло от закрит тип, напълно обезопасено и с максимална степен на сигурност.  В него са инвестирани 11,6 милиона лева и то ще осигури електрозахранване на централната и източната..

обновено на 18.10.18 в 14:22

Арестуваха пияна жена, излъгала полицията за бомба в Пловдив

Пияна пловдивчанка вдигна на крак полицията след като на тел. 112 съобщила за поставено взривно устройство.  Злоумишленото обаждане е подадено малко след полунощ, а на сигнала реагира Второ районно управление на полицията. След като е локализиран номера, от който е получено обаждането служителите на реда задържат за 24 часа 33- годишната жена,..

обновено на 18.10.18 в 13:08

Пак отложиха делото срещу д-р Красимир Вальов

Пловдивският Окръжен съд отложи за декември делото срещу бившия управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“  д-р Красимир Вальов. Той е обвинен  за безстопанственост в особено големи размери при закупуването на компютърен томограф за центъра, определяйки прогнозна цена от 950 000 лв.  Така според прокуратурата, управителят е причинил..

обновено на 18.10.18 в 12:24

Съдът остави в ареста убиеца на доц. Нейков

Апелативният съд остави в ареста мъжа, обвинен в убийството на преподавателя от Института по растителни генетични ресурси в Садово.  Според прокуратурата на  3 юли тази година в  Пловдив Илия Стоичков умишлено е убил преподавателя Стефан Нейков.  Нейков е имал насрочена среща с негова студентка. На срещата се появил обаче и нейният съпруг, който..

обновено на 18.10.18 в 12:21