РЕКЛАМА

Затварят подлеза на "Гладстон" за три месеца

| обновено на 13.06.18 в 13:56

До 15 юли ще приключат изцяло ремонтните дейности по булевард „Руски“. Очаква се за три месеца да бъде затворена и улица „Гладстон“. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев. В средата на следващия месец трябва да буде готов и булевард „Шести септември“. 

През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител на реконструкцията на площад „Централен“. Първият етап включва ремонт на подлеза на улица „Гладстон“, тъй като за него има готов технически проект, обясни Тотев. В момента се обсъжда възможността „Гладстон“ да бъде затворен за три месеца. 

При гаранции от фирмата, че ще изпълнят съоръжението на „Гладстон“ по цялата му дължина до „Цар Борис Трети“ за три месеца, улицата ще бъде затворена за три месеца през лятото. Паралелно с това започва работа по проектирането на площадното пространство.

Очаквам този проект да бъде готов и одобрен до края на годината. Реално реконструкцията на площада може да започне след официалното откриване на Европейска столица на културата на 12 януари, заяви Тотев.

Градоначалникът допълни още, че продължават съдебните дела със собствениците на частния имот на площад „Централен“. 

Ние все още не смятаме, че този имот не е общински. В краен случай, най-лошата хипотеза за Общината би била процес на отчуждаване на този имот. В процеса на проектиране на реконструкцията на площад „Централен“ ще включим и този имот. 

Ние нямаме нищо против хората, но те доскоро нямаха никакви документи. Ще дойде момент, в който Община Пловдив ще придобие този имот. Ако трябва ще купим този имот, ако трябва ще го отчуждим, тъй като той е част от площадното пространство. Ние не бягаме от това, но юристите ни съветват да приключат делата, увери още Тотев. 


Още от категорията

Кметът на Войнягово взел 150 лева, за да прикрие добив на инертни материали от р. Стряма

Под ръководството на Районната прокуратура в Карлово продължават процесуално-следствените действия по случая със задържания вчера кмет на село Войнягово Тодор Танковски. Днес предстои повдигане на обвинение и преценка дали да му бъде поискана по-тежка мярка за неотклонение. От вчера той е в ареста с полицейска заповед за задържане. Досъдебното..

обновено на 19.06.18 в 13:55

Джип се удари в разделителната ограда на "Васил Априлов"

Джип, управлявана от 47-годишна жена, се е блъснал в разделителната ограда на бул."Васил Априлов" в Пловдив.  Няколко метра от оградата са счупени, а предницата на автомобила с марка "Тойота" е смачкана и от удара е паркирана  в  насрещното платно. Шофьорката на колата е откарана с линейка в болница.  По първоначални данни  на жената  е прилошало...

публикувано на 19.06.18 в 13:51

Отново жестокост - мъж влачи с колата си кучета по улиците на Пещера

Служители на РУ - Пещера са задържали мъж, влачил последователно две кучета с автомобила си. Вчера следобед в полицейското управление е получен сигнал от граждани за нехуманно отношение към животни. След сигнала е засечен автомобил, който влачи кучето из улиците на града. Собственикът на колата е на 67г. от Самоков.  Проверката показала, че кучетата..

публикувано на 19.06.18 в 13:35

От втори опит и с критично мнозинство ОбС прие отчета и програмата на "Пловдив 2019"

С 26 гласа „за”, 1 „против” и 12 „въздържали се” общинските съветници приеха бюджета и програмата на Общинска фондация „Пловдив 2019”. Бюджетът на фонадцията е 12 555 679 лв. Пепа Деведжиева и Божидар Здравков РБ направиха остри забележки от трибуната за използваните обилно чуждици в документите на фондацията, като ги призоваха да използват..

публикувано на 19.06.18 в 12:56

С 80 000 лева започва изграждане на могоетажен паркинг в "Западен"

С 36 гласа „за”, 2 „против” и 8 „въздържали се” съветниците отпуснаха средства за изграждането на първия общински многоетажен паркинг в район „Западен” с обща планирана сума от 3,5 млн. лв. Кметът на района Димитър Колев представи пред старейшините количествено-стойностните сметки по проекта. В тази бюджетна година се искат 80 000 лв., а останалите –..

публикувано на 19.06.18 в 12:00
Иван Тонев говори пред общинските съветници

ОбС гласува 200 хил. лева за Операта и 20 000 за филма "Смутни времена"

20 000 лв. от общинския бюджет за дофинансиране на филма „Смутни времена”, който се снима с участието на представители на сдружение „Хайдути”, предложи съветникът Слави Георгиев от ПФ. " Бюджетът на лентата е 168 000 лв. и голяма част от парите са събрани, затова предлагам тази сума", аргументира се той.  В залата на ОбС дойдоха 2-ма..

обновено на 19.06.18 в 11:08

Спряха от експлоатация газстанция в Стамболийски

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ спря от експлоатация автомобилна газоснабдителна станция, съобщиха от агенцията.  След получен сигнал от гражданин и внезапна проверка на инспекторите на агенцията е установено, че на нея се извършва пълнене на бутилки за битови нужди, което е забранено от закона. Констатирано е и че..

публикувано на 19.06.18 в 11:08