"Бизнесът за Пловдив" поиска стопиране на "копърките" от аеропорта

Таксиметрови шофьори возят чужденците от летище „Пловдив“ до града на по-високи  цени. За такива случаи алармира Сдружение „Бизнесът за Пловдив“. 

След  получени сигнали за определени водачи  от сдружението призовават да се прекрати  некоректната практика. 

Италиански бизнесмени се оплакаха, че таксиметров шофьор им е поискал по 15 евро на човек, за да ги закара от летището до Пловдив, каза изпълнителният директор на сдружението Ангел Стоев.


Конкретните предложения в тази насока са да се обяви търг за избор на  един таксиметров превозвач, който да обслужва клиентите на летището, да се сключи договор с ясни тарифи за превоз, а фирмата, спечелила търга да организира контрола на таксиметровата дейност в района на аеропорта. 

Всъщност в началото на месеца ръководството на Летище Пловдив обяви конкурс за  таксиметрова компания, която да обслужва  пътниците. Организиран е търг за предоставяне под наем на три таксиметрови стоянки. Те се намират в зоната на обществения паркинг, близо до изхода за пристигащи пътници пред новия терминал. Търгът ще се проведе с тайно наддаване, началната месечна тръжна наемна цена е 684 лв. без ДДС. Цената е намалена, след като  на предишния търг през октомври миналата година при обявена начална цена от 778 лева не се появи кандидат.

Летището иска да вземе едни пари като даде три стоянки под наем, вместо да създаде организация, каза пред Радио Пловдив изпълнителният директор на "Бизнесът за Пловдив" Ангел Стоев. Той посъветва директора на Летище Пловдив Христо Щерионов да види как въпросът е решен на Летище София.

В прикачения файл можете да чуете разговора на Антоанета Петричанска с Ангел Стоев.

 
Още от категорията

Сухопътните сили на САЩ потвърдиха за фаталния скок на учението край Чешнегирово

Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва в официално изявление на Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа за учението „SWIFT RESPONSE 2019”.  На 18 юни 2019 г. eдин военнослужещ е загинал и трима са получили наранявания по време на въздушен десант в района на летище „Чешнегирово“ на територията..

обновено на 18.06.19 в 17:01

Емблематични сгради в центъра ще бъдат санирани за 18 млн. лева

Над 50 проектни фиша за саниране на сгради по ОП “Региони в растеж“ ще бъдат разгледани от Община Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Парите, които ще бъдат инвестирани са 18 милиона лева.  Според кмета това е първият етап на процедурата и администрацията е готова с методиката за сградите. Приоритет ще  е културната инфраструктура, паметниците на..

обновено на 18.06.19 в 16:58

Цветни контейнери закачливо казват "Пазете чистота!"

Забавни графични послания за чистота напомнят на жителите на кв. Кичук Париж в Пловдив да се замислят къде и как изхвърлят отпадъците си. Акцията е дело на творческия тандем Goldhorn (Златорог), известен с графити рисунките си в Капана, и на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“. Поредната инициатива на активистите за чистота в..

публикувано на 18.06.19 в 15:31

Нощният десант на НАТО над Чешнигирово завърши със загинал и трима ранени

Чуждестранен военнослужещ загина при нощното военно учение на НАТО  край пловдивското село Чешнегирово, а трима са ранени. Те също са чужденци, съобщи полк. Виолина Вълева от международния пресцентър на учението , но информация за тяхната националност не беше дадена. По непотвърдени данни загиналият е канадски гражданин и е парашутист...

обновено на 18.06.19 в 14:47

Всяка неделя ще затварят за автомобили бул. "Марица юг"

По инициатива на граждани през август Община Пловдив между 10 и 18 часа в неделните дни ще затваря за автомобили бул. "Марица-Юг".  Така изцяло обновената с европейски пари и с много атракциони зона ще бъде достъпна само  за разходки и забавления. Това съобщи кметът Иван Тотев като уточни, че подробностите все още се обсъждат. По думите му идеята..

публикувано на 18.06.19 в 14:42