"Бизнесът за Пловдив" поиска стопиране на "копърките" от аеропорта

Таксиметрови шофьори возят чужденците от летище „Пловдив“ до града на по-високи  цени. За такива случаи алармира Сдружение „Бизнесът за Пловдив“. 

След  получени сигнали за определени водачи  от сдружението призовават да се прекрати  некоректната практика. 

Италиански бизнесмени се оплакаха, че таксиметров шофьор им е поискал по 15 евро на човек, за да ги закара от летището до Пловдив, каза изпълнителният директор на сдружението Ангел Стоев.


Конкретните предложения в тази насока са да се обяви търг за избор на  един таксиметров превозвач, който да обслужва клиентите на летището, да се сключи договор с ясни тарифи за превоз, а фирмата, спечелила търга да организира контрола на таксиметровата дейност в района на аеропорта. 

Всъщност в началото на месеца ръководството на Летище Пловдив обяви конкурс за  таксиметрова компания, която да обслужва  пътниците. Организиран е търг за предоставяне под наем на три таксиметрови стоянки. Те се намират в зоната на обществения паркинг, близо до изхода за пристигащи пътници пред новия терминал. Търгът ще се проведе с тайно наддаване, началната месечна тръжна наемна цена е 684 лв. без ДДС. Цената е намалена, след като  на предишния търг през октомври миналата година при обявена начална цена от 778 лева не се появи кандидат.

Летището иска да вземе едни пари като даде три стоянки под наем, вместо да създаде организация, каза пред Радио Пловдив изпълнителният директор на "Бизнесът за Пловдив" Ангел Стоев. Той посъветва директора на Летище Пловдив Христо Щерионов да види как въпросът е решен на Летище София.

В прикачения файл можете да чуете разговора на Антоанета Петричанска с Ангел Стоев.

 
Още от категорията

Пловдив е домакин на конференция за добрата храна

В Пловдив започва VI национална конференция „Достъп до добра храна“.  Тя се организира от Фондация „Българска месна традиция“ и Евро-Ток България и е под патронажа на Министерството на земеделието, храните и горите. Конференцията е кулминацията на Седмицата на достъпа до добра храна‘2019, която се провежда в България за втора поредна година.  По..

публикувано на 24.10.19 в 06:39

Гимназията по хранителни технологии отбелязва годишнина

Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника отбелязва своята 70-а годишнина със специална програма. Кулминацията на тържествата е днес от 10,00 ч. на площад “Централен”, където се ще стартира Ученически фест, а фонтанът пред общината ще бъде оцветен в чест на годишнината.  От 12,15 ч. в Драматичен театър – Пловдив, ще започне..

публикувано на 24.10.19 в 06:35

АМТИИ е домакин на международна конференция за образование и изкуство

„Наука, образование и иновации в областта на изкуството“ е темата на международната конференция, която събира учени от България, Казахстан, Русия, Румъния, Полша и САЩ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.  Във форума, който ще се проведе от  днес  до  26 октомври, доклади ще представят 50 учени. Те ще споделят изследвания и..

публикувано на 24.10.19 в 06:31

ЦИК проверява жалба в ОИК-Смолян

В Общинската избирателна комисия в Смолян са постъпили жалба и сигнал за влизане в помещението, в което се съхраняват бюлетините за местните избори на 27 октомври.  Жалбата и сигналът са отправени чрез ОИК до ЦИК и прокуратурата.  Председателят на ОИК Симеон Велинов потвърди, че на 22 октомври е отворил помещението и е влязъл заедно с друг член..

публикувано на 24.10.19 в 06:28

Студентите са готови на протести, заради лоши условия в общежитията

Пловдивските студенти са готови на протест, ако исканията им за по-добра среда в общежитията не бъдат чути. Това заявиха от Студентския съвет на ПУ "Паисий Хилендарски". Те организираха среща, на която бяха оповестени най-спешните проблеми в студентските общежития "Марица" и "Чайка". Те се стопанисват от организацията "Студентски общежития и..

публикувано на 23.10.19 в 16:54