РЕКЛАМА

"Бизнесът за Пловдив" поиска стопиране на "копърките" от аеропорта

Таксиметрови шофьори возят чужденците от летище „Пловдив“ до града на по-високи  цени. За такива случаи алармира Сдружение „Бизнесът за Пловдив“. 

След  получени сигнали за определени водачи  от сдружението призовават да се прекрати  некоректната практика. 

Италиански бизнесмени се оплакаха, че таксиметров шофьор им е поискал по 15 евро на човек, за да ги закара от летището до Пловдив, каза изпълнителният директор на сдружението Ангел Стоев.


Конкретните предложения в тази насока са да се обяви търг за избор на  един таксиметров превозвач, който да обслужва клиентите на летището, да се сключи договор с ясни тарифи за превоз, а фирмата, спечелила търга да организира контрола на таксиметровата дейност в района на аеропорта. 

Всъщност в началото на месеца ръководството на Летище Пловдив обяви конкурс за  таксиметрова компания, която да обслужва  пътниците. Организиран е търг за предоставяне под наем на три таксиметрови стоянки. Те се намират в зоната на обществения паркинг, близо до изхода за пристигащи пътници пред новия терминал. Търгът ще се проведе с тайно наддаване, началната месечна тръжна наемна цена е 684 лв. без ДДС. Цената е намалена, след като  на предишния търг през октомври миналата година при обявена начална цена от 778 лева не се появи кандидат.

Летището иска да вземе едни пари като даде три стоянки под наем, вместо да създаде организация, каза пред Радио Пловдив изпълнителният директор на "Бизнесът за Пловдив" Ангел Стоев. Той посъветва директора на Летище Пловдив Христо Щерионов да види как въпросът е решен на Летище София.

В прикачения файл можете да чуете разговора на Антоанета Петричанска с Ангел Стоев.

 
Още от категорията

Стартира процедурата за реконструкция на стадион "Пловдив"

Старт на реконструкцията на стадион Пловдив дава Общината с процедура по възлагане на обществена поръчка. Първият етап от работата – предпроектна готовност, е възложена на арх. Валентин Маринов и включва работа по всички параметри на кота нула. Стойността му е 15 млн лв. Кметът Иван Тотев обаче подчерта, че юристите на Общината не са открили..

обновено на 15.10.18 в 15:25

Все повече туристи избират Пловдив

Увеличават се нощувките като цяло в местата за настаняване в Пловдив и областта през изминалата  в сравнение с предходната година.  Цифрите сочат, че те са над 112 000, като от тях 71 000  нощувки са на българи, а останалите 40 хиляди са на чуждени.Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро - Юг в Пловдив. Те изследват 201 обекта с..

публикувано на 15.10.18 в 15:24

И през 2019-та пътуваме с 1 лев в градския транспорт на Пловдив

Цената на билетите  за градския транспорт ще остане  без промяна и през следващата година.  Няма да бъде вдигана и цената на картите, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.  Като аргумент той подчерта, че  Общината  е предоставила за нуждите на превозвачите за 2018 г.  1 милион лева  повече  в сравнение с предходната година. С  500 000 лева повече..

обновено на 15.10.18 в 15:17

До месец съдът решава да намали ли присъдата на Лазар Влайков

В едномесечен срок окръжният съд в Пазарджик ще обяви решението си по жалбата на Лазар Влайков срещу наложената му присъда на първа инстанция за трагичния случай от миналата година, когато след игра с неговия пистолет по време на празненство, от ръката на малко дете  загина собственика на заведението.  Бившият председател на общинския съвет в...

публикувано на 15.10.18 в 15:17

Шофьори пробваха да подкупят полицаи с 20 лв.

Двама шофьори предложиха подкуп на пазарджишки полицаи и бяха задържани. От полицията уточняват, че това се е случило по време на полицейска акция, свързана с активния контрол над водачите на МПС в региона. В района на АМ „Тракия“ автопатрул при сектор „Пътна полиция“ извършил проверка на микробус „Форд“ с 60-годишен водач от Перник...

публикувано на 15.10.18 в 11:29

EVN изгражда нов топлопровод, променят частично движението

EVN Топлофикация стартира финалния етап от изграждането нов главен топлопровод.  Проектът ще завърши мрежата по целия бул. „Васил Априлов“ и присъединяването на нови клиенти. Ще бъдат изградени последните 30 метра от топлопровода през част от кръстовището на бул. „България“ и бул. „Васил Априлов“.  Изкопните и монтажни работи по финалното трасе ще..

обновено на 15.10.18 в 10:30

Лазар Влайков обжалва присъдата си

Пазарджишкият окръжен съд ще заседава по жалбата на бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет миналата година 6-годишно дете простреля смъртоносно собственик на заведение. Преди пет месеца Лазар Влайков беше осъден на първа инстанция на три години и 4 месеца затвор - присъда, която той обжалва. Според защитата..

обновено на 15.10.18 в 10:04