РЕКЛАМА

"Бизнесът за Пловдив" поиска стопиране на "копърките" от аеропорта

Таксиметрови шофьори возят чужденците от летище „Пловдив“ до града на по-високи  цени. За такива случаи алармира Сдружение „Бизнесът за Пловдив“. 

След  получени сигнали за определени водачи  от сдружението призовават да се прекрати  некоректната практика. 

Италиански бизнесмени се оплакаха, че таксиметров шофьор им е поискал по 15 евро на човек, за да ги закара от летището до Пловдив, каза изпълнителният директор на сдружението Ангел Стоев.


Конкретните предложения в тази насока са да се обяви търг за избор на  един таксиметров превозвач, който да обслужва клиентите на летището, да се сключи договор с ясни тарифи за превоз, а фирмата, спечелила търга да организира контрола на таксиметровата дейност в района на аеропорта. 

Всъщност в началото на месеца ръководството на Летище Пловдив обяви конкурс за  таксиметрова компания, която да обслужва  пътниците. Организиран е търг за предоставяне под наем на три таксиметрови стоянки. Те се намират в зоната на обществения паркинг, близо до изхода за пристигащи пътници пред новия терминал. Търгът ще се проведе с тайно наддаване, началната месечна тръжна наемна цена е 684 лв. без ДДС. Цената е намалена, след като  на предишния търг през октомври миналата година при обявена начална цена от 778 лева не се появи кандидат.

Летището иска да вземе едни пари като даде три стоянки под наем, вместо да създаде организация, каза пред Радио Пловдив изпълнителният директор на "Бизнесът за Пловдив" Ангел Стоев. Той посъветва директора на Летище Пловдив Христо Щерионов да види как въпросът е решен на Летище София.

В прикачения файл можете да чуете разговора на Антоанета Петричанска с Ангел Стоев.

 
Още от категорията

Две катастрофи на магистралата затапиха движението между 112 и 117 км. в посока Бургас

Катастрофи с участието на 2 камиона и 3 леки коли образуваха тапа на между 112 до 117 км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас. От МВР призовават шофьорите да са внимателни при движение по този участък. Сблъсъкът на камионите е станал около 15 часа, а малко по-късно в близост са се ударили  и три леки автомобила. И при двата случая няма..

публикувано на 20.06.18 в 16:46

МО продава имоти на "Гладно поле" в Пловдив и апартаменти на ВМЗ - Сопот

Два имота на военното министерство в Пловдив на ул. "Ген. Радко Димитриев" № 2 с обща площ над 60 декара, като и други два имота в пазарджишкото село Капитан Димитриево с площ 83 декара ще бъдат продадени на търг.  Това става ясно от днешно  решение на правителството, което преобразува собствеността върху тях от публична в частна държавна..

публикувано на 20.06.18 в 16:35

„Хайнан груп“ поиска отсрочка за подписване на договора за летище "Пловдив"

С един месец е удължен срока за подписване на договора за концесията за Летище - Пловдив между Министерството на транспорта и консорциума между „Хайнан груп“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“. Решението е на Министерски съвет и е взето по искане на китайските инвеститори, които имат нужда от още време за да осигурят всички необходими документи, съобщиха..

публикувано на 20.06.18 в 16:07

Конкуренти в транспортния бранш се замерят с нарушения

Бизнес - война между конкурентите в транспортния сектор се разгаря дни преди протестите срещу проектозакона за Българската автомобилна камара. В анонимен имейл до медиите се съобщава, че е дин от големите пловдивски превозвачи Петко Ангелов може да получи забрана да изпълнява курсове във Франция за една година .  В съобщението се твърди, че в..

обновено на 20.06.18 в 14:49

Експерти доказаха лечебни свойства на водата от Асеновградски извор

 Минералната вода от сондаж №1 в Асеновград има лечебни качества. Това сочи изготвената балнеоложка оценка от експерти на Министерството на здравеопазването, съобщи кметът Емил Караиванов.  Той посочи, че анализът на минерлния състав на водата е поискан от община Асеновград, тъй като такъв досега не е правен.  Сондажът захранва градския..

публикувано на 20.06.18 в 14:48

В тежко състояние е кондуктор, изхвърлен от автобуса от агресивен пътник

Конфликт между пътник и кондуктор в автобус от градския транспорт в Пловдив завърши с арест за единия и спешна медицинска помощ за другия. От полицията съобщават, че инцидентът е станал на бул. „Никола Вапцаров“.  След скарване по време на движение 50-годишният пътник   блъснал в гърдите кондуктора. В този момент автобусът бил спрял на спирка,..

публикувано на 20.06.18 в 13:04

Готов е проектът за локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Проектантите от  „Пътпроект“ предоставиха на трите общини Куклен, Родопи и Асеновград готовия проект за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград.  Това стана ясно на поредната оперативка, проведена в Областна администрация – Пловдив.   Проектът трябва да бъде разгледан, гласуван и приет на извънредни сесии на общинските съвети на трите..

обновено на 20.06.18 в 11:33