РЕКЛАМА

"Бизнесът за Пловдив" поиска стопиране на "копърките" от аеропорта

Таксиметрови шофьори возят чужденците от летище „Пловдив“ до града на по-високи  цени. За такива случаи алармира Сдружение „Бизнесът за Пловдив“. 

След  получени сигнали за определени водачи  от сдружението призовават да се прекрати  некоректната практика. 

Италиански бизнесмени се оплакаха, че таксиметров шофьор им е поискал по 15 евро на човек, за да ги закара от летището до Пловдив, каза изпълнителният директор на сдружението Ангел Стоев.


Конкретните предложения в тази насока са да се обяви търг за избор на  един таксиметров превозвач, който да обслужва клиентите на летището, да се сключи договор с ясни тарифи за превоз, а фирмата, спечелила търга да организира контрола на таксиметровата дейност в района на аеропорта. 

Всъщност в началото на месеца ръководството на Летище Пловдив обяви конкурс за  таксиметрова компания, която да обслужва  пътниците. Организиран е търг за предоставяне под наем на три таксиметрови стоянки. Те се намират в зоната на обществения паркинг, близо до изхода за пристигащи пътници пред новия терминал. Търгът ще се проведе с тайно наддаване, началната месечна тръжна наемна цена е 684 лв. без ДДС. Цената е намалена, след като  на предишния търг през октомври миналата година при обявена начална цена от 778 лева не се появи кандидат.

Летището иска да вземе едни пари като даде три стоянки под наем, вместо да създаде организация, каза пред Радио Пловдив изпълнителният директор на "Бизнесът за Пловдив" Ангел Стоев. Той посъветва директора на Летище Пловдив Христо Щерионов да види как въпросът е решен на Летище София.

В прикачения файл можете да чуете разговора на Антоанета Петричанска с Ангел Стоев.

 
Още от категорията

Пожарът над Карлово е ограничен

Ограничено е разпространението на огъня в пожара над Карлово. Угасяването му обаче ще продължи поне още 2-3 дни. По обед пожарът бе почти локализиран, след като заради силния вятър обхвана близо 80 декара борова гора край Карлово. Огънят е по стръмен склон, затова не може да се ползва противопожарна техника, а се гаси с подръчни средства...

обновено на 19.08.18 в 16:14

Открита е туберкулоза във ферма край Стрелча

В кравеферма край град Стрелча е регистрирано първично огнище на туберкулоза по говедата. Поради това бе издадена забрана за извеждането на селскостопански животни и на домашни любимци на територията на общината, които не са регистрирани и на които не са извършени мерките по програмата за профилактика и контрол за ликвидиране на болести по..

публикувано на 19.08.18 в 16:12

В Мадан честват празника на града

Празникът на Мадан и Денят на миньора, започват със спортни и културни прояви в общината. На сцената в миньорски град ще изявяват самодейците от читалище в община Мадан и гости от град Порачич –Босна и Херцеговина. Програмата ще продължи с народно веселие, родопски хумор с фиеста на самодейни танцови състави. На 24-25 август ще се проведе фестивалът на..

публикувано на 19.08.18 в 08:29

Пожар обхвана гората над Карлово, градът е задимен

Голям пожар се разрази тази вечер , малко след 20 часа, на територията на държавното лесничейство - Карлово. Гори борова гора и ниска храстова растителност.  На място са  екипи на пожарната и хора от лесничейството, които се опитват да локализират огнището.  Според директора на горското стопанство Здравко Кличев атмосферното налягане пада и това не..

публикувано на 18.08.18 в 23:00

До септември 2019 археологическата сензация „Малтепе“ ще бъде напълно разкрита

До септември следващата година цялата гробница „Малтепе“ край пловдивското село Маноле ще бъде разкрита. Уникалният археологически обект се проучва от 2 години и последните находки дават основание да се очаква, че той ще бъде сензационно научно откритие от световен мащаб. По думите на ръководителя на обекта доц. Костадин Кисьов гробницата, с..

публикувано на 18.08.18 в 16:06

Снаряд в пловдивско училище

Снаряд бе открит при изкопни работи до двора на училище в ж. к. „Тракия“ в Пловдив, съобщиха от МВР, без да назоват учебното заведение. Сигналът е подаден в 09.08 часа. Районът бе охраняван от полиция до пристигането на сапьори от Министерство на отбраната.  Казусът е приключен, съобщи за Радио Пловдив директорът на ОД на МВР Пловдив Атанас..

обновено на 18.08.18 в 14:40

За осми път събор в "Хайдушки поляни"

Шест смолянски села се събират на събор в историческата местност в Родопите "Хайдушки поляни". За осми пореден път организатори на събора са читалищата в селата Кутела, Виево, Славейно, Петково, Момчиловци, Соколовци и община Смолян. Кметът на село Виево Венко Палчев каза: „Стана традиция провеждането на събора. "Хайдушки поляни" е..

публикувано на 18.08.18 в 14:40