Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бизнесът за Пловдив" поиска стопиране на "копърките" от аеропорта

Таксиметрови шофьори возят чужденците от летище „Пловдив“ до града на по-високи  цени. За такива случаи алармира Сдружение „Бизнесът за Пловдив“. 

След  получени сигнали за определени водачи  от сдружението призовават да се прекрати  некоректната практика. 

Италиански бизнесмени се оплакаха, че таксиметров шофьор им е поискал по 15 евро на човек, за да ги закара от летището до Пловдив, каза изпълнителният директор на сдружението Ангел Стоев.


Конкретните предложения в тази насока са да се обяви търг за избор на  един таксиметров превозвач, който да обслужва клиентите на летището, да се сключи договор с ясни тарифи за превоз, а фирмата, спечелила търга да организира контрола на таксиметровата дейност в района на аеропорта. 

Всъщност в началото на месеца ръководството на Летище Пловдив обяви конкурс за  таксиметрова компания, която да обслужва  пътниците. Организиран е търг за предоставяне под наем на три таксиметрови стоянки. Те се намират в зоната на обществения паркинг, близо до изхода за пристигащи пътници пред новия терминал. Търгът ще се проведе с тайно наддаване, началната месечна тръжна наемна цена е 684 лв. без ДДС. Цената е намалена, след като  на предишния търг през октомври миналата година при обявена начална цена от 778 лева не се появи кандидат.

Летището иска да вземе едни пари като даде три стоянки под наем, вместо да създаде организация, каза пред Радио Пловдив изпълнителният директор на "Бизнесът за Пловдив" Ангел Стоев. Той посъветва директора на Летище Пловдив Христо Щерионов да види как въпросът е решен на Летище София.

В прикачения файл можете да чуете разговора на Антоанета Петричанска с Ангел Стоев.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ваксината срещу коклюш ще се поставя 45 дни след раждането

Министерството на здравеопазването да позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, още месец и половина след раждането, а не, както е заложено в Имунизационния календар – след втория месец на бебето. Това е решено на среща в Министерския съвет днес на служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на здравеопазването д-р..

обновено на 23.04.24 в 15:56

Наесен започва строежът на Югоизточния обход на Пловдив

През есента се очаква да стартира строежът на Югоизточния обход, който е част от Околовръстното шосе на Пловдив. Това съобщи пред Радио Пловдив областният управител инж. Илия Зюмбилев, който се срещна днес с представители на АПИ заедно с кметовете на общините Пловдив и „Родопи“ Костадин Димитров и Павел Михайлов. Югоизточният обход обхваща..

публикувано на 23.04.24 в 15:48

Жълт код за проливни валежи в Западна България

Силни дъждове се очакват в седем области на страната в днешния вторник. Обявен е жълт код за областите София, София-област, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очаква количеството на валежите за денонощие да са между 20 и 35 литра на квадратен метър. До вечерта валежите ще намалеят и спрат. Облачността също ще се..

публикувано на 23.04.24 в 06:56

Почистиха част от брега на река Девинска за Деня на земята

Близо 150 кг. отпадъци, разчистване на падналите клони по брега на река Девинска в участъка от стадион Девин до градската ѝ част, събраха 25 малки и големи участници в ежегодната акция по почистването на градската част на реката.  Организатори на инициативата са Община Девин, Клубът по спорен риболов „Девин“ и „Девин“ ЕАД, представители на Изпълнителната..

публикувано на 22.04.24 в 15:35

Още две деца в Пловдив са диагностицирани с коклюш

Нови две деца са заразени с коклюш, така случаите в Пловдивска област стават общо 4, съобщи за Радио Пловдив д-р Милена Панайотова, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ – Пловдив.   Новозаразени са 2-ма петокласници от различни средни училища – "Димитър Матевски" и "Черноризец Храбър". Децата са добре, на домашно лечение,..

публикувано на 22.04.24 в 15:26