"Умни" контейнери за смет докладват кога се налага да бъдат почистени

Смарт сметопочистването донесе на общината награда за иновация

Датчици са монтирани на контейнерите по улица “Иван Вазов“ и чрез мобилно приложение подават информация до почистващата фирма за това колко са пълни съдовете.

„Смарт сметосъбирането“ донесе на Пловдив приза „Най-иновативна община“ на Асоциацията на Българските градове и региони.

„Точната информация ни дава възможност за гъвкави решения, така че ако някой контейнер отново се напълни след обслужването му по график, да реагираме своевременно“, коментира нововъведението директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.

Снимка

Подобни устройства предстои ще бъдат монтирани и върху първите подземни контейнери в Пловдив, които сега се изграждат на ул. „Отец Паисий“. За удобство на гражданите там се предвижда да бъдат поставени и червени и зелени светодиоди, по които да се ориентират за степента на запълненост на съдовете за смет. 

Националният приз „Най-иновативна община“ бе присъден на Община Пловдив и за постижения в  дигитализацията на учебния процес и за свободнити точки за достъп до интернет в градските паркове.Още от категорията

По-малко от 29% от пловдивчани гласуваха за ЕП

Изборният ден в Пловдив град приключи с 28,29 процента гласували избиратели. Правото си на глас в Пловдив упражниха 84 963 жители на града. Запазва се тенденцията най-много избиратели 21 593 са упражнили правото си на глас в пловдивския район "Централен" или 33,43 процента, а най-малко гласоподаватели са отишли до урните в пловдивския район..

обновено на 26.05.19 в 23:19

С 39,4 % активност приключи изборния ден в Смолян

Изборният ден в област Смолян приключи с 39.4 на сто активност на гласоподавателите, по предварителни данни от Районната избирателна комисия. Седем сигнала  от партии и наблюдатели постъпиха днес в РИК, включително и за проблеми с машинното гласуване в една от секциите в града.  Общо 40 238 избиратели са упражнили правото си на вот в края на изборния..

публикувано на 26.05.19 в 23:15

Победа за ГЕРБ,  БСП пак катастрофира на евровота

ГЕРБ e победителят в Евроизбори – 2019 . Това сочат данните на социологическите агенции, които извършват екзитпол. Според „Алфа рисърч“ ГЕРБ събира 33% от вота на избирателите, БСП е втора, като разликата в полза на първия е 10 пункта - БСП събира 23%. Третото място е за ДПС с 13.2%, след тях са ВМРО които взимат 6.8%, а в бъдещия..

обновено на 26.05.19 в 21:23

До 18.30 часа едва 21.56% са гласувалите в Пловдивска област

Много е ниска избирателната активност беше регистрирана днес до 18.30 часа в Пловдивска област  в сравнение с други избори. Това коментира за Радио Пловдив председатялат на 17 РИК Пловдив област Дарина Тодорова. До този час само 21.56% от избирателите са упражнили правото си на глас.В комисията са регистрирани осем сигнала за нарушения като четири от тях..

публикувано на 26.05.19 в 19:02

До 17,30 в област Смолян активността е 33%, в Пазарджик - 23,37%

Процентът на гласувалите в Смолянска област достигна 33 в последните часове от изборния ден, според данни на РИК към 17.30 часа.  Най-висока е изборната активност в община Борино, където са упражнили правото си на вот 47 на сто от избирателите. В общините Доспат и Рудозем гласувалите са около 43 на сто. В най-голямата община в областта - Смолян, пред..

публикувано на 26.05.19 в 18:48