РЕКЛАМА

"Умни" контейнери за смет докладват кога се налага да бъдат почистени

Смарт сметопочистването донесе на общината награда за иновация

Датчици са монтирани на контейнерите по улица “Иван Вазов“ и чрез мобилно приложение подават информация до почистващата фирма за това колко са пълни съдовете.

„Смарт сметосъбирането“ донесе на Пловдив приза „Най-иновативна община“ на Асоциацията на Българските градове и региони.

„Точната информация ни дава възможност за гъвкави решения, така че ако някой контейнер отново се напълни след обслужването му по график, да реагираме своевременно“, коментира нововъведението директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.

Снимка

Подобни устройства предстои ще бъдат монтирани и върху първите подземни контейнери в Пловдив, които сега се изграждат на ул. „Отец Паисий“. За удобство на гражданите там се предвижда да бъдат поставени и червени и зелени светодиоди, по които да се ориентират за степента на запълненост на съдовете за смет. 

Националният приз „Най-иновативна община“ бе присъден на Община Пловдив и за постижения в  дигитализацията на учебния процес и за свободнити точки за достъп до интернет в градските паркове.Още от категорията

Специализираният съд остави постоянно в ареста фалшификаторите на пари

Специализираният наказателен съд разпореди постоянно задържане под стража на  четиримата фалшификатори от разкритата нелегалната печатница за пари в хотел в Слънчев бряг.  Основното обвинение към тях е за  организирана престъпна група за производство и разпространение на неистински банкноти - евро и долари.  Това са  пловдивчаните Иван Тодоров по..

обновено на 23.10.18 в 17:45

Манджата отива на съд за бягството си от затвора

Районна прокуратура - Пловдив предаде на съд избягалият през април затворник Георги Танчев.  На 10-ти април тази година рецидивистът, изтърпяващ поредната си присъда за наркотици, успя да избяга от външен неохраняем работен обект на Затворническото общежитие „Хеброс“  към пловдивския затвор.   През март той получи една година лишаване от свобода..

публикувано на 23.10.18 в 16:25

Президентът в Пловдив: "Безконтролната власт ражда цинизъм"

"Безконтралната власт ражда цинизъм, а с цинизъм не може да има ефективно управление и не може да мислим за проблемите" - каза  по повод думите на вицепремиера  Валери Симеонов към майките на деца с увреждания президентът Румен Радев.  С цинизъм ние не може да постигнем нито една от целите, които стоят пред нашето общество, заяви още в..

обновено на 23.10.18 в 15:53

Ремонтът на кино "Космос" поскъпна от 2 на 5 милиона лева

Кино „Космос“ в Пловдив ще бъде възстановено в оригиналния си вид. Необходимите средства ще са 5 милиона лева, а авторите от колектива-архитекти даряват проекта на община Пловдив. Това съобщи зам.-кметът Александър Държиков по време на представянето на нова проект. Предвидените пари за „Космос“ бяха 2 милиона лева и съветникът Слави..

публикувано на 23.10.18 в 15:50

Партньорството между Пловдив и Одрин бе скрепено с баклава

Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност в областта на икономиката, науката и културата  бе подписан днес между област Пловдив и Област Одрин.  Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и областният управител на Одрин Гюнай Йоздемир положиха подписите си под документ, който ще съдейства за установяване на делови контакти между..

публикувано на 23.10.18 в 14:48

Цените на имотите в Пловдив и областта ще вървят още по-нагоре

Цените на жилищните имоти както в Пловдив, така и в селата на около 30-40 км от града, продължават да растат и тенденцията ще продължи. Това стана ясно на дискусия, посветена на развитието на имотния пазар в региона. Ръстът при сключените сделки е 9,2 % спрямо миналата година, а при покупка на жилище с ипотека повишението е с близо 20 %...

публикувано на 23.10.18 в 13:11

1 000 000 цветя за по- красив есенен Пловдив

Тази есен в Пловдив ще бъдат засадени 1 000 000 двусезонни цветя, съобщиха от „Паркове и градини“.  150 000 нови цветя вече има в Цар Симеоновата градина.  Облагородяването на парковете във всички райони, разделителните ивици и кръговите кръстовища на булевардите ще приключи до края на месеца. „Всичко, което садим, е собствено производство,..

публикувано на 23.10.18 в 13:11