РЕКЛАМА

Quo Vadis Bulgaria - с книги и въпроси "Точно днес"

На 14 юни - със събеседниците, които ще ни помогнат да узнаем повече за срещите от "Пловдив чете" и за още събития:

- Знаковата конференция на Българското председателство на Съвета на ЕС "Храни 2030" ще бъде открита в Пловдив - за изследванията и иновациите в храните и хранителните системи ще разказва проф. Христина Янчева, ректор на Аграрния университет, домакини на събитието.

- Община Пловдив с пари от Европа започва да изгражда от днес Център за временно настаняване на лица и семейства. За целта на проекта говорим със заместник-кмета Георги Титюков.

- Защо протест или твърдо "да" за нов законопроект, който да обедини превозвачите в автомобилна камара - разговор с депутата от "Обединени патриоти" Атанас Стоянов.

За книжните редове беседваме с авторите:

Хюсеин Мевсим - официален гост на "Пловдив чете" и наш гост в Радио Пловдив.

Точно днес е среща с литературния историк и преводач, автор на книгите „Петър Дачев и Истанбул“, „Никола Фурнаджиев и Истанбул“, „Между два бряга“, Пътуването на Чудомир в Турция“.

Илиян Василев -  Книгата  "Quo Vadis Bulgaria 2018: Втората вълна на прехода" на икономическия коментатор ще бъде представена също в рамките на форума. Изданието е на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт. 

Още от категорията

"Точно днес" - скок в утрото на горещия август

Само месец преди старта на учебната 2018-2019 г. училищата и детските градини в Пловдив инвестират  в по-добрата визия на сградите  и в комфорта на предстоящия учебен процес. Общата сумата на парите по ОП „Региони в растеж“ надхвърля 18 млн.  лв., 16 млн. от които Общината получи безвъзмездно. Каква е готовността  на учебните заведения да..

публикувано на 19.08.18 в 17:37

Вдъхновяващи истории „Точно днес“

„Камък върху камък ще остане“ в Хвойна .  За  благотворителния фестивал, който  започва точно днес за спасяването на старото училище разказва Кристияна Брънзалова. Тя е с корени от родопското село, наследница е на даскал Брънзалов, следва архитектурен дизайн в Милано. Кметът на Куклен Мария Белчева за финала на бедственото положение в..

публикувано на 16.08.18 в 16:58

С Радио Пловдив в четвъртък сутринта

От 7.00 до 9.30 часа в програмата ни ще има от всичко  От истории за доброто, през историите за шока на пазара на застраховките и тревожните данни за търговския регистър, през срива на турската лира и последиците от това, до музиката  и словото на Тодор Колев в очакване на лайф - трибюта му идната седмица в Пловдив. Така, че приемете ни за сутрешна..

публикувано на 15.08.18 в 17:32

"Точно днес" - на 15 август - Празник е!

На 15 август  Православната църква отбелязва Успение на Света Богородица или Голяма Богородица, както народът нарича празника.  Темите в лятното утро ще впишем  лаконично и с надежда денят да бъде приветлив, бодър и в унисон с  празничното настроение  за всеки. От великата вечерня  и молитвата пред чудотворната икона на Божията майка до..

публикувано на 14.08.18 в 18:02

Записки и други сюжети от август „Точно днес“

Защо  продължава протеста в защита на АГ-отделението в болницата в Карлово . Казусът стигна до съдебни решения. Гледни точки на  Даниела Николова от РЗОК – Пловдив  и  д-р Христо Пелев управител на болницата. Изложбената зала на художниците на „Гладстон“ – нови апострофи . Разговор с арх. Петко Костадинов председател на Регионалната камара..

обновено на 14.08.18 в 09:21

Предаването "Точно днес" в понеделник

На 13 август говорим за вярата, следим протести у нас и в съседна Румъния, по следите сме на успеха на българска пиеса, която ще се играе в САЩ и се поздравяваме за началото на седмицата - кой с дясна, кой с лява ръка.... Последното е заради деня, който се оказа специално посветен на левичарите. С намигане към тях ще говорим с психиатъра д- р Веселин..

публикувано на 12.08.18 в 17:25

Петъчното утро с Радио Пловдив

Съществува риск Земята да се превърне в т.нар. от учените "горещ парник " и да се окаже в условия, при които средните температури в световен мащаб ще бъдат с 4-5 градуса Целзий по-високи от температурите в прединдустриалната епоха.  Определени места на Земята ще станат необитаеми, ако "парникът Земя" стане реалност, предупреждават още учените...

публикувано на 09.08.18 в 16:42