РЕКЛАМА

Quo Vadis Bulgaria - с книги и въпроси "Точно днес"

На 14 юни - със събеседниците, които ще ни помогнат да узнаем повече за срещите от "Пловдив чете" и за още събития:

- Знаковата конференция на Българското председателство на Съвета на ЕС "Храни 2030" ще бъде открита в Пловдив - за изследванията и иновациите в храните и хранителните системи ще разказва проф. Христина Янчева, ректор на Аграрния университет, домакини на събитието.

- Община Пловдив с пари от Европа започва да изгражда от днес Център за временно настаняване на лица и семейства. За целта на проекта говорим със заместник-кмета Георги Титюков.

- Защо протест или твърдо "да" за нов законопроект, който да обедини превозвачите в автомобилна камара - разговор с депутата от "Обединени патриоти" Атанас Стоянов.

За книжните редове беседваме с авторите:

Хюсеин Мевсим - официален гост на "Пловдив чете" и наш гост в Радио Пловдив.

Точно днес е среща с литературния историк и преводач, автор на книгите „Петър Дачев и Истанбул“, „Никола Фурнаджиев и Истанбул“, „Между два бряга“, Пътуването на Чудомир в Турция“.

Илиян Василев -  Книгата  "Quo Vadis Bulgaria 2018: Втората вълна на прехода" на икономическия коментатор ще бъде представена също в рамките на форума. Изданието е на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт. 

Още от категорията

Петъчната сутрин с Радио Пловдив

Лицето на деня от 6.00 до 9.30 часа. Търсим го с политолога Първан Симеонов, финансовият анализатор Светлозар Гледачев, директорът на регионалната дирекция на Българска агенция за безопасност на храните д-р Камен Янков и именника Атанас Хранов. Очаквайте коментар по скандала, разгорял се след бомбата, хвърлена от Веселин Марешки, който обяви, че..

публикувано на 17.01.19 в 18:13

"Ден след ден" на Антоновден

На Антоновден говорим за: Регионалната колегия на Камарата на архитектите и пловдивската структура на Съюза на архитектите излязоха с обща декларация срещу превръщането на зала „Лотос” в Младоженския дом в експозиция на динозаврите към Природонаучния музей. Защо атакуват идеята, която е почти реализирана – коментираме с архитект Петко Костадинов..

публикувано на 17.01.19 в 14:33

Еко-Логика и женска сила във "Вход свободен" !

Някой каза- жените са слабия пол! Възможно е, но сме силни дори и в слабостите си! Образът на девицата - войн и неговото оправдаване, образът на старата мома и неговото разрушаване.На ръба на феминизма днес, признаваме ли, че всяка силна жена копнее за едно достойно мъжко рамо...? Екологията и нейната логика, разглеждаме днес в "Еко аларма" - нужни ли..

обновено на 17.01.19 в 09:24

"Точно днес" в огледалото на #Заедно

Кой, как продължава да се оглежда в Пловдив 2019 ? Ние питаме за активностите тази година, които поделят творци и общинска фондация - разговорът с продължение е с Емил Миразчиев и Иво Дернев от сайта "Под тепето".  Диана Андреева , директор на Обсерваторията по икономика на културата пресмята средствата за откриващото събитие на Европейска столица на..

публикувано на 16.01.19 в 17:10

Теми в "Ден след ден"

Средата на януари е време, в което болните от грип се увеличават. В 4 области на страната вече е обявена грипна епидемия, а в Пазарджик днес следобед се реши, че това ще е петата област с мерки за ограничаване на заболяването. Заради многото заболели бе обявена тридневна грипна ваканция в училището в пловдивското село Поповица. Отхвърлянето в..

публикувано на 16.01.19 в 14:40

За добрия пример и добрите практики във „Вход свободен“

Днес гостуваме на книжарница с мисия „Надежда“, в Пловдив. Ще ви разкажем, как се чувстват два месеца и половина след стартирането на социалния проект, младежите със специални потребности, които работят в книжарницата и работилницата към нея. Ще ви поканим и на две интересни събития в книжарницата. Ще правим йога за мозъка, защото винаги има..

обновено на 16.01.19 в 10:04

„Точно днес“ – с акцентите на пловдивското утро

16 януари – дата, която оставя трайна следа в историята на Пловдив. Утрото й споделяме във времето от 6 до 9.30 часа, ето какво ще чуете: Пловдив отбелязва 141 години от Освобождението си. Преди тържественото честване – разговор с Георги Василевски , учител по история в Търговската гимназия. Карлово отбелязва 141 години от Първия..

обновено на 15.01.19 в 17:01