РЕКЛАМА

Quo Vadis Bulgaria - с книги и въпроси "Точно днес"

На 14 юни - със събеседниците, които ще ни помогнат да узнаем повече за срещите от "Пловдив чете" и за още събития:

- Знаковата конференция на Българското председателство на Съвета на ЕС "Храни 2030" ще бъде открита в Пловдив - за изследванията и иновациите в храните и хранителните системи ще разказва проф. Христина Янчева, ректор на Аграрния университет, домакини на събитието.

- Община Пловдив с пари от Европа започва да изгражда от днес Център за временно настаняване на лица и семейства. За целта на проекта говорим със заместник-кмета Георги Титюков.

- Защо протест или твърдо "да" за нов законопроект, който да обедини превозвачите в автомобилна камара - разговор с депутата от "Обединени патриоти" Атанас Стоянов.

За книжните редове беседваме с авторите:

Хюсеин Мевсим - официален гост на "Пловдив чете" и наш гост в Радио Пловдив.

Точно днес е среща с литературния историк и преводач, автор на книгите „Петър Дачев и Истанбул“, „Никола Фурнаджиев и Истанбул“, „Между два бряга“, Пътуването на Чудомир в Турция“.

Илиян Василев -  Книгата  "Quo Vadis Bulgaria 2018: Втората вълна на прехода" на икономическия коментатор ще бъде представена също в рамките на форума. Изданието е на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт. 

Още от категорията

Цветно, лятно и делово "Точно днес" на 21 юни

Ще отброяваме заедно минутите от утрото на най-дългия ден в годината.  Астрономическото лято  обявяват тази година с протест синоптиците от БАН. Те предупреждават, че спират прогнозите, ако не бъдат осигурени средства от ръководството им. Мартин Славчев, дежурен синоптик на НИХМ ще ни каже още от мотивите. Димитър Владимиров попита пловдивчани как вече..

публикувано на 20.06.18 в 15:23

Теми в "Ден след ден"

  Продължителният протест на майките на деца с увреждания засега не се увенчава със закон, който да гарантира исканата от тях държавна подкрепа. Странична жертва на дебатите по темата стана заместник-социалният министър Росица Димитрова. Тя подаде оставка заради неприемливо високи разходи за командировка до САЩ. С бившият социален министър Иван..

обновено на 20.06.18 в 15:06

"Точно днес" през прага на 20 юни

От 6.00 до 9.30 в програмата на Радио Пловдив   -  за история и за днешна политика, за изкуство и стимули за талантливите млади хора, за програмата на  фестивала  OPERA OPEN 2018,  за поредния вот на недоверие към правителството, който внася БСП и за подписка на асеновградчани с искане за повече сигурност за пешеходците Чуйте гостите ни   -..

публикувано на 19.06.18 в 17:40

В „Ден след ден“ - Стинг преди концерта на Античния театър

Пловдивски сюжети за стотици хиляди и милиони са акцент в програмата на Радио Пловдив. Днес Общинският съвет щедро раздаде пари за проекти и програми, за част от които ще говорим между 15 и 17 часа. С 12,5 милиона лева ще разполага фондация „Пловдив 2019“ за тази година ,  3,5 милиона бяха дадени на район „Западен“ за строителство на първия..

публикувано на 19.06.18 в 14:42

"Точно днес" - за договорите, последствията от тях и чудаците с четка

След историческия акт за бъдещето на Балканите и на Европа с главни действащи лица Скопие и Атина, въпросите прозвучават  все по-звучно на фона на фанфарните възгласи от задоволство. Какво  ще последва нататък за региона, Европа и България?    За държавата, която си намери име, за съседите, които с балкански плам скоропостижно се..

публикувано на 18.06.18 в 18:05

"Ден след ден" на 18 юни

Премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас подписаха споразумение за името на бившата югорепублика – Северна Македония. Това стана на фона на историческа среща в с. Мала Преспа, но и на фона на протести и в 2-те държави. България пък поиска гаранции, че няма да има никакви претенции към нас от югозападната ни съседка. Темата за Македония ще коментираме..

публикувано на 18.06.18 в 14:04

За промяната „Точно днес“

Новата седмица започваме с усмивка...и с твърдата убеденост, че промяната е част от прогреса. Следим тази нишка във всичките й измерения във времето от 6 до 9.30, когато ще говорим: За бъдещето на Република Северна Македония, на Балканите и на ЕС. Анализ на Димитър Гърдев , бивш дипломат и експерт по международна сигурност. За новата..

публикувано на 17.06.18 в 13:39