Първа копка за Център за временно настаняване на лица и семейства в Пловдив

| обновено на 14.06.18 в 12:13

Първа копка за изграждане на Център за временно настаняване на лица и семейства направиха днес заместник-кметовете Георги Титюков и Димитър Кацарски.

Той е по проект „Подобряване на социалната инфраструктура в община Пловдив“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ ., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

„Тук, в този дневен център ще бъдат настанявани цели семейства, които са в риск, така че да не се налага да ги разделяме, докато им съдействаме с процедурите по предоставяне на общински жилище, например“, уточни заместник-кметът Георги Титюков. Той обясни, че капацитетът е 17 души, като тяхното настаняване ще бъде временно. Центърът ще разполага работещ персонал на място.

Общата стойност на проекта е 2 120 718.42 лева, от които 2 017 900 лева са безвъзмездна финансова помощ, 303 хиляди лева  национално съфинансиране и 103 хиляди лева – от бюджета наобщина Пловдив.

Основната цел на този проект е да допринесе за осигуряването на по-качествена социална инфраструктура в община Пловдив.  

С реализирането на целия проект ще бъдат подпомагани жени, жертви на домашно насилие и техните деца; бездомни; деца на улицата; социално слаби лица и безработни; деца от социално слаби семейства; лица с физически увреждания и лица от ромски произход, попадащи в обхвата на предходните категории целеви групи.


Още от категорията

9% ДДС поискаха ресторантьори и хотелиери

За ресторантите и хотелите да бъде приложена ставка от 9 % ДДС, както е в 18 от развитите страни, обявили туризма за приоритетен отрасъл. За това настояват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.  Изготвено е мотивирано предложение, прави се анализ и след обобщението на данните предложението ще бъде изпратено до министерствата..

публикувано на 20.03.19 в 17:06

Над 2100 са новозасадените дървета в „Лаута“

Първото за тази година залесяване в парк „Лаута“ в ЖР“Тракия“  направиха кметът Иван Тотев , районните кметове Костадин Димитров, Димитър Колев, Ральо Ралев, Николай Чунчуков и директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев. Те засадиха 90 чинара и 10 иглолистни дървета. На място е изградена и поливна система със сондаж. Най-големият парк..

публикувано на 20.03.19 в 16:55

Заловиха педофил от русенско село, блудствал с деца в Пловдив

22-годишен младеж от русенско село е арестуван за блудство с дете в Пловдив.  Той е задържан в понеделник, след почти десет дни издирване, тъй като тежкото престъпление е извършено на 8-и март.  Има данни, че педофилът, дошъл от Северна България, е блудствал с още четири деца. В последния случай младежът насила замъкнал малкото момче в пусто..

обновено на 20.03.19 в 16:03

Три златни съкровища ще са в Пловдив за изложбата "Преоткритият свят на стара Европа“

Три златни съкровища идват в Пловдив за първи път през месец май. Заедно с находки от праисторическо време, открити в Пловдив, но непоказвани до този момент, те ще представят пред света богатото минало на страната ни и  града-европейска столица на културата с наследството му от 8 хилядолетия.  За изложбата с името „ Преоткритият..

обновено на 20.03.19 в 15:25

Първолаци с кариеси, абитуриенти с 1 изваден зъб и 1 млн. възрастни с протези

Средно по четири кариеса имат децата на възраст между пет и шест години, а при дванайсет годишните те са по три, съобщи доктор Николай Шарков. При 18 годишните картината става още по-тежка – над 6 зъба с кариес. А при осемнайсет годишните има и още един факт – всеки четвърти е с поне един изваден постоянен зъб. Да не говорим за факта, че..

обновено на 20.03.19 в 15:25