РЕКЛАМА

Първа копка за Център за временно настаняване на лица и семейства в Пловдив

| обновено на 14.06.18 в 12:13

Първа копка за изграждане на Център за временно настаняване на лица и семейства направиха днес заместник-кметовете Георги Титюков и Димитър Кацарски.

Той е по проект „Подобряване на социалната инфраструктура в община Пловдив“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ ., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

„Тук, в този дневен център ще бъдат настанявани цели семейства, които са в риск, така че да не се налага да ги разделяме, докато им съдействаме с процедурите по предоставяне на общински жилище, например“, уточни заместник-кметът Георги Титюков. Той обясни, че капацитетът е 17 души, като тяхното настаняване ще бъде временно. Центърът ще разполага работещ персонал на място.

Общата стойност на проекта е 2 120 718.42 лева, от които 2 017 900 лева са безвъзмездна финансова помощ, 303 хиляди лева  национално съфинансиране и 103 хиляди лева – от бюджета наобщина Пловдив.

Основната цел на този проект е да допринесе за осигуряването на по-качествена социална инфраструктура в община Пловдив.  

С реализирането на целия проект ще бъдат подпомагани жени, жертви на домашно насилие и техните деца; бездомни; деца на улицата; социално слаби лица и безработни; деца от социално слаби семейства; лица с физически увреждания и лица от ромски произход, попадащи в обхвата на предходните категории целеви групи.


Още от категорията

Кола се блъсна в автобус на "Брезовско шосе"

Автомобил Опел Астра се блъсна в автобус по линия 15 на градския транспорт близо до жп прелеза преди село Войводиново. В инцидента, който стана около 10 30 часа, са пострадали шофьорът на колата и неговата спътничка, и двамата на 62 години. Те са откарани в болница за прегледи.Предполага се, че шофьорът на лекия автомобил не е съобразил скоростта и..

публикувано на 09.12.18 в 14:38

Влаковете се движат по нов график

От днес е в сила новият график за движение на влаковете, съобщават от БДЖ. В повечето региони на страната се запазвадосега действащият график. Движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни ще се осъществява на по-чести интервали и през 2019 г. Така в участъка Пловдив-Асеновград ще бъде запазено досега..

обновено на 09.12.18 в 08:57

Църквата почита Света Анна

Българската православна църква чества днес църковния празник Зачатие на Света и праведна Анна, който се чества и като празник на майчинството. В православния календар този празник е тясно свързан с празника на Рождеството на Пресвета Богородица. На него се почита зачатието на Света Анна - майката на Богородица. Това е денят, в който Света Анна е..

обновено на 09.12.18 в 08:57

Арменската църква в Пловдив навършва 190 години

Посланикът на Армения у над Армен Саргсян, кметът на Пловдив и неговият заместник Розалин Петков бяха сред гостите на тържеството за 190-ата годишнина на арменския храм „Сурп Кеворк“ /Свети Георги/ в Стария град. Празничната литургия бе изнесена от епископ Татев Хагопян, Архиерей на Арменската епархия в Румъния в съслужение с духовния водач на..

публикувано на 09.12.18 в 08:57

Има обвинен за убийството на Десислава Стоянова

Обвинение за умишлено убийство  на 40-годишната рейнджърката Десислава Стоянова повдига Прокуратурата  на бившия военослужещ Светослав Каменов. Това съобщиха на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на ОДП Атанас Илков. Каменов е задържан вследствие на оперативната работа на МВР.Трупът на рейнджърката..

публикувано на 08.12.18 в 15:06

Полицията охранява студентския празник

МВР е взело всички необходими мерки за спокойното протичане на студентския празник, 8 декември. Екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили проверки на всички питейни и увеселителни заведения, където се очакват празнуващи студенти, допълнителни мерки са набелязани и..

обновено на 08.12.18 в 14:24

Румен Попов дава информация за убитата рейнджърка

Окръжният прокурор Румен Попов ще даде подробности около тежкия криминален случай в Сопот, при който бе намерено тялото на рейнджърката Десислава Стоянова. На брифинга ще присъства и директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков. Задържан е бившият военен Светослав Каменов, за..

публикувано на 08.12.18 в 13:12