Ограда на частен имот се срути в Стария Пловдив

| обновено на 23.06.18 в 17:24
Снимка: plovdiv24.com

Тухлена ограда се е срутила тази нощ на ул. "Княз Церетелев" в Стария Пловдив. 

Най-вероятно инцидентът е станал заради бурния вятър, който от снощи вилнее в града. Няма пострадали.

Това е ограда на частен имот, който от години пустее. Намира се срещу Антовата къща. На тази улица общинските обекти са къща "Клианти", къща "Ламартин" и Антовата къща, които са много посещавани от туристи. Няма проблеми с нашите обекти, обясни пред Радио Пловдив директорът на общинския институт "Старинен Пловдив" Йордан Илиев. 

"Общинска охрана" огради мястото с червени ленти, за да се предупредят минувачите и да се избегнат неприятни инциденти. 

Две големи дървета в квартал "Кючук Париж", както и кестен близо до УХТ, се пречупиха от силните пориви на вятъра, който цял ден духа в Пловдив. За щастие няма пострадали хора или счупени коли.
Още от категорията

Честит ден на Независимостта!

Днес честваме 111 години от обявяването на Независимостта на България. На 22 септември 1908 година в двора на църквата "Св. 40 мъченици" в старата българска столица Велико Търново княз Фердиданд прочита специален манифест, провъзгласяващ Независимостта на България. След това министър-председателят Александър Малинов прочита отново манифеста на..

обновено на 22.09.19 в 07:40

Денят на Отворените улици затваря за автомобили бул. "Марица юг"

Десетки градове в Европа отбелязват първия Ден на отворените улици, в който автомобилите отстъпват място на хората. Хвърчила, велосипеди, спорт и игри ще затворят от 8 до 18 часа бул. „Марица“ в Пловдив от колелото на Водната палата до моста Адата Рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито, фитнес зона, танци, творчески работилници,..

обновено на 22.09.19 в 07:40

"Демократична България" издигна Атанас Костов за кмет на Пловдив

„Демократична България“ излъчи надпартиен кандидат за кмет на Пловдив.  В присъствието на националното ръководство на ДСБ, Да, България и Зелено движение за кмет на Пловдив бе издигнат адвокатът по интелектуална собственост и авторско право  Атанас Костов. Юристът Атанас Костов е пето поколение пловдивчанин, специалист по Интернет право и..

публикувано на 21.09.19 в 13:42

МВР с мерки за сигурност за празничните дни

МВР Пловдив въвежда мерки по време на честванията на Деня на независимостта на България 22 септември и свързаните с него почивни дни. Засилено полицейско присъствие ще има на местата за провеждане на чествания и тържества, като и на други публични прояви, свързани с празника в Пловдив и областта.  За обезпечаване на сигурността и обществения..

обновено на 21.09.19 в 10:13

Два дни с безплатно паркиране в „Синя зона“

Безплатно ще се паркира в „Синя зона“ на 23 септември (понеделник), съобщиха от общинското предприятие  „Паркиране и репатриране“.  Припомня се,  че за престой в зоната се заплаща от понеделник до събота включително за времето от 8:30 ч. до 17:30 ч.  Освен в неделя, „Синя зона“ е с безплатен достъп на официалните празници и свързаните с тях..

обновено на 21.09.19 в 10:13