Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световният шампион Германия обърна Швеция с 2:1

Германия оцеля на световното след 2:1 над Швеция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия победи Швеция с 2:1 в мач от втори кръг на група „F“ на Световното първенство по футбол в Русия.

Световните шампиони наложиха тотално превъзходство на стадион „Фишт“ в Сочи, но шведите откриха резултата при една контраатака чрез Ола Тойвонен в 32-ата минута.

Марко Ройс изравни веднага след почивката. Тони Кроос отбеляза победния гол за Германия в последните секунди на 5-минутното добавено време с красив пряк свободен удар. Това бе и най-късният гол в редовното време на световни финали. Германия направи обрата с човек по-малко, след като в 81-ата минута Боатенг получи втори жълт и съответно червен картон.

Мексико е едноличен лидер в групата с 6 точки след победи над Германия и над Южна Корея. На второ място вече е Бундестима с три точки, колкото има и Швеция, а кореците са последни без точков актив.

В последния кръг Мексико се изправя срещу Швеция, а Германия срещу Южна Корея.

Днес на Мондиал 2018 ще се изиграят още 3 мача. От 15:00 часа Англия срещу Панама в група "G", от 18:00 Япония срещу Сенегал и от 21:00 Полша срещу Колумбия в група "Н".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00