ГЕРБ трябва да се притесняват от тлеещото напрежение

Първан Симеонов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се усетиха, че ако се конфронтират с БСП, ще легитимират част от нейните тези и ще спомогнат допълнително за нейната мобилизация.

И решиха да оставят БСП да увисне без отговор в този дебат. В общи линии е известна новост в похватите на парламентарния дебат, това заяви Първан Симеонов от „Галъп Интернешънъл“ по повод дебатите по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“, които продължиха вчера точно 90 минути.

Той допълни, че последните социологически изследвания показват, че електоралната подкрепа към ГЕРБ не се износва толкова бързо, колкото тази на опозицията би й се искало. Към момента управлението на страната изглежда стабилно.

Първан Симеонов обаче предупреди, че вота на недоверие, който се очаква да не мине в пленарна зала, рефлектира върху кабинета „Борисов 3“. Причината е, че тази тема вълнува хората. А отдолу се трупа напрежение.

Ние българите от време на време искаме да проветрим системата, да вкараме някой нов, да рестартираме. Това управление се задържа доста дълго и лекичко се поизноси. Това се доказа и при последните президентски избори. От това трябва да се бои ГЕРБ, от такива случайни наглед, а дълбоко закономерни пробиви, които се дължат на тлеещо напрежение под лъскавата повърхност, коментира социологът.

Цялото интервю с Първан Симеонов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Тайнството причастие е най-важното на Велики четвъртък

Университетският преподовател  и специалист по средновековна философия проф. д-р Георги Каприев подчертава значимостта на Велики четвъртък в дните на Страстната седмица - седмицата на Неговите страдания.  Тези събития на подлежат на подмяна и промяна от времето. И християнството не е масовост, то не е лесно достижимо, а и не всекиму е дадено..

публикувано на 25.04.19 в 10:20

На евровота българите ще гласуват и с местни нагласи

Преди старта на предизборната кампания за евроизборите, социологът проф. Петър-Емил Митев  коментира как гейтовете/терасовидните и партийните страсти и страгегии подреждат победителите и подгласниците им - в този момент.  Както и губещите, ако се признаят за такива, което не  е обичайна нашенска практика.  Петър - Емил Митев, председател на..

публикувано на 25.04.19 в 10:13
снимка: Екатерина Костова

В манастира "Света Елисавета" са готови за среща с папа Франциск

Три сестри  от три страни са стопанки на манастира „Света Елисавета“ в Раковски. Най-възрастната е сестра Лоренца от Италия, най-младата сестра Джоти е от Индия. А сестра Елка от България ни посреща с разказ, че принадлежат  към Францисканския орден и тяхната конгрегация е „сестри францисканки, мисионерки на Пресвето сърце Исусово"...

публикувано на 24.04.19 в 16:11

"Дарена кръв за пролята кръв" в памет на загиналите арменци

  „Дарена кръв за пролята кръв“ е мотото на кръводарителската акция, която се провежда в центъра на Пловдив и е организирана от арменската общност в града.  Поводът е днешния ден, на който ежегодно се  почита паметта на жертвите в арменския геноцид от 1915-1923 година.  През 1915 г. в Османската империя е полята кръвта на повече..

публикувано на 24.04.19 в 15:01

Само граждански натиск ще донесе резултати по "Апартаментгейт"

Не мога да се ангажирам с прогноза за още оставки по "Апартаментгейт", но когато говорим за покупки на евтини жилища и имоти на властимащи и на обикновени граждани трябва да правим разлика , каза в интервю за Радио Пловдив журналистът от вестник „Дневник“ Петя Владимирова.  Тази теза, че всички правят така, която се налага напоследък от..

публикувано на 24.04.19 в 14:45