РЕКЛАМА

ГЕРБ трябва да се притесняват от тлеещото напрежение

Първан Симеонов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се усетиха, че ако се конфронтират с БСП, ще легитимират част от нейните тези и ще спомогнат допълнително за нейната мобилизация.

И решиха да оставят БСП да увисне без отговор в този дебат. В общи линии е известна новост в похватите на парламентарния дебат, това заяви Първан Симеонов от „Галъп Интернешънъл“ по повод дебатите по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“, които продължиха вчера точно 90 минути.

Той допълни, че последните социологически изследвания показват, че електоралната подкрепа към ГЕРБ не се износва толкова бързо, колкото тази на опозицията би й се искало. Към момента управлението на страната изглежда стабилно.

Първан Симеонов обаче предупреди, че вота на недоверие, който се очаква да не мине в пленарна зала, рефлектира върху кабинета „Борисов 3“. Причината е, че тази тема вълнува хората. А отдолу се трупа напрежение.

Ние българите от време на време искаме да проветрим системата, да вкараме някой нов, да рестартираме. Това управление се задържа доста дълго и лекичко се поизноси. Това се доказа и при последните президентски избори. От това трябва да се бои ГЕРБ, от такива случайни наглед, а дълбоко закономерни пробиви, които се дължат на тлеещо напрежение под лъскавата повърхност, коментира социологът.

Цялото интервю с Първан Симеонов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Градският транспорт в основата на рокадите в "Бизнесът за Пловдив"

Най – вероятно Ангел Стоев и Любозар Фратев са подготвили  самостоятелно  писмото до общината с искане за безплатен градски транспорт в Пловдив, но това предложение  категорично не е нито обсъждано, нито гласувано  от Управителния съвет на Сдружението „Бизнесът за Пловдив“.  Това съобщи пред Радио Пловдив  Илиян Филипов , член на ръководството на..

публикувано на 20.11.18 в 17:18

Основният въпрос за патриотите е кой ще води листата за ЕП

Патриотични рокади и трусове в малката коалиция – ще се разберат ли лидерите и ще се тушира ли напрежението ще коментираме със социолога Димитър Ганев от агенция "Тренд". Оставката на Валери Симеонов дойде в момента на обществено напреженеие на високи нива. Целта бе да се тушира. Това обаче не изигра тази роля, посочи Ганев. По думите..

публикувано на 20.11.18 в 16:09

Бариера пречи на асеновградчани да паркират пред домовете си

Бариера, преграждаща обособен паркинг пред общински терен на улица "Цар Освободител" в центъра на Асеновград, предизвика недоволство сред собствениците на жилищна кооперация в съседство.  Преградното съоръжение е незаконно и се поставя за втори път, което ограничава свободното движение и паркиране на живеещите в блока, реагира в сигнал до Радио..

публикувано на 20.11.18 в 13:27

Стабилните демокрации не са двупартийни, а двублокови

Със сигурност основният въпрос пред управлението е как коалицията Обединени патриоти ще продължи да съществува, и да изработва, а след това да отстоява в публичното пространство една обща позиция. И това е наистина въпрос с повишена трудност не само, заради сегашните сътресения в кабинета, но и по принцип, заради цялостната архитектура на..

публикувано на 20.11.18 в 11:47

Капката цинизъм ни е необходима и означава собствено мнение

Като общество не бяхме подготвени за промени и тези промени освободиха демоните на демокрацията. След като отминаха най-големите кражби, сякаш нещата се утаиха, но явно – не са. Това, което предлага сега  министърът на образованието, явно е доста закъсняло, но по-добре късно, отколкото още по-късно. Проблемът обаче е не само концепцията да бъде..

публикувано на 20.11.18 в 11:16

Ремонтът на бул. "Свобода" продължава, протестите също

Строителните дейности на бул. „Свобода“ в Пловдив продължават, въпреки недоволството и протестите на гражданите от района. Припомняме, че хората не желеят ново строителство, което според тях ще отнеме зелена площ и част от парка и твърдят, че за  реконструкцията няма одобрен план и разрешение. По думите им, те са били излъгани, че се..

обновено на 19.11.18 в 17:12

Протестите стават по- чести, по- масови и по- продължителни

Разговор за протестите и властта с  доц. Маргарита Бакрачева , психолог от Института за изучаване на населението и човека към БАН  По данни на МВР около 3 500 души са протестирали в неделя в цялата страна, а за реда са следили близо 2 000 полицаи.  Според психолога в инаги има място за манипулации, цифрите винаги могат да бъдат намалени или..

публикувано на 19.11.18 в 15:46