Свлачище затрупа пътя към "Чудните мостове"

| обновено на 27.06.18 в 17:00

Огромно каменно свлачище затрупа за часове пътя за чепеларското село Забърдо и към природния феномен „Чудните мостове“. Свляклата се скална маса е частично разчистена и преминаването се извършва в едното платно.

Взети са аварйни мерки от фирмата, наета за укрепване на обекта. 

На място кметът на Забърдо Валентин Черпоков за пореден път обвини община Чепеларе, че не е придвижила проект за укрепване на пътя. В отговор общинският кмет Славка Чакърова обясни, че шосето не води към населено място и това е обезсмислило кандидатстване за финансиране.

Следващата седмица кметът и фолклорната група към читалището организират музикален протест пред Министерски съвет с настояване държавата да се намеси в реконструкцията на проблемния участък.Още от категорията

Арестуваха младежи, пребили кондуктор от градския транспорт

Кондуктор от градския транспорт в Пловдив е пребит от двама пътници. Сигналът за посегателството над 55-годишния мъж е подаден малко преди 20 часа снощи.  Двамата хулигани са задържани на спирка на бул. Шести септември. Единият от тях е 16-годишно момче, а другият 27-годишен криминално проявен мъж.   Двамата са отведени за срок до 24 часа във..

публикувано на 18.10.19 в 13:31

Студентка от Пловдив спечели телевизор от НАП

Студентката Антонина Мусурлиева от Пловдив спечели поредната седмична награда от Лотарията с касови бележки на НАП. Срещу представен касов бон за покупка на стойност 1, 59 лв. тя ще получи 43-инчов телевизор.  Антонина се включила в лотарията, регистрирайки над 600 касови бележки, в чието събиране участвало цялото й семейство. От НАП..

публикувано на 18.10.19 в 11:25

Откриха труп на мъж при гасене на пожар край Звъничево

В пазарджишкото село Звъничево при гасенето на пожар е открит труп на мъж. Около 15 часа вчера Противпожарната служба в Пазарджик е получила сигнал, че горят вековен явор с диаметър около 4 метра и суха трева край селото.  Огънят е ликвидиран от 2 екипа с 6-ма пожарникари. Именно по време на пожарогасенето в кухия стровл на дървото е открит и обгореният..

публикувано на 18.10.19 в 11:14

Затягат мерките за охрана на мача ПФК „Локомотив“ - ПФК „ЦСКА“

Предприети са необходимите действия за охрана и недопускане на противообществени прояви по време на футболната среща между отборите на ПФК „Локомотив“ и ПФК „ЦСКА“ в Пловдив в неделя от 17:45 часа на стадион Локомотив, съобщиха от областната дирекция на МВР.  В неделя, съгласно заповед на кмета на Пловдив, е забранена продажбата на алкохол на територията..

обновено на 18.10.19 в 11:07
Архив

Ден на отворените врати в Административния съд

Административен съд – Пловдив обявява „Ден на отворените врати“. Инициативата е под надслов „Съдът отблизо” и представя детайли от работата на съдебната администрация.  Нейната цел е повишаване правната култура на гражданите и запознаване с работата в органите на съдебната система, обясняват организаторите.  Информационната кампания стартира в..

публикувано на 18.10.19 в 09:12