Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия - Хърватия е вторият полуфинал на световното

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Англия и Хърватия оформиха втората полуфинална двойка на световното първенство по футбол в Русия след като преодоляха съпротивата съответно на Швеция и Русия на четвъртфиналите.

На стадиона в Самара албионците поведоха на "тре крунур" в 30-та минути чрез Хари Макгуайър и до края на срещата проведоха играта по свой вкус. Деле Али узакони тяхното предимство с второ попадение в 59-та за 2:0 - резултат, при който дойде последния съдийски сигнал.

Много повече драматизъм имаше в Сочи на срещата Русия - Хърватия, в която победителят беше определен чак след изпълнение на дузпи. Домакините на шампионата поведоха в 31-та минута с красив гол на Денис Черишев, но осем по-късно Андрей Крамарич възстанови равенството, което остана непроменено докрая и се стигна до продължения. В тях Вида изведе "шахматистите" с едни гърди напред /105-та минута/, преди Марио Фернандес да оформи крайното 2:2 /115-та/. Така победителят трябваше да бъде определен чрез дузпи. При тях Фьодор Смолов и Марио Фернандес за четата на Станислав Черчесов и Матео Ковачич за противника направиха пропуски и след 4:3 при наказателните удари Хърватия за първи път след 1998 година се класира на полуфинал на световно първенство.

Така балканският отбор ще се изправи във втория полуфинал срещу Англия на 11 юли /сряда/ от 21 часа на стадион "Лужники" в Москва. Ден преди това, на 10 юли, също от 21 часа, на стадиона в Санкт Петербург Франция и Белгия ще определят първия финалист на 21-ия шампионат на планетата по футбол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30