РЕКЛАМА

Пловдив става все по-привлекателен за наши и чужди туристи

| обновено на 11.07.18 в 15:12

Приходите от нощувки през  май  2018  г.  в хотелите на Пловдивска област са  4. 7  млн. лева - по равно разпределени между българи и чужденци. В  сравнение  с  май  2017  г.  е  регистрирано  увеличение  на приходите  от  нощувки  с  22.2%, показват данни на статистиката.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване надхвърля 90 хиляди, което е с 5.4% повече в сравнение със същия месец на предходната година, като 56.2 хил. от тях са от  български граждани, a 34.3 хил. - от чужденци.

От чуждите туристи, посетили Пловдивска област, най много са тези от Франция, Испания и Турция.

Относителният  дял  на  българите  е  68.1%  от  всички туристи, отсядали в Пловдив. Най- често те за резервирали места в 3 4 четири нощувки, а средният им престой е бил 2 дни.


Още от категорията

Горивата в Пловдив са най-евтини след тези в Хасково

От 6-ти ноември до днес  бензинът у нас е поевтинял с 13 стотинки стотинки,  дизелът с 4 стотинки, автогазът с 1 стотинка. Данните на специализираните сайтове, които следят цените в цялата страна показват, че  Пловдив е на второ място, след Хасково, по ниски цени на бензина, дизела и пропан – бутана.  С по три стотинки в момента са по- евтини..

обновено на 13.11.18 в 17:19

Пазарджик "свива" местата в синята зона

Община Пазарджик планира да намали броя на местата за платено почасово паркиране "Синя зона". Това ще стане след приемането на нова Наредба за организация на движението в община Пазарджик, съобщи кметът Тодор Попов.  Предвижда се намаляване на платените паркоместа с 535, а действащите ще останат 1335. Близо 230 места за паркиране са в междублокови..

обновено на 13.11.18 в 17:18

Според "Чистота" Пловдив отново е готов за зимата

От днес АПИ обяви старт на сезона на зимното поддържане на пътищата, а първите снежинки у нас се очакват до дни.  По прогноза, към четвъртък се очаква времето рязко да се застуди, като в Северна България и високите планински места се очакват първите снеговалежи.  Каква е готовността на Пловдив да посрещне зимата - обяснява директорът на общинската..

обновено на 13.11.18 в 15:58

Бившият шеф на полицията в Раковски - окончателно в ареста

Пловдивският апелативен съд отхвърли молбата  на бившия началник на полицейското управление в  Раковски Георги Илиев за по-лека мярка за неотклонение.   С това окончателно решение той остава в ареста до началото на делото срещу него.  Срещу Георги Илиев  е повдигнато обвинение за вземане на подкуп в размер на 20 000 лева чрез изнудване и..

обновено на 13.11.18 в 14:47

Пловдив пак ще е част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Община Пловдив отново се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците, като в периода 19 - 23 ноември 2018 г. организира кампания за разделното им  събиране.  Става дума за излезли от употреба гуми, негодни за употреба батерии и акумулатори, отработени масла, непотребна техника и други. От тази дата нататък, гражданите могат..

публикувано на 13.11.18 в 14:30

Асеновградски квартал остана отново без вода заради авария

За четвърти пореден ден авария остави асеновградския квартал "Запад" без вода. Засегнати са високите жилищни етажи, а причината е драстично намаляване дебита на водата, заради запушен водопровод, каза началникът на ВиК в Асеновград инж. Димитър Кавалджиев. За отстраняване на проблема до два часа тази сутрин са работили три екипа. Разкопан е..

публикувано на 13.11.18 в 13:50

Ремонт затруднява движението по АМ "Тракия" край Пловдив

Само в изпреварщата лента ще се осъществява движението при 119-ти километър на автомагистрала „Тракия“ до 17 часа този вторник . Причина за промяната в трафика са ремонтни дейности на асфалтовата настилка при пътен възел Пловдив – Запад.  Шофьорите, които се движат по пътната връзка Пловдив - София да карат с повишено внимание,  съобразена..

публикувано на 13.11.18 в 10:28