РЕКЛАМА

4,8 милиона лева заем ще тегли Община Асеновград, за да завърши Водния проект

Община Асеновград ще тегли нов заем в размер на 4,8 милиона лева за финализиране на проекта за Водния цикъл на града. Решението бе взето на днешното редовно заседание на Общинския съвет. За общинския кредит гласуваха 18 от съветниците, 14 се въздържаха, нито един не бе против.
Преди гласуването председателят на групата съветници от ГЕРБ прочете изявление, а становището на опозицията бе, че новият дълг ще е пагубен за общината и я застрашава от фалит.
Кметът Емил Караиванов посочи, че заемът, който община Асеновград ще тегли, е одобрен от Министерството на финансите. Заемът ще е безлихвен, за сметка на централния бюджет, а срокът за погасяване е до една година от отпускането му. 

Още от категорията

Горивата в Пловдив са най-евтини след тези в Хасково

От 6-ти ноември до днес  бензинът у нас е поевтинял с 13 стотинки стотинки,  дизелът с 4 стотинки, автогазът с 1 стотинка. Данните на специализираните сайтове, които следят цените в цялата страна показват, че  Пловдив е на второ място, след Хасково, по ниски цени на бензина, дизела и пропан – бутана.  С по три стотинки в момента са по- евтини..

обновено на 13.11.18 в 17:19

Пазарджик "свива" местата в синята зона

Община Пазарджик планира да намали броя на местата за платено почасово паркиране "Синя зона". Това ще стане след приемането на нова Наредба за организация на движението в община Пазарджик, съобщи кметът Тодор Попов.  Предвижда се намаляване на платените паркоместа с 535, а действащите ще останат 1335. Близо 230 места за паркиране са в междублокови..

обновено на 13.11.18 в 17:18

Според "Чистота" Пловдив отново е готов за зимата

От днес АПИ обяви старт на сезона на зимното поддържане на пътищата, а първите снежинки у нас се очакват до дни.  По прогноза, към четвъртък се очаква времето рязко да се застуди, като в Северна България и високите планински места се очакват първите снеговалежи.  Каква е готовността на Пловдив да посрещне зимата - обяснява директорът на общинската..

обновено на 13.11.18 в 15:58

Бившият шеф на полицията в Раковски - окончателно в ареста

Пловдивският апелативен съд отхвърли молбата  на бившия началник на полицейското управление в  Раковски Георги Илиев за по-лека мярка за неотклонение.   С това окончателно решение той остава в ареста до началото на делото срещу него.  Срещу Георги Илиев  е повдигнато обвинение за вземане на подкуп в размер на 20 000 лева чрез изнудване и..

обновено на 13.11.18 в 14:47

Пловдив пак ще е част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Община Пловдив отново се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците, като в периода 19 - 23 ноември 2018 г. организира кампания за разделното им  събиране.  Става дума за излезли от употреба гуми, негодни за употреба батерии и акумулатори, отработени масла, непотребна техника и други. От тази дата нататък, гражданите могат..

публикувано на 13.11.18 в 14:30

Асеновградски квартал остана отново без вода заради авария

За четвърти пореден ден авария остави асеновградския квартал "Запад" без вода. Засегнати са високите жилищни етажи, а причината е драстично намаляване дебита на водата, заради запушен водопровод, каза началникът на ВиК в Асеновград инж. Димитър Кавалджиев. За отстраняване на проблема до два часа тази сутрин са работили три екипа. Разкопан е..

публикувано на 13.11.18 в 13:50

Ремонт затруднява движението по АМ "Тракия" край Пловдив

Само в изпреварщата лента ще се осъществява движението при 119-ти километър на автомагистрала „Тракия“ до 17 часа този вторник . Причина за промяната в трафика са ремонтни дейности на асфалтовата настилка при пътен възел Пловдив – Запад.  Шофьорите, които се движат по пътната връзка Пловдив - София да карат с повишено внимание,  съобразена..

публикувано на 13.11.18 в 10:28