"Гастрольори" от Молдова са взривили банкомата в Пловдив, единият е избягал

Разкрити са извършителите на взривяването на банкомата в Жилищен район „Тракия“ през изминалата събота. 


Това са двама молдовци, като единият е задържан, а другият е успял да напусне територията на страната – съобщи в Пловдив главният секретар на МВР Младен Маринов. Снимка на избягалия ще бъде изпратена в Интерпол и така ще бъде разпространена в Европа.
 

Точната сума на откраднатите пари е 215 000 лв., като 88 000 от тях са открити, а други са повредени от взрива, и известна част е обърната във валута и изхарчена.

Задържаният молдовец е 23-годишен, криминално проявен в родината си за редица кражби.

Взривът на банкомата в „Тракия“ е извършен с бутилка пропан-бутан, което създава голяма опасност за извършителите на операцията, които рискували да бъдат обгорени – заявиха от полицията.

Установено е, че двамата молдовци са авторите на взривяването на банкомат в столицата на 5 юли, но тогава крадците не успяха да задигнат пари, тъй като не могли да изкарат касетите от устройството.

Установен е бил автомобилът, с който се придвижвали обирджиите. Колата била с крадени номера. Чрез видеонаблюдение е установено, че двамата прекарали няколко дни в Бургас, където били задържани на автомивка при опит да заличат следите от колата. С тях пътувала и молдовка, която обаче няма никаква съпричастност по случая. Молдовците влезли в страната като туристи, което им позволило свободно да се придвижват между София, Пловдив, Бургас и Варна.


Още от категорията

Започна разчистването на Троянския проход

Започна разчистването на Троянския проход. Целта е поетапно възстановяване на движението по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре във възможно най-кратък срок и в зависимост от метеорологичните условия, съобщават от АПИ. През зимните месеци трафикът през най-високия старопланински проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на..

публикувано на 18.02.19 в 15:19

БЧК поднови раздаването на спрените, заради гъгрици, помощи

Областният съвет на БЧК в Пловдив поднови раздаването на индивидуалните помощи с хранителни продукти, което бе спряно заради открити гъгрици в пакетите с боб. Проблемът е преодолян, съобщават от организацията и отправят призив към гражданите да проявят активност, защото срокът за кампанията изтича до края на месеца.

публикувано на 18.02.19 в 15:08

Демонстрират машинното гласуване в Пловдив, после и в други градове

Да научим България да гласува машинно – това е надсловът на кампанията, която пловдивската фирма – производител на машините за гласуване започва в големите градове на страната.  При приемането на Избирателния кодекс депутатите решиха, че на евровота в 3000 секции може да се гласува машинно.  Единствената фирма, която предлага техниката и..

публикувано на 18.02.19 в 14:50

Собственици не дават имотите си пред кино "Космос"

В рамките на тази седмица се надяваме да стартира процедура по ЗОП за проектиране на кино „Космос“ , каза кметът Иван Тотев. Освен самото кино, процедурата включва и площадното пространство пред него, място за галерия на запад и открито заведение. Има внесена жалба срещу заповедите за отчуждаване на 4-те имота, затова се чака решението на..

публикувано на 18.02.19 в 12:54

Събират оферти за инсталацията за биоотпадъци и за оборудване на детските градини

Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени или биоразградими отпадъци.  Тя е на стойност 5 милиона 700 хиляди лева и включва изграждане на площадката, технологичните линии  и облагородяване на терена.  Срокът за подаване на офертите е 21 март.  Припомням, че при първото..

публикувано на 18.02.19 в 12:29