РЕКЛАМА

В коалицията продължаваме да си говорим

Автор:
Християн Митев
Снимка: БГНЕС

Не сме против да има такъв закон, но не приемаме лицензионния режим, който се въвежда с него. Това каза по Радио Пловдив депутатът от "Обединени патриоти" Християн Митев за днешното гласуване в парламента на Закона за горивата. Митев подчерта, че той и колегите му от НФСБ са гласували "въздържал се" и "против" текстовете, поддържайки по този начин противоречието си с колегите си от другите две партии от коалицията-ВМРО и "Атака".

Митев подчерта, че въвежданите със закона изисквания за капиталова адекватност и обезпечения целят да покрият бъдещи държавни вземания при некоректност на търговеца и така го натоварват предварително. Депутатът смята, че е реална възможността ЕК да задейства наказателна процедура срещу страната ни заради закона. Има доста мнения, включително и от Министерството на финансите, че е необходима европейска нотификация на този проект, каза още Християн Митев.

Той отказа да коментира изказванията на лидерите на коалицията за противоречията им по закона за горивата. Ние сме три различни партии, има точки от програмите ни, по които има съгласие.Има и такива, по които сме подчертали, че всяка партия ще запази своя различна позиция, каза още депутатът от НФСБ.

Разговора на Неда Велкова с Християн Митев можете да чуете в прикачения файл.

Още от категорията

Краят на кабинета "Борисов-3" ще бъде през 2019-та

Народното събрание избра тримата нови министри Младен Маринов, Росен Желязков и Петя Аврамова на мястото на подалите оставки Валентин Радев - МВР, Ивайло Московски - МТИТС и Николай Нанков - МРРБ.  Против бяха депутатите на БСП и ДПС. Нищо неочаквано не се случи в пленарната зала днес, управляващите имат своите 125 гласа, дори и независимите и..

публикувано на 20.09.18 в 16:03
Георги Харизанов

Премиерът е човек, който няма притеснение от оставки

Георги Харизанов от Института за дясна политика коментира за Радио Пловдив  персоналните   промени в Министерски съвет, гласувани в НС.   Рокадите засягат министерствата на транспорта, на регионалното развитие и на вътрешните работи. Росен Желязков беше избран със 125 гласа „за“ и 88 „против“ за министър на транспорта на мястото на Ивайло..

публикувано на 20.09.18 в 15:45

Няма да има изненади при гласуването на новите министри

Сигналите, които изпраща Бойко Борисов с предложените от него промени в кабинета е, че управляващата коалиция е силна и по негови думи има дълга резервна скамейка, че по всяко време може да смени министрите. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Любомир Аламанов, пиар експерт по повод персоналните промени, които днес се очаква да се гласуват от..

публикувано на 20.09.18 в 10:25

Кризата няма да се реши с персонални промени в кабинета

Кризата се задълбочава. Тези промени в правителството, които ще бъдат гласувани от Народното събрание, ще бъдат само етап от тази криза. Това заяви доктор Нигяр Джафер, депутат от ДПС и член на парламентарната здравна комисия. Тя е категорична, че ДПС ще гласуват против персоналните промени в кабинета. Доктор Нигяр Джафер коментира и..

публикувано на 20.09.18 в 10:10

Качеството на законодателството наистина е лошо

Иванка Иванова от правната програма на „Отворено общество“ коментира за Радио Пловдив напрежението между управляващото мнозинство и част от съдебната власт след изказването на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.  Той заяви в пленарна зала, че е притеснен от качеството на законотворчеството и  провокира раздразнението на депутати от ГЕРБ,..

публикувано на 19.09.18 в 16:55

Липсва идейна алтернатива, която да поведе обществените очаквания

Никоя институция не остава незасегната от общественото недоволство, сочи проучване на изследователски център „Тренд". Изследването е направено между 4 и 10 септември сред 1006 души по поръчка на вестник „24 часа".  Натрупването на скандалите от юли и август може да бъде жълта лампичка за политическия елит като цяло, коментира пред Радио..

публикувано на 19.09.18 в 16:28

Проценти и тенденции "Ден след ден"

За реформа в съдебната система вече почти не се говори, а днешен епизод от парламентарната работа показа, че съществува напрежение между управляващото мнозинство и част от съдебната власт. Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заяви, че е притеснен от качеството на законотворчеството, на което чу критики от депутатите, за това че..

публикувано на 19.09.18 в 14:53