В коалицията продължаваме да си говорим

Автор:
Християн Митев
Снимка: БГНЕС

Не сме против да има такъв закон, но не приемаме лицензионния режим, който се въвежда с него. Това каза по Радио Пловдив депутатът от "Обединени патриоти" Християн Митев за днешното гласуване в парламента на Закона за горивата. Митев подчерта, че той и колегите му от НФСБ са гласували "въздържал се" и "против" текстовете, поддържайки по този начин противоречието си с колегите си от другите две партии от коалицията-ВМРО и "Атака".

Митев подчерта, че въвежданите със закона изисквания за капиталова адекватност и обезпечения целят да покрият бъдещи държавни вземания при некоректност на търговеца и така го натоварват предварително. Депутатът смята, че е реална възможността ЕК да задейства наказателна процедура срещу страната ни заради закона. Има доста мнения, включително и от Министерството на финансите, че е необходима европейска нотификация на този проект, каза още Християн Митев.

Той отказа да коментира изказванията на лидерите на коалицията за противоречията им по закона за горивата. Ние сме три различни партии, има точки от програмите ни, по които има съгласие.Има и такива, по които сме подчертали, че всяка партия ще запази своя различна позиция, каза още депутатът от НФСБ.

Разговора на Неда Велкова с Християн Митев можете да чуете в прикачения файл.

Още от категорията

Учудващо е влак с такъв товар да мине през центъра на Пловдив

Учудвам се, че този състав, превозващ пропан-бутан, е бил пропуснат през централната жп гара на Пловдив и то през един от водещите коловози. Едно от изискванията при превоз на опасни товари е да се създаде безопасен маршрут.  Това каза  по Радио Пловдив Симеон Ананиев, председател на Асоциацията на българските жп превозвачи, за инцидента с..

публикувано на 18.02.19 в 16:49

ГЕРБ прави половин ход назад, недостатъчен да върне БСП в НС

ГЕРБ връща предишното преференциално гласуване и започва процедура по избор на нова Централна избирателна комисия. Решението е на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, свикана спешно днес от премиера Бойко Борисов. На практика ГЕРБ изпълнява част от условията на БСП, които напуснаха парламента заради промените в Изборния кодекс.    Според социолга..

публикувано на 18.02.19 в 16:12

Под въпрос е дали днес пазим републиката "Свята и чиста"

146- години от гибелта на Левски се отбелязва днес в родния му град Карлово. В София честването е на 19-ти февруари. Разминаването в датите идва от грешка при изчисляването им при преминаването от Юлианския към Грегорианския календар, обясни пред Радио Пловдив проф. Илия Тодев от Института за историческия изследвания към БАН, специалист по..

публикувано на 18.02.19 в 15:53

Грубо се погазват законите от тези, които ги правят в НС

БСП напускат парламента и обявяват условия на управляващите за изборните промени, кои ще са акцените от поредното излизане на червените сред хората, разговор с Георги Търновалийски, народен представител от Пловдив област. Търновалийски каза: Всички ние като избиратели разбираме, че с преферциите по някакъв начин листите се пренареждат и това е..

публикувано на 18.02.19 в 10:24

БСП ескалира напрежение и чака извънредни избори

Из дебрите на изборния закон, и защо префенциите преминаха в "трета глуха", разговор с политолога  Любомир Стефанов . Според него напрежението за ремонта на Изборния кодекс е ескалирало съвсем закономерно. Всичко започна като градация и трупане на асиметритчни, нелогични решения. В някакви -  никакви часове се събира Правна комисия, после се гласуват..

обновено на 18.02.19 в 10:14