РЕКЛАМА

В коалицията продължаваме да си говорим

Автор:
Християн Митев
Снимка: БГНЕС

Не сме против да има такъв закон, но не приемаме лицензионния режим, който се въвежда с него. Това каза по Радио Пловдив депутатът от "Обединени патриоти" Християн Митев за днешното гласуване в парламента на Закона за горивата. Митев подчерта, че той и колегите му от НФСБ са гласували "въздържал се" и "против" текстовете, поддържайки по този начин противоречието си с колегите си от другите две партии от коалицията-ВМРО и "Атака".

Митев подчерта, че въвежданите със закона изисквания за капиталова адекватност и обезпечения целят да покрият бъдещи държавни вземания при некоректност на търговеца и така го натоварват предварително. Депутатът смята, че е реална възможността ЕК да задейства наказателна процедура срещу страната ни заради закона. Има доста мнения, включително и от Министерството на финансите, че е необходима европейска нотификация на този проект, каза още Християн Митев.

Той отказа да коментира изказванията на лидерите на коалицията за противоречията им по закона за горивата. Ние сме три различни партии, има точки от програмите ни, по които има съгласие.Има и такива, по които сме подчертали, че всяка партия ще запази своя различна позиция, каза още депутатът от НФСБ.

Разговора на Неда Велкова с Християн Митев можете да чуете в прикачения файл.

Още от категорията

Не бива всички увеличения да са на гърба на данъкоплатците

Силно се съмнявам, че позицията на всички кметове е тази , заяви пред Радио Пловдив кметът на Садово Димитър Здравков по повод искането на   кметове от Националното сдружение на общините да се срещнат с президента Румен Радев , за да го убедят, че увеличението на данъка върху старите автомобили не е чак толкова натоварващо.  Държавният..

публикувано на 14.11.18 в 16:07

"Зелените" оповестиха нарушения на концесията в Куртово Конаре

Твърдения за корупционна схема в концесията за добив на инертни материали край Куртово Конаре представиха днес в столицата представители на коалицията Демократична България. Спорът "за" или "против" тази концесия е стар, тя бе спирана няколко пъти за отстраняване на нарушения.  Най-значителните нарушения в тази концесия са две, обясни в интервю за..

публикувано на 14.11.18 в 15:47

По-важен е духовният пост, не толкова телесният

От днес започват Коледните пости - време не само за въздържание от храна, а и за пречистване на чувства и мисли. Тази година Коледните пости започват с ден по-рано, защото сряда по принцип е постен ден. Иначе официално постът започва от утре, обясни отец Емил Паралингов от пловдивския храм "Света Параскева".  И през тези пости е важно да се..

публикувано на 14.11.18 в 10:26
Страхил Делийски

Увеличава се дистанцията между гражданите и правителството

При всички положения има определени организирани групи, но ако се фокусираме върху тази част от протестите, ще изгубим важната част, а именно – че недоволството води до напрежение, заяви в интервю за Радио Пловдив Страхил Делийски, политолог и преподавател в СУ „Климент Охридски“. Той е категоричен, че протестната вълна, която наблюдаваме..

публикувано на 14.11.18 в 10:06

Чистотата на въздуха - проблем на големите градове

Има един европейски принцип, който тенденциозно се налага във всички сфери - „Замърсителят плаща“. След като  го наложихме в сферата на водите, сега е време той да се наложи и в сферата на въздуха. Това не е ненормално да стане и ако в по-малките общини проблемът не е наболял, в по-големите  като София Пловдив и Бургас, е доста сериозен, заяви..

публикувано на 13.11.18 в 16:56

Общината обявява война на бизнеса, а обещаваше диалог

„Бизнесът за Пловдив“ предложи градският транспорт в Пловдив да стане безплатен. Сдружението обяви, че 12 -15 милиона лева са сума, която е по силите на общината и тя може позволи, за да подари пътуването без билет  на гражданите и на гостите на града. Идеята почти единодушно бе определена като популистка, включително от общинските съветници от..

публикувано на 13.11.18 в 15:07
Евелина Славкова

Българинът излиза на протест само ако му се бърка в джоба

Протестите в страната продължават и се разрастват. Все повече градове се присъединяват към недоволните, като протестът, тръгнал от високите цени на горивата, данъците и очаквания скок на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", прерасна в подкрепа на майките на деца с увреждания и стигна до искане за оставка на управляващите.  Симптом..

публикувано на 13.11.18 в 15:05