РЕКЛАМА

Нови мащабни ремонти с европари в Пловдив

Ще се работи по булевардите „Шести септември“ и „Марица-юг“ и до Житния пазар

Старт на три проекта, финансирани с европейски пари, се дава днес. 

Започва ремонт на тротоари и улично осветление по бул. „Шести септември“ в участъка между булевардите „Цар Борис Трети Обединител“ и „Източен“. 

Ще бъде направена първа копка и на ремонт на улици в района на площад „Житен пазар“

Започва и рехабилитацията на бул. „Марица-юг“ от „Цар Борис Трети“ до „Източен“. Проектът включва и строителство на детски площадки и благоустрояване по южния бряг на река Марица. 

Трите проекта се финансират по Оперативна програма „Региони в растеж“. Срокът за изпълнение на проектите е 210 дни.

Снимка


Още от категорията

Каракачанов отчита в Пловдив дейността на патриотите през 2018 г.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пристига в Пловдив за участие в политическа дискусия.  Тя е организирана от  ВМРО – БНД и е посветена на изтичащата 2018-а година. Поканени са всички пловдивски журналисти, а срещата ще бъде в клуба на организацията.  Председателят на партията Красимир Каракачанов ще акцентира върху важните..

обновено на 16.12.18 в 11:00

Приеха само 32 от 316 кандидати за детските заведения в Пловдив

32 деца са  приети в детските заведения в Пловдив на последното за 2018 година класиране, проведено на 13 декември, съобщават от община Пловдив. В яслените групи са приети 16 деца от общо кандидатствали 170 .  В първа група са приети 8 деца от кандидатствали 81 . Две са приетите деца във втора група от общо кандидатствали 51 ...

публикувано на 16.12.18 в 10:55

Коледната комета ще е най - близо до Земята тази нощ

Тази нощ, освен метеорният поток Джеминиди, в небето ще може да се наблюдава още едно явление - зелена комета, известна още като Коледната комета . Тя ще е толкова близо до нашата планета, че ще може да бъде видяна с невъоръжено око , разказа пред БНР астрономът от обсерваторията в Рожен Пенчо Маркишки. Тази вечер в 23,00 часа там, където е ясно,..

обновено на 16.12.18 в 10:12

Дъжд и сняг носят поледици днес, жълт код за опасно време в шест области

Жълт код за сняг и поледици е в сила за шест области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.  Предупреждението за снеговалежи е в София-град, София-област, Перник и Кюстендил . В тези райони се очаква образуване на снежна покривка.  В областите Видин, Враца и Монтана жълтият код е за сняг и поледици. По..

обновено на 16.12.18 в 10:12

Пловдивчани вече се записват доброволци за „Пловдив 2019“

Кметът Иван Тотев се включи в доброволческа информационна кампания, организирана от Фондация „Пловдив 2019“.  В съботния ден той заедно с доброволци, изпълнителния директор на  фондацията Кирил Велчев и част от екипа информираха гражданите за програмата и раздаваха в мол „Пловдив Плаза“ брошури за откриващия уикенд на Пловдив – Европейска..

публикувано на 15.12.18 в 18:02

24 пълни от 149 отличници в Университета по хранителни технологии

Абсолвентите от Университета по хранителни технологии получиха своите дипломи на тържествена церемония днес. Общо 681 са завършващите – 424 бакалаври и 257 магистри. Отличниците са 149, а постигналите пълен „Отличен“ – 24. По думите на ректора  проф. д. т. н. инж. Кольо Динков специалистите, които получават квалификацията си в Университета..

публикувано на 15.12.18 в 13:44

4 звездните хотели в Пловдив са предпочитан избор за българи и чужденци

С 8 на сто са се увеличили местата за настаняване в Пловдивска област за 1 година, отчитат от Териториалното статистическо бюро Юг.  С най-висока заетост през октомври тази година са били хотелите с категория 4 и 5 звезди-42,7%. Като цяло заетостта на леглата намалява спрямо октомври 2017 г. с 1.6 процентни пункта. Пренощувалите туристи обаче през..

обновено на 15.12.18 в 10:10