РЕКЛАМА

Нови мащабни ремонти с европари в Пловдив

Ще се работи по булевардите „Шести септември“ и „Марица-юг“ и до Житния пазар

Старт на три проекта, финансирани с европейски пари, се дава днес. 

Започва ремонт на тротоари и улично осветление по бул. „Шести септември“ в участъка между булевардите „Цар Борис Трети Обединител“ и „Източен“. 

Ще бъде направена първа копка и на ремонт на улици в района на площад „Житен пазар“

Започва и рехабилитацията на бул. „Марица-юг“ от „Цар Борис Трети“ до „Източен“. Проектът включва и строителство на детски площадки и благоустрояване по южния бряг на река Марица. 

Трите проекта се финансират по Оперативна програма „Региони в растеж“. Срокът за изпълнение на проектите е 210 дни.

Снимка


Още от категорията

Левски ни е нужен повече от всякога

По – малко себе си, повече народа да съхраним. Да не бъдем безчувствени пред очите разплакани. Да си кажем кривиците и напред да вървим. Трябваш ни, Дяконе! Когато от дребни грижи животът изглежда нелек. Когато сме слаби и когато заякваме. Трябваш ни за опора като най – близък човек. Трябваш ни, Дяконе! Твойта мярка ни трябва,..

обновено на 18.07.18 в 15:55

Възстановяват стадион "Пловдив" най-рано през 2021

По 11 отделни етапа , които могат да се изпълняват самостоятелно или в комбинация през годините, ще се ремонтира стадион „Пловдив.  Това обявиха кметът Иван Тотев и архитект Валентин Маринов при представянето на т.нар пътна карта за реконструкцията на мащабното спортно съоръжние. Във всеки отделен етап са включени отделни подобекти. Едва след..

обновено на 18.07.18 в 15:55

Готвят протест срещу затворения път за Мадан, монтират мрежа на срутището

Утре сутрин  граждани на Смолян излизат на протест заради затворения от свлачището път, свързващ общините Смолян и Мадан. " Нашето търпение се изчерпва и затова ще протестираме срещу умишленото забавяне на ремонта и отварянето на главния път",  пишат до медиите организаторите. Те са недоволни и от  "схемите и манипулациите на управляващите платили 2..

обновено на 18.07.18 в 15:43

Комисия от един човек ще разпределя асфалт втора ръка за кукленските села

Общинският съвет на Куклен назначи комисия от един човек за разпределяне на фрезования асфалт по селата.  Спорът в кои населени места да бъде направен ремонт с асфалта втора употреба започна от кмета на Руен Здравко Куманов, който заяви, че е получил отказ за направата на път до вилната зона на селото.  На извънредната сесия на общинския съвет..

публикувано на 18.07.18 в 15:42

Централният площад в Асеновград грейва в червено, жълто и сиво

Над три хиляди квадратни метра настилка се подменя изцяло на централния площад "Акад.Николай Хайтов" в Асеновград.  Това е финалният етап от мащабния проект по Водния цикъл на града. Възстановяването на пешеходната зона с нови плочки и павета запазва напълно цветово и фигурално първоначалния вид на градския площад, който ще е готов до края на..

публикувано на 18.07.18 в 14:36

Обсъждат собствеността върху язовирите

Собствеността върху язовирите и тяхната експлоатация ще се обсъжда на работна среща, свикана от областния управител на Пловдив Здравко Димитров в Първомай.  Ще се дискутира новата категоризация на язовирите по технически параметри, степен на потенциална опасност, контрол и поддръжка.  Предмет на разговорите са  и редът и условията, при които..

обновено на 18.07.18 в 12:47

Представят проект за рекострукцията на стадион "Пловдив"

Архитект Валентин Маринов ще представи техническото задание и етапността по реконструкцията на стадион "Пловдив" на специална среща в Дома на културата "Борис Христов". На срещата ще присъстват кметът Иван Тотев и ресорният заместник-кмет Георги Титюков. Идеята е съоръжението да получи лиценз за провеждането на официални мачове от Първа професионална..

обновено на 18.07.18 в 12:23