Издирват избягалия от болницата затворник

| обновено на 12.07.18 в 09:48

Продължава издирването на 59-годишния затворник, който избяга от болница "Свети Георги" в Пловдив. 

Късно снощи стана ясно, че мъжът, който е бил настанен за лечение в здравното заведение, е изчезнал оттам. Затворникът е осъден за кражба. Бил е на лек режим и не е имало охрана пред стаята му. 

Криминално проявеният е бил в затворническо общежитие в Смолян, но наскоро е преместен в затворническото общежитие в Пловдив. Властите продължават издирването му. 

Това е поредното за тази година бягство от затвора – и в София, и в Пловдив.

Още от категорията

Започна разчистването на Троянския проход

Започна разчистването на Троянския проход. Целта е поетапно възстановяване на движението по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре във възможно най-кратък срок и в зависимост от метеорологичните условия, съобщават от АПИ. През зимните месеци трафикът през най-високия старопланински проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на..

публикувано на 18.02.19 в 15:19

БЧК поднови раздаването на спрените, заради гъгрици, помощи

Областният съвет на БЧК в Пловдив поднови раздаването на индивидуалните помощи с хранителни продукти, което бе спряно заради открити гъгрици в пакетите с боб. Проблемът е преодолян, съобщават от организацията и отправят призив към гражданите да проявят активност, защото срокът за кампанията изтича до края на месеца.

публикувано на 18.02.19 в 15:08

Демонстрират машинното гласуване в Пловдив, после и в други градове

Да научим България да гласува машинно – това е надсловът на кампанията, която пловдивската фирма – производител на машините за гласуване започва в големите градове на страната.  При приемането на Избирателния кодекс депутатите решиха, че на евровота в 3000 секции може да се гласува машинно.  Единствената фирма, която предлага техниката и..

публикувано на 18.02.19 в 14:50

Собственици не дават имотите си пред кино "Космос"

В рамките на тази седмица се надяваме да стартира процедура по ЗОП за проектиране на кино „Космос“ , каза кметът Иван Тотев. Освен самото кино, процедурата включва и площадното пространство пред него, място за галерия на запад и открито заведение. Има внесена жалба срещу заповедите за отчуждаване на 4-те имота, затова се чака решението на..

публикувано на 18.02.19 в 12:54

Събират оферти за инсталацията за биоотпадъци и за оборудване на детските градини

Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени или биоразградими отпадъци.  Тя е на стойност 5 милиона 700 хиляди лева и включва изграждане на площадката, технологичните линии  и облагородяване на терена.  Срокът за подаване на офертите е 21 март.  Припомням, че при първото..

публикувано на 18.02.19 в 12:29