Решават за още 1,3 милиона лева заем за болница „Св. Мина“

| обновено на 12.07.18 в 09:33

Предложението да бъде отпуснат безлихвен заем от 1 млн 320 хиляди лева от бюджета на Пловдив на  МБАЛ „Св. Мина“ ще обсъдят пловдивските общински съветници. 

Основната част от средствата в размер на 650 000 ще бъдат  използвани  за изплащане на просрочени задължения към доставчици на медикаменти и НАП, а останалите за покриване на задължения  към банки, както и за неизплатени стари заплати, за които сумата надхвърля 126 хиляди лева. 

В дневния ред на заседанието е включен и отчетът  на УС  на общинска фондация „Пловдив 2019“ за второто тримесечие на настоящата година.

Съветниците ще определят допълнителни места за полагане на преместваеми обекти на пешеходната зона от площад „Централен“ до пешеходния мост. 

Изработването на проект за подробен устройствен план в подножието на Младежкия хълм за строителството на Пантеон на загиналите във войните за национално обединение и издигането на паметник на създателя на ФА „Тракия“ проф. Кирил Дженев пред сградата на танцовата трупа в кв. „Въстанически“ са други теми, които ще дебатира на сесията си Пловдивският Общински съвет.

Снимка

Още от категорията

Започна разчистването на Троянския проход

Започна разчистването на Троянския проход. Целта е поетапно възстановяване на движението по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре във възможно най-кратък срок и в зависимост от метеорологичните условия, съобщават от АПИ. През зимните месеци трафикът през най-високия старопланински проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на..

публикувано на 18.02.19 в 15:19

БЧК поднови раздаването на спрените, заради гъгрици, помощи

Областният съвет на БЧК в Пловдив поднови раздаването на индивидуалните помощи с хранителни продукти, което бе спряно заради открити гъгрици в пакетите с боб. Проблемът е преодолян, съобщават от организацията и отправят призив към гражданите да проявят активност, защото срокът за кампанията изтича до края на месеца.

публикувано на 18.02.19 в 15:08

Демонстрират машинното гласуване в Пловдив, после и в други градове

Да научим България да гласува машинно – това е надсловът на кампанията, която пловдивската фирма – производител на машините за гласуване започва в големите градове на страната.  При приемането на Избирателния кодекс депутатите решиха, че на евровота в 3000 секции може да се гласува машинно.  Единствената фирма, която предлага техниката и..

публикувано на 18.02.19 в 14:50

Собственици не дават имотите си пред кино "Космос"

В рамките на тази седмица се надяваме да стартира процедура по ЗОП за проектиране на кино „Космос“ , каза кметът Иван Тотев. Освен самото кино, процедурата включва и площадното пространство пред него, място за галерия на запад и открито заведение. Има внесена жалба срещу заповедите за отчуждаване на 4-те имота, затова се чака решението на..

публикувано на 18.02.19 в 12:54

Събират оферти за инсталацията за биоотпадъци и за оборудване на детските градини

Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени или биоразградими отпадъци.  Тя е на стойност 5 милиона 700 хиляди лева и включва изграждане на площадката, технологичните линии  и облагородяване на терена.  Срокът за подаване на офертите е 21 март.  Припомням, че при първото..

публикувано на 18.02.19 в 12:29