РЕКЛАМА

Пети ден търсят изчезналата Делка от Панагюрище

| обновено на 12.07.18 в 12:53

Продължава издирването на шестгодишното дете от Панагюрище, което е в неизвестност от неделя. 
Днес усилията на полицаи и огнеборци ще бъдат съсредоточени в най-близкия участък, където бе намерено тялото на осемгодишната сестричка - от края на Панагюрище до пречиствателната станция по посока на течението.
Участъкът е локализиран след внимателен анализ на данните, получени от записите от двата дрона, както и от безценната помощ на петима доброволци. 
Сърцатите мъже са от сдруженията Пещерно спасяване София, Пещерно спасяване Пазарджик и Българско каяк общество София, водени от г-н Росен Вътев. Вчера петимата с помощта на две лодки и необходимото оборудване направиха детайлно претърсване и анализ на коритото на река "Луда Яна" в участъка между Панагюрище и село Бъта. Това е много тежък терен, с бързеи, с опасни завои и падове на водата, скали, гъста растителност, съчетани с пълноводието на реката пред последната седмица. 
Работата по случая продължава и днес. 
Снимка
Още от категорията

Горивата в Пловдив са най-евтини след тези в Хасково

От 6-ти ноември до днес  бензинът у нас е поевтинял с 13 стотинки стотинки,  дизелът с 4 стотинки, автогазът с 1 стотинка. Данните на специализираните сайтове, които следят цените в цялата страна показват, че  Пловдив е на второ място, след Хасково, по ниски цени на бензина, дизела и пропан – бутана.  С по три стотинки в момента са по- евтини..

обновено на 13.11.18 в 17:19

Пазарджик "свива" местата в синята зона

Община Пазарджик планира да намали броя на местата за платено почасово паркиране "Синя зона". Това ще стане след приемането на нова Наредба за организация на движението в община Пазарджик, съобщи кметът Тодор Попов.  Предвижда се намаляване на платените паркоместа с 535, а действащите ще останат 1335. Близо 230 места за паркиране са в междублокови..

обновено на 13.11.18 в 17:18

Според "Чистота" Пловдив отново е готов за зимата

От днес АПИ обяви старт на сезона на зимното поддържане на пътищата, а първите снежинки у нас се очакват до дни.  По прогноза, към четвъртък се очаква времето рязко да се застуди, като в Северна България и високите планински места се очакват първите снеговалежи.  Каква е готовността на Пловдив да посрещне зимата - обяснява директорът на общинската..

обновено на 13.11.18 в 15:58

Бившият шеф на полицията в Раковски - окончателно в ареста

Пловдивският апелативен съд отхвърли молбата  на бившия началник на полицейското управление в  Раковски Георги Илиев за по-лека мярка за неотклонение.   С това окончателно решение той остава в ареста до началото на делото срещу него.  Срещу Георги Илиев  е повдигнато обвинение за вземане на подкуп в размер на 20 000 лева чрез изнудване и..

обновено на 13.11.18 в 14:47

Пловдив пак ще е част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Община Пловдив отново се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците, като в периода 19 - 23 ноември 2018 г. организира кампания за разделното им  събиране.  Става дума за излезли от употреба гуми, негодни за употреба батерии и акумулатори, отработени масла, непотребна техника и други. От тази дата нататък, гражданите могат..

публикувано на 13.11.18 в 14:30

Асеновградски квартал остана отново без вода заради авария

За четвърти пореден ден авария остави асеновградския квартал "Запад" без вода. Засегнати са високите жилищни етажи, а причината е драстично намаляване дебита на водата, заради запушен водопровод, каза началникът на ВиК в Асеновград инж. Димитър Кавалджиев. За отстраняване на проблема до два часа тази сутрин са работили три екипа. Разкопан е..

публикувано на 13.11.18 в 13:50

Ремонт затруднява движението по АМ "Тракия" край Пловдив

Само в изпреварщата лента ще се осъществява движението при 119-ти километър на автомагистрала „Тракия“ до 17 часа този вторник . Причина за промяната в трафика са ремонтни дейности на асфалтовата настилка при пътен възел Пловдив – Запад.  Шофьорите, които се движат по пътната връзка Пловдив - София да карат с повишено внимание,  съобразена..

публикувано на 13.11.18 в 10:28