Връчват годишните награди в туризма в Пловдив

На тържествена церемония тази вечер в Пловдив ще бъдат връчени Годишните награди в туризма. 

Те ще отличат най - добрите практики и резултати в категориите „Най - оригинално събитие“ през 2017 година, „Най-  оригинален туристически продукт“ и „Най- атрактивно заведение“

За обявените в началото на месец юни номинации гласуването бе онлайн и в него се включиха 1557 души.

Комисията излъчи и победителите в категориите за „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“, след обработка на реални статистически данни съответно за места за настаняване категория 1 и 2 звезди, места за настаняване категория 3 звезди и места за настаняване категория 4 и 5 звезди. Победителите също ще бъдат обявени на официалната церемония по награждаване в Малката базилика.

За „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“ борбата бе между емблематичното за Пловдив „Дефиле на младото вино“ на Съвета по туризъм, „Международен фестивал „Балканска огърлица 2017“ на Регионалната занаятчийска камара – Пловдив и 10-та Национална кулинарна купа на България, организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи.

За Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ спечелилите номинации са: Уиски бар „The Whisky Library“, Ресторант „Торо Гранде“, Ресторант “Сол и Пипер“, Ресторант „Ноте ди Вино“ и Бирария „Йегерхоф“.

Най-оспорвана беше надпреварата за „Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“, тъй като и двете номинирани предложения са изключително оригинални. Миналогодишният победител в тази категория – „Дан Травел“ ЕООД, участва в тазгодишното състезания с продуктът за фестивален туризъм OPERA & GOURMET TOUR 2017, който е компилация от фестивален и културно-исторически, винен и кулинарен туризъм, изцяло съсредоточен в Пловдив и региона.
Продуктът „Пловдив и на 20 минути от него – култура, вино и свещени места“ на ТА „Филипополис тур“ ООД също е посветен на град Пловдив, като акцентира на неговия имидж на най-стар жив град в Европа и Европейска столица на културата за 2019 година.


Снимка

Снимка

Снимка


Още от категорията

Тони Теллалов представя "Завещаване на деформациите"

Поетът Тони Теллалов ще представи стихосбирката си „Завещаване на деформациите“ в Културен център Тракарт тази вечер (18 ч.). Това е седмата стихосбирка на автора. „Завещаване на деформациите” е книга за хипотезите в изменението на поведенческото отношение на човека към света, към неговите външни, извън Аз-а проявления и отражението им като..

публикувано на 20.03.19 в 06:44

Авторът на "Аферата? Батенберг?" отново в Пловдив

Творческа вечер „Портрет на художника и писателя Харалампи Орошаков  ще се състои тази вечер в зала „Съединение “  на Историческия музей.  Творчеството на родения в София австрийски художник, писател и публицист, ще бъде представено от доц. Владимир Янев и изкуствоведа Чавдар Попов. Орошаков е автор на романа „Аферата ?Батенберг?”,..

публикувано на 19.03.19 в 16:42

Романът "Дом" от Камелия Кучер с премиера в Пловдив

Дебютният роман „Дом“ на Камелия Кучер ще бъде представен в книжарницата „Хермес – Централ“. Премиерата на книгата беше през миналата година, а сега започва представянето в цялата страна.  Авторката издава книгата след години пътуване по света, преди окончателно да се завърне в България заедно със семейството си.  Живяла е в Русия, Испания,..

публикувано на 19.03.19 в 06:44

Живопис на Иван Чакъров във "Възраждане"

Изложба живопис на Иван Чакъров се открива в галерия „Възраждане“. Експозицията включва няколко ракурса на Белия кон, два-три любими бикове, три човешки портрета, като сюблимирани светове (единият ще бъде големия сюрприз) и бялата магия на совите. Иван Чакъров е роден през 1971 г. в Пловдив. През 2002 г. завършва Националната художествена..

публикувано на 19.03.19 в 06:37

Пловдив пази това, което наричаме цивилизация

Елен Карер д'Анкос е един от най-известните съвременни френски историци.  Тя е първата жена пожизнен член  на Френската академия на науките. Била е евродепут и консултант  по политическата визия на отношенията на Франция  с други държави, включително и славянския свят. Тя гостува   в Пловдив по повод предстоящия  Международен ден на..

публикувано на 18.03.19 в 16:33